Főoldal
Háztáji
Hírek
Cikkek
Fényképezőgép múzeum
Keresés
Fórum
KépFórum
Adna - Venne
Linkek
Cikkek rovat
Kapcsolódó anyagok
Főoldal arrow KépFórum
KépFórum

Tovább a KépFórumra                                                                                                                      KépFórum Szabályzat  

Hasznos tudnivalók a KépFórum használatához (módosítva 2009. 02. 02.)

Megemeltem a kontingenst felhasználónként 20 MB-ra! (2009. 02. 02.)

A Fotó Agóra KépFórum rovatában a regisztrált felhasználók saját albumot hozhatnak létre, azokba képeket tölthetnek fel. A képekhez a többi regisztrált felhassználó, mint egy általános fórumban, hozzászólhat, elemezheti a képeket, dícsérő és kritikai megjegyzésekkel segithetik egymás fejlődését a fotózás technikája és esztétikai értéket létrehozó képességek terén. A nem regisztrált látogatók csak a képek megtekintésére jogosultak, sem képeket feltölteni, sem azokhoz hozzászólni nem tudnak. Minden látogatót biztatok, regisztráljon (megteheti a baloldali hasábban), és éljen a KépFórum biztosította lehetőségekkel! A Fórum rovatban a regisztrált felhasználók adatlapja további információk önkéntes megadásával bővíthető, a Fórumban a felhasználók listájából bármely felhasználó bővebb adatlapja megtekinthető, ami egymás jobb megismerését teszi lehetővé.

A képeket a regisztrált felhasználók értékelhetik, pontozhatják (csillagozhatják) is. Kérem a KépFórum látogatóit, minél többen regisztráljanak és jelentkezzenek be, töltsenek fel saját, és  véleményezzék, értékeljék egymás képeit! Ez mindannyiónk épülését, fejlődését szolgálja! Az értékelés egyértelműsége, a félreértések elkerülése érdekében leszögezem: a csillagok növekvő számával fejezze ki ki-ki a képpel kapcsolatos tetszését!

A KépFórumban jelenleg minden regisztrált felhasználónak 20 MB memóriaterület áll rendelkezésére képek feltöltéséhez. A feltölthető képek maximális mérete: szélesség vagy magasság max. 2048 pixel, fájlméret max. 1024 kB. (JELENLEG HIBÁS MŰKÖDÉST ÉSZLELTEM, MÁR 900 PIXEL MÉRETŰ KÉP FELTÖLTÉSE IS MEGHIÚSULT. HA EZ MÁSSAL IS MEGTÖRTÉNIK, PRÓBÁLKOZZON KISEBBRE ÁTMÉRETEZETT KÉP FELTÖLTÉSÉVEL. 800 PIXEL MÉRETŰ KÉPPEL MÁR NEM ÉSZLELTEM PROBLÉMÁT!) A galériában a bélyegképre kattintva, a kép "normál" méretben jelenik meg, aminek maximális mérete: szélesség vagy magasság közül a nagyobbik 400 pixel. Ha az eredeti feltöltött kép mérete ennél nagyobb, a "normál" méretű képre kattintva külön ablakban megjelenik az eredeti, feltöltött kép, arra kattintva ez az ablak bezár. A "normál" méretű kép fölötti 'i' ikonra kattintva a kép alatt információs adatok jeleníthetők meg, ami a kép méret-adatain kívül a .JPG képpel együtt feltöltött Exif legfontosabb adatait tartalmazza.

A rendelkezésre álló memóriaterület gazdaságos felhasználásának tervezéséhez tájékoztatásul a várható átlagos fájlméretek (illetve csupa egyforma méretű képből várhatóan feltölthető darabszám): 400x266 pixel "normál" méret, kb. 40kB (500 db), 960x640 pixel kb. teljes képernyőnyi ereteti méretben, kb. 135 kB (kb. 150 db), 2000x1330 pixel kb. 400 kB (50 db). Célszerű "normál" méretű képeket feltölteni, ha jobb felbontásban is meg akarjuk mutatni, akkor kb. 960x640 pixel méretben (sokkal kevesebb fér a kontingensbe), ennél nagyobbat csak kivételes esetben. A feltöltéshez a képeket előre át kell méretezni! A regisztrált felhasználók saját képeiket, újabbak feltöltése érdekében kontingensüket felszabadítandó, később törölhetik - ne tegyük túl gyakran, a hozzászólások is elvesznek, pedig azok másoknak is tanulságul szolgálnak.

Kérek minden tisztelt Felhasználót, hozzászólásaikban, bírálataikban legyenek kritikusak, de udvariasak, kerüljék a másokat sértő, udvariatlan megjegyzéseket, minősítéseket! A KépFórumról további hasznos ismereteket szerezhetnek a KépFórum Szabályzatból. Kérem, a KépFórum használata előtt olvassák el a Szabályzatot. Aki a KépFórumot használja (akár képfeltöltés, akár hozzászólás esetén) a Szabályzatot elfogadja. Aki a Szabályzatot nem fogadja el, ne használja a KépFórumot!

Jó fényeket a Fotó Agóra KépFórum minden kedves felhasználójának!

2008. március 10. (2009. február 2.)

                                                                                                                                                          Nagy Sándor

 

 
Advertisement
Advertisement
Advertisement