Főoldal arrow Hírek arrow Egyéb hírek
Egyéb hírek
Fotós ismeretterjesztő előadásaim egy helyen
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2016. december 14.
ImageImmár ötödik éve tartok Debrecenben a fotózás érdekességeiről, gyakran meglepő vonatkozásairól népszerű ismeretterjesztő előadásokat (eddig évente egyet). Ezekre a Hírek > Egyéb hírek rovatban hívtam fel a figyelmet, az előadásokon bemutatott diasorozatokat is felkínáltam letöltésre. Ezek a hírek ott sok egyéb hír közé keverednek, így megkeresésük utólag nehézkes. Mostantól egy helyre gyűjtve is megtalálhatók. Lépjen tovább a részletekért!
 
 
Tovább...
 
Michael Reichmann itthagyta a fotósok világát (Kiegészítve 2012.08.19)
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2016. május 24.
Forrás: https://luminous-landscape.com/sad-day-luminous-landscape/
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A kedvenc fotós oldalam, a Luminous Landscape alapítója, főszerkesztője, Michael Reichmann a rákkal vívott hosszú küzdelem végén 2016. május 18-án, 71 évesen itt hagyta a fotós társadalmat. Gondolom, a FotoAgora olvasói közül sokan látogatják weblapját, de ha máshol nem, a jelen portálon, a Cikkek > Fordítások idegen nyelvről rovatban találkoztak Vele, magyarra fordítva. Mindannyiónkat nagy veszteség érte.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tovább...
 
Előadásom a debreceni Science Cafeban
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2016. február 10.
Az előadás plakátja
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2016. február 17-én 17 órakor előadást tartok a debreceni Science Cafe ban. Az előadás címe: Digitális fotográfia - fotográfia utáni "fotográfia"? (A digitális technika térhódításával megszűnik a fotográfia, a fotóművészet?)" . Az előadás helyszíne: Libri Könyvesbolt (DEbrecen Fórum Bevásárlóközpont), Frei Kávézó. További információ a továbblépés után.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tovább...
 
Robert Hurt a NASA megjelenítés tudósa
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2015. november 30.
Fotrrás: http://www.pix2015.com/video/revealing-a-hidden-universe
 
 
Robert Hurtnek irigylésre méltó foglalkozása van: ő a NASA megjelenítési szakembere, az emberi szem számára láthatatlan univerzumot teszi láthatóvá. Az a feladata, hogy az elektromágneses hullámok látható részén kívül eső részeit leképező (és egyúttal a képeket felnagyító), többnyire az atmoszférán kívüli űrobjektumokra telepített teleszkópok által begyűjtött képeket minél vonzóbb formában tegye láthatóvá. A 2015. október 6-7-én a Seattle Centerben megtartott PIX 2015 fotós konferencia és interaktív fotós játszótéren „Revealing A Hidden Universe„ címmel tartott előadásából válogattunk képeket.
 
 
 

Tovább...
 
Kiegészítésre került a fény nemzetközi évéhez kapcsolódó előadásom bejelentése
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2015. november 17.
ImageVégleges  "A fényképezésben a fényé a fő szerep " című előadásom helye és időpontja:
 
Helye: Debrecen, Kísérleti Fizikai Tanszék (Bem tér 18/a) Szalay Sándor terme.
Időpontja: a 14:00 órakor kezdődő, LIGHTtalk rendezvény keretében, 15:45-16:45
 
 
(Nem a Kutatók éjszakáján, de) A fény nemzetközi évében, a fényképezésről
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2015. július 29.
Forrás: https://www.facebook.com/events/1699095653660596/
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2015. A fény és a fény-alapú technológiák nemzetközi éve. Ebben az évben is népszerűsítő előadást tartok a fényképezésről (de közbejött családi elfoglaltságom miatt nem a Kutatók éjszakáján, 2015. szeptember 25-én). Az előadás címe a fény nemzetközi évére tekintettel A fényképezésben a fényé a fő szerep. Az előadás helye: a Debreceni Egyetem, TTK, Kísérleti Fizikai Tanszék (Bem tér 18/a) Szalay Sándor terme. Időpontja: a 2015. november 25-én pénteken 14:00 órakor kezdődő, LIGHTtalk rendezvény keretében, 15:45-16:45
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tovább...
 
Vita a fotóművészetről
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2015. április 02.
Kedvenc angol nyelvű oldalamon egy nemrég megjelent cikk keltette fel érdeklődésemet.A cikk címe magyarul: "Miért nem teszi tönkre a Photoshop a tájkép fényképezést". Ez egy vitacikk, egy korábbi, "Miért teszi tönkre a Photoshop a tájkép fényképezést" című értekezés állításait támadja.
Részletek a továbblépést követően.
 
 
Tovább...
 
Áldott, békés karácsonyt
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2014. december 23.

ˆ Nagy Sándor (NaSa)

... és  meghitt hangulatot kívánok a Fotó Agóra minden kedves látogatójának, barátjának!

Debrecen, 2014. december 23.

Nagy Sándor 

 

 
Nikon Roadshow 2014 ősz
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2014. október 28.
Forrás: Nikon sajtóközleményA korábbi évekhez hasonlóan idén is megrendezésre kerül a Nikon Roadshow. Az egyes állomások különböző magyarországi nagyvárosokban lesznek, ahol az érdeklődő fotósok tematikus előadásokon és termékbemutatókon keresztül ismerkedhetnek meg a Nikon által kínált professzionális technológiai megoldásokkal és a márkát érintő legfrissebb újdonságokkal. Az előadások után a Nikon szakemberei lehetőséget biztosítanak a termékek kipróbálására is.
 
Tovább...
 
Kutatók Éjszakája 2014. előadásom (KIegészítve 2014.10.06.)
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2014. szeptember 24.

Š Nagy Sándor (NaSa)

 

 

 

A Kutatók Éjszakája rendezvénysorozat keretében 2014. szeptember 26-án este 21:00 órától Debrecenben, a Debreceni Egyetem TTK Kísérleti Fizikai Tanszék (Bem tér 18/a) Szalay Sándor termében népszerűsítő előadást tartok "Etikus-e a fényképek manipulálása? (Valóság nincs - felejtsd el!)" címmel. Az előadásra minden érdeklődőt szeretettel várok. Bővebb információ a továbblépés után.

 

 

 

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 Következő > Utolsó >>
Eredmények 1 - 10 / 45
Advertisement
Advertisement
Advertisement