Főoldal
Háztáji
Hírek
Cikkek
Fényképezőgép múzeum
Keresés
Fórum
KépFórum
Adna - Venne
Linkek
Cikkek rovat
Hircsatorna
Kapcsolódó anyagok
Főoldal
Friss tartalom
Green-Go rövidfilmverseny idén már negyedik alkalommal
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2014. november 02.
Forrás: http://greengofest.eu/hu/
 
 
Minden kategóriából egy nyertes: 325 euró (Azaz összesen három kategórianyertes)
Egy közönségdíj az online szavazás alapján: 170 euró 
 
 
Tovább...
 
Kis Sándor: A harmadik szem c. fotókiállítása Debrecenben
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2014. október 31.

A kiállítás meghívójának részlete

 

 

 

 

 

 

 

A kiállítás alcíme: Rovarok, ahogy én látom. A továbblépést követően megtudhatja a részleteket, és megtekintheti a kiállítás meghívóját.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tovább...
 
Nikon Roadshow 2014 ősz
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2014. október 28.
Forrás: Nikon sajtóközleményA korábbi évekhez hasonlóan idén is megrendezésre kerül a Nikon Roadshow. Az egyes állomások különböző magyarországi nagyvárosokban lesznek, ahol az érdeklődő fotósok tematikus előadásokon és termékbemutatókon keresztül ismerkedhetnek meg a Nikon által kínált professzionális technológiai megoldásokkal és a márkát érintő legfrissebb újdonságokkal. Az előadások után a Nikon szakemberei lehetőséget biztosítanak a termékek kipróbálására is.
 
Tovább...
 
Meztelenek és egyéb képek. Máthé András jubileumi kállítása (KIeg. 2014.10.26.)
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2014. október 17.

Forrás: a kiállítáas meghívója

 

 

 

Máthé András fotóművész Debrecen vizuális életének egyik meghatározó alakja, alkotóként és művészetszervezőként egyaránt. Tagja a Magyar Fotóművészek Szövetségének, a Grafikusművészek Ajtósi Dürer Egyesületének, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének (utóbbi Fotóművészeti Tagozatának elnökségi tagja), valamint elnöke a Debreceni Fotóklubnak. Juileumi kiállításának megnyitója 2014. október 22-én, 17 órakor lesz Debrecenben, a Kölcsey Központ Bényi Árpád termében.

 

 

 


Tovább...
 
Kutatók Éjszakája 2014. előadásom (KIegészítve 2014.10.06.)
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2014. szeptember 24.

Š Nagy Sándor (NaSa)

 

 

 

A Kutatók Éjszakája rendezvénysorozat keretében 2014. szeptember 26-án este 21:00 órától Debrecenben, a Debreceni Egyetem TTK Kísérleti Fizikai Tanszék (Bem tér 18/a) Szalay Sándor termében népszerűsítő előadást tartok "Etikus-e a fényképek manipulálása? (Valóság nincs - felejtsd el!)" címmel. Az előadásra minden érdeklődőt szeretettel várok. Bővebb információ a továbblépés után.

 

 

 

Tovább...
 
Nemzetközi alapítvány fotósoknak és Michael FotóBlogja
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2014. szeptember 13.

Forrás: http://www.luminous-endowment.org/pages/phlog4.html
Sunrise Road (Út napkeltekor)
 A világ egyik legkorábban elindított, és máig egyik legolvasottabb fotós portáljának alapító főszerkesztője jelentős alapítványt indított, amelyen keresztül kevésbé tehetős fotósok álmai megvalósítását kívánja támogatni, pályázati rendszerben. Az alapítvány nemzetközi, Magyarországról is lehet támogatni, és pályázni is. Egy mellékágként saját fotós naplóját (FotóBlogját) is elindította, betekintést nyújtva ezzel saját képi látásmódjába, fotográfiai munkamódszerébe.  Bár ezúttal nem egy cikk teljes fordítását közlöm, de a részletek fordításához és a fotók közléséhez rendelkezem a szerző, a portál főszerkestője szíves engedélyével.

Tovább...
 
Nikon D810 és Magnum First
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2014. július 04.
ˆ Nagy Sándor (NaSa)
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Talán szokatlan párosítás: egy figyelemre méltó új fényképezőgép bemutatása, és a Magnum fotóügynökség First (valóban az ügynökség megalakulása utáni első) kiállításának megtekintése (annak első bemutatója után csaknem 60 évvel) a Magyar Fotográfusok Házában (Mai Manó Házban). A szokatlan párosítás a Nikon Kft tiszteletet érdemlő, követendő kezdeményezése. A hivatásos, és igényes amatőr fotósok körében jelentős érdeklődésre számot tartó, felső kategóriás gép (világ-premierjével egy időben tartott) sajtóbemutatójára lehetne-e méltóbb helyszínt találni a patinás Mai Manó Háznál. És ha már ott, ahol éppen látható az egyedülálló Magnum ügynökség páratlan értékű kiállítása, szakavatott tárlatvezetést biztosítani a résztvevőknek!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tovább...
 
Műhelytitkok 5 fotókiállítás Debrecenben
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2014. június 17.
Forrás: A kiállítás meghívója
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A Debreceni Új Fotóműhely Műhelytitkok című kiállítását ötödik alkalommal rendezi meg. A kiállítás megnyitására ma, 2014. június 17-én, 17 órakor kerül sor a Máliusz Juhász Péter könyvtár Újkerti Fiókkönyvtárában (Debrecen, Jerikó u. 17-19.). A kiállítás július 11-ig tekinthető meg, a könyvtár nyitvatartási idejében (kedd-péntek 9-17-ig, szombaton és vasárnap zárva). Továbblépve megtekintheti a kiállítás és a megnyitó meghívóját, olvashatja a részleteket.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tovább...
 
Terepszemle fotóstábor Buacon
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2014. június 05.
Forrás: http://terepszemle.hu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idén hetedik alkalommal, augusztus 11-17 között rendezi meg fotós táborát a TerepSzemle Stúdió a sokak által már jól ismert Bugaci Csemete Oktatóközpontban. Felhívásukat a továbblépést követően olvashatják.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tovább...
 
Mi számít? Miért van a fényképezőgép ipar a szemétdombon és mit lehet tenni
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2014. március 21.

Forrás: http://www.luminous-landscape.com/essays/what_matters.shtmlA havonta 1,2 millió látogatót vonzó Luminous Landscape portál alapító (1999-ben) szerkesztője,  Michael Reichmann jó negyven éve hivatásos fotográfus, szabadalmai vannak a kommunikációs technika területén, high-tech cégeket alapított és működtetett, több cég alfa- és béta termék-tesztelője, és még sok egyéb . Csúcsminőségű view camerával és Phase One hátlappal készít kivételes minőségű tájképeket, de (jelenlegi) felszerelésé ben megtalálható a Nikon D300E és néhány kompakt rendszergép is, természetesen a legjobbak. Szakértelméhez, rendkívül gazdag tapasztalatához kétség sem fér. Cikkeiben időnként meglepő észrevételeket tesz. Mindezek előre bocsátásával ajánlom látogatóim szíves figyelmébe egyik legfrissebb cikkét, amelyben a fényképezőgép ipar jelenlegi állapotát, jövőbeli kilátásait és saját reményeit boncolgatja.

A  Luminous Landscape portálon olvasható cikk teljes terjedelmű fordítását, annak képanyagával együtt, a portál kiadója / főszerkesztője, Michael H. Reichmann szíves engedélyével közöljük. (A szerkesztő)

 

 

Tovább...
 
Eredmények 41 - 50 / 352
Advertisement
Advertisement
Advertisement