Főoldal
Háztáji
Hírek
Cikkek
Fényképezőgép múzeum
Keresés
Fórum
KépFórum
Adna - Venne
Linkek
Cikkek rovat
Hircsatorna
Kapcsolódó anyagok
Főoldal
RSS hírcsatornák a Fotó Agórán
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2008. március 14.

ImageA Fotó Agóra új szolgáltatása:Image két RSS hírcsatorna. Ezek használatával anélkül értesülhet a portálon megjelent új tartalmakról, vagy a Fórum rovaton megjelent új hozzászólásokról, hogy megnyitná a Fotó Agórát. Aki nem tájékozott ennek az új technológiának a mibenléte felől, a legfontosabb információkat, tennivaókat megismerheti, ha tovább lép.

Az RSS rövidítés a webes együttműködésre szolgáló állomány-formátumok családját jelöli. Ezeket gyakran frissülő oldalak (portálok, fórumok, blogok) használják a megjelent új tartalmak rövid összefoglalójának terjesztésére. Aki megrendeli ezt a szolgáltatást, böngészőjében, esetleg levelezőjében, vagy hírcsatornák olvasására szolgáló speciális alkalmazásban, akár mobiltelefonján értesülhet az új tartalmak megjelenéséről, anélkül, hogy a megfelelő weboldalt megnyitná. Az egyes hírekhez tartozó link segítségével közvetlenül azt a hírt, teljes tartalmat nyithatja meg, amelyiknek összefoglalója felkeltette érdeklődését. A hírcsatornák használata különösen akkor gazdaságos, ha nem egy, hanem több weboldal hírcsatornáját is megrendeljük. A korábban hasonló célra kiterjedten használt hírleveleket egyre inkább hírcsatornákkal helettesítik, mivel ez számos előnnyel jár. Korábban a Háztáji rovatban mi is Hírlevél későbbi bevezetését helyeztük kilátásba. Attól egyelőre eltekintünk, várjuk látogatóink hírcsatorna használatával kapcsolatos észrevételeit  az Általános észrevételek, javaslatok a portálról Fórumban.

ImageA Fotó agórán két hírcsatornát nyitottunk. A Főoldalon megjelet új tartalmak (hírek, cikkek, háztáji) kivonatait továbbító hírcsatornára a baloldali hasábban levő, itt is látható ikonra kattintva Image"fizethetünk elő" (természetesen ingyen). A Fórum rovaton megjelent új hozzászólásokról értesítést továbbító hírcsatornát a Fórum rovat főoldalának legalján található, ebben a sorban is látható másik szokásos RSS-ikonra kattintva rendelhetjük meg.

A hírcsatornák megrendelésével látogatóink folyamatosan nyomon követhetik az Agórán megjelenő új tartalmakat és friss hozzászólásokat. A friss információktól függetlenül is időnként érdemes ellátogatni az Agórára, megtekinteni a KépFórumra feltöltött képeket, véleményezni azokat, mások képeiböl és véleményeiből is okulva fejelszteni fotós képességeinket.

Hozzászólások
HozzáadásKeresés
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!
 
< Előző   Következő >
Advertisement
Advertisement
Advertisement