Főoldal arrow Hírek arrow Egyéb hírek arrow Kutatók Éjszakája 2014. előadásom (KIegészítve 2014.10.06.)
Kutatók Éjszakája 2014. előadásom (KIegészítve 2014.10.06.)
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2014. szeptember 24.

© Nagy Sándor (NaSa)

 

 

 

A Kutatók Éjszakája rendezvénysorozat keretében 2014. szeptember 26-án este 21:00 órától Debrecenben, a Debreceni Egyetem TTK Kísérleti Fizikai Tanszék (Bem tér 18/a) Szalay Sándor termében népszerűsítő előadást tartok "Etikus-e a fényképek manipulálása? (Valóság nincs - felejtsd el!)" címmel. Az előadásra minden érdeklődőt szeretettel várok. Bővebb információ a továbblépés után.

 

 

 

Az előadás címe provokatív! Arra kívánom felhívni a figyelmet, hogy a fényképek "valósághűségének" megítélése érdekében az általunk érzékelt látvánnyal összevetése nem olyan természetes, mint azt gondolnánk. Látásunk tudati fázisában a szemünktől érkező képi információ (egyes esetekben jelentős) átalakításra (manipulálásra) kerül. Az emberi látás mechanizmusának bemutatásán túl a fényképek átalakításának sokféle kérdéskörét is megvizsgáljuk.

Az előadáson vetítésre kerülő diák (bemutató, PDF fájlban) letölthető ITT

Debrecenben a Kutatók Éjszakája programjában szerepelt egy előadás (a fővárosi PreziMagyarul csapat tartotta) a Preziről. Már régebben készültem, hogy kipróbálom a Prezit, tehát kihasználtam a lehetőséget, meghallgattam. Az egy órás előadás tovább fokozta érdeklődésem, és azzal, hogy néhány fontos szempontra felhívta a figyelmet, és hogy egy jól elkészített Prezi prezentációt lláttam használat közben, jó alapot adott arra, hogy - regisztrálást követően ( http://prezi.com ) - elkészítsem elsó Prezimet: az előadáson elhangzott .PPT bemutatómat tettem át Prezibe, néhány apró módosítással és kiegészítéssel. Igy már nem csak a hagyományos prezentáció, hanem a Preziből konvertált PDF fáj is elérhető itt  Az önállóan futtatható Prezi ZIP fájlban történő letöltésének lehetőségét, a fájl rendkívül nagy mérete miat, megszüntettem, Akit érdekel, keressen meg mailben ( Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges ), megtalálom a módját, hogy eljutztassam.

A Kutatók Éjszakája debreceni rendezvényeinek honlapja a világhálón is tanulmányozható.

Az előadásról tájékoztatásul, kedvcsinálónak alább bemutatunk néhány diát, ami az előadás tartalmát érzékelteti.


© Nagy Sándor (NaSa)

© Nagy Sándor (NaSa)

© Nagy Sándor (NaSa)

© Nagy Sándor (NaSa)

© Nagy Sándor (NaSa)

© Nagy Sándor (NaSa)

Hozzászólások
HozzáadásKeresés
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!
 
< Előző   Következő >
Advertisement
Advertisement
Advertisement