Főoldal
Háztáji
Hírek
Cikkek
Fényképezőgép múzeum
Keresés
Fórum
KépFórum
Adna - Venne
Linkek
Cikkek rovat
Hircsatorna
Kapcsolódó anyagok
Főoldal
Fotográfiáról a 2016. évi Múzeumok Éjszakáján, Debrecenben
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2016. június 24.

Image
Múzeumok éjszakája a b24 Galériában

2016. június 25-én, a Múzeumok Éjsazkáján  fotográfiai workshopok, tárlatlátogatások várják Debrecenben, a b24 Galériában

 Részletes program a továbblépést követően.

 


Könnyű nyári délutáni és esti programra invitálunk kicsiket, nagyokat, családokat. 

Programjaink:
16 órától
Molnár Dóra Eszter grafikusművésszel felnőtteknek szóló művészeti foglalkozáson vehetsz részt. Káplár Miklós és Ferenczy Zsolt paralel-tárlatán látható festmények elvarázsolt tájaihoz hasonló szürreális világot kreálhatsz és ezt egy a nyolcvanas években nagy népszerűségnek örvendő polaroid kamerával instant emlékképpé változtathatod.
Seres Gézával sörösdobozokból készíthetsz lyukkamerát, az ott elkészült negatívokat pedig egy rövid laborálással pozitív képpé alakíthatod. Lyukkamerával készült fotó az Ó, egek! tárlaton is látható.
Gál Andrással egy kizárólag kézi megmunkálással készült Argentum kamera segítségével síkfilmre és polaroid filmekre exponálhatsz. Tudod-e, mit jelent a kontaktmásolat? Gyere el, hogy kipróbálhasd!
18 órától
Varga Tamás nedves kollódiumos technikával készít képeket, melynek folyamatát Te is figyelemmel kísérheted! Mobil labor? Nappali világosságban is pluszvilágítás? Fémlemezen és üvegen előhívódó direktpozitív kép? Mindezek a furcsaságok várnak, ráadásul Te lehetsz az a szerencsés kiválasztott, aki haza is viheti a vele készített képet! Estére az is kiderül, vajon ezzel az eljárással készíthető-e fénykép felhőkről...
20 órától
Az Ó, egek! Káplár Miklós és Ferenczy Zsolt paralel-tárlatán a kurátor Eleöd Ildikó és Ferenczy Zsolt képzőművész vezet végig bennünket. Rákérdezhetsz a kurátornál, hogyan talált rá a két alkotó munkáiban felfedezhető párhuzamra, a kiállító művésztől pedig azt is megtudakolhatod, meglepődött-e a közös tárlat ötletén. És rácsodálkozhatsz e két nagyon különböző művész, Káplár Miklós és Ferenczy Zsolt alkotásainak
összecsengésére.
 
A b24 Galéria tárlatának látogatása, valamint a művészeti foglalkozáson, a fotográfiai workshopokon és a tárlatvezetésen a részvétel ingyenes.
A Múzeumok éjszakája programsorozat alkalmából módosított nyitvatartással déli 12 órától éjfélig várjuk az érdeklődőket.
b24 Galéria * Debrecen, Batthyány utca 24. * 06 52 532 836 * https://www.facebook.com/batthyany24galeria/
http://www.b24galeria.hu
Hozzászólások
HozzáadásKeresés
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!
 
Következő >
Advertisement
Advertisement
Advertisement