Főoldal
Háztáji
Hírek
Cikkek
Fényképezőgép múzeum
Keresés
Fórum
KépFórum
Adna - Venne
Linkek
Cikkek rovat
Hircsatorna
Kapcsolódó anyagok
Főoldal
Keleti Éva: A kultúra vonzásában (fotókiállítás Debrecenben)
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2016. január 27.
Forrás: a kiállítás meghívója
 
A tárlat január 27-én, szerdán 17 órakor nyílik a Kölcsey Központ Bényi Árpád-termében. Köszöntőt mond: Ráckevei Anna Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész, a Csokonai Nemzeti Színház igazgatója, A kiállítást megnyitja: Szarka Klára fotótörténész, kurátor. Közreműködik: Sinka Andor (gitár).
 

Forrás:  http://www.dehir.hu/kultura/latinovits-zoltant-es-darvas-ivant-is-megorokitette-a-fotos/2016/01/26/
Keleti Éva fotója (részlet)

A Prima Primissima díjas Keleti Éva hihetetlen hozzáértéssel és érzékenységgel örökítette meg a magyar színház és táncművészet aranykorának pillanatait. Alkotóként, és a szakma szervezőjeként egyaránt meghatározó személyisége a magyar fotográfiának. A kultúra vonzásában című tárlaton riportfelvételei, színház- és táncfotói, ikonikussá vált portréi mellett a fotóművész más oldalait, iróniába hajló látásmódját, klasszikus riporteri mentalitását vagy műtermi felvételeit is megismerheti a közönség.

A kiállítás 2015-ig ingyenesen látogatható naponta 9-18 óráig, a Kölcsey Központ (Debrecen, Hunyady utca 1-3) nyitvatartási idejében.

Keleti Éváról, fotóriporteri tevékenységéról, művészetéről részletes információ található, és számos fotója látható egy korábbi (2004. évi) kaposvári kiállítása katalógusában. 

Hozzászólások
HozzáadásKeresés
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!
 
< Előző   Következő >
Advertisement
Advertisement
Advertisement