Főoldal
Háztáji
Hírek
Cikkek
Fényképezőgép múzeum
Keresés
Fórum
KépFórum
Adna - Venne
Linkek
Cikkek rovat
Hircsatorna
Kapcsolódó anyagok
Főoldal
Friss tartalom
Profi motoros kameramozgató: Cinetics Axis360
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2014. február 27.

Forrás: http://kck.st/1c3X7aL

A motoros kamera mozgatás sokféle feladat megoldását könnyíti meg. A több felvételből összeillesztendő panoráma- vagy rendkívül nagy felbontású (pixelszámú) fotókhoz nagyszámú felvétel készítését támogató készülék (GigaPan) mintegy öt évvel ezelőtt keltette fel figyelmünket. Ezúttal egy annál sokoldalúbb készülék (inkább rendszer) került bejelentésre: a Cinetics Axis360 elsősorban time-lapse felvételsorozatok és videofelvételek professzionális segédeszköze lehet. A neve is utal rá: akár 360 fokban körbe forgatható a segítségével a fényképezőgép, de a tér mindhárom tengelye körüli forgatáson kívül a gép billentése és elcsúsztatása is megoldható - ezekhez több kiegészítő mechanika, és három motor beszerzése szükséges. A profi videósok ismerik ezeket a megoldásokat, számos gyártó kínál hasonló felszerelést. A Cinetics újdonsága, hogy amazoknál 2-3-szor olcsóbban fogja forgalmazni (várhatóan 2014 közepétől).

 

 

Tovább...
 
A kisfilm (Kiegészítve 2014. 02. 19.)
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2014. február 18.
ˆ Nagy Sándor (NaSa)
 
 
 
A 20. században, különösen annak második felében a kisfilmes fényképezőgép volt a legelterjedtebb formátum. Ennek filmkocka-mérete (az u.n. Leica filmkocka) 24 mm x 36 mm, maga a filszalag pedig a 35 mm széles, mindkét szélén perforált mozifilm (hasznos szélessége 24 mm). Múzeumunkban sok ilyen gépet mutatunk be, Szabó Péter gyűjteményének csaknem valamennyi darabja ezt a formátumot képviseli. A jelen cikkben ezzel a nyersanyaggal ismerkedünk.

 

 Tovább...
 
Szabó Péter Róbert bemutatkozása
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2014. február 17.
Nagy Sándor (NaSa) felvételeSzabó Péter a pentaprizmás, egyaknás tükörreflexes (SLR) fényképezőgépek szenvedélyes gyűjtője. Ebből a típusból néhány gyártó egymást követő modelljeiből viszonylag teljes sorozatokkal rendelkezik (elsősorban annak idején a hazai piacon forgalmazott szocialista gyártmányokból, de a nyugati/távolkeleti gyártók néhány modellje is megtalálható gyűjteményében). Bemutatásuk izgalmas összehasonlítások lehetőségével kecsegtet. Azon látogatók számára pedig, akik a fotózást már csak digitális gépek használatán keresztül ismerték meg, egy új, varázslatos formavilágot nyit meg.
 
Tovább...
 
Fényképezőgép múzeum indul a FotoAgorán
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2014. február 10.
Régi tervem válik valóra. Szakmámból eredően is (mint tudják, fizikus vagyok) a fényképezés technikai oldala érdekel talán leginkább. A szép, régi készülékek pedig gyönyörködtetnek. Már a FotoAgora elindításakor, amikor a rovatokon tűnődtem, tervbe vettem régi, szép, és különleges fényképezőgépek bemutatását - feltételeztem, hogy mások is szívesen nézegetik az ilyen technikatötréneti dokumentumokat, olvasnak történetükről, konstrukciójuk érdekességeiről. Most érkezett el ennek a tervnek a megvalósítása - fogadják szeretettel, lapozgassák cikkeit érdeklődéssel.
 
 
Tovább...
 
Áldott karácsonyt ...
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2013. december 23.

Image

... és  a szép ünnepi fényeket, meghitt hangulatokat rögzítő fotókat kívánok a Fotó Agóra minden kedves látogatójának, barátjának!

Debrecen, 2013. december 23.

Nagy Sándor 

 

 
H. Csongrády Márta Holló László-díjas fotóművész életmű-kiállítása
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2013. november 22.
Forrás: A kiállítás meghívója
 
 
 
 
 
 
 
H. Csongrády Márta Holló László-díjas fotóművész életmű-kiállításának megnyitójára kerül sor ma, 2013. november 22-én 18 órától a vámospércsi Művelődési Ház és Könyvtár kiállítótermében. A kiállítás 2014. január 10-ig tekinthető meg, hétköznap 9-18 óráig, szombaton 9-13 óráig. Csongrády Márta munkásságát a tematikai sokszínűség, és magas technikai és művészi színvonal jellemzi. Aki megtekinti Vámospércsen az életmű-kiállítást, aligha csalódik! Részletek a továbblépést követően.
 
 
 
 
 
 
 
Tovább...
 
Partiumi tájakon - fotókiállítás Debrecenben
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2013. június 14.
 
Forrás: a kiállítás meghívója
Süli István: Lúdas Mami
Ma, 2013. június 14-én 17:00 órakor Debrecenben, a Tímárházban (Debrecen, Nagy Gál István utca 6. ) 12 fotóművész képeiből nyílik kiállítás "Partiumi tájakon" címmel. Bővebben a továbblépést követően, a kiállítás meghívójából tájékozódhat.
 
Tovább...
 
Kellemes Húsvétot
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2013. március 28.
Image
 
Káprázatos videó az űrből
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2013. március 20.
Forrás: a video
 
Christopher Malin osztrák fotográfus rendkívül tanulságos, és mindenekelőtt látványos videót szerkesztett ('time-lapse' technikával)  Dr. Don Pettit, a NASA űrhajósa, lelkes fotós felvételeiből, amelyet a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén tartózkodása során készített. 
 
A továbblépést követően eljuthat a videó megtekintéséhez, és további információkhoz juthat az alkotókról, a video tartalmáról.
 
 
Tovább...
 
SZIMBOLIZMUS a fotográfiában kiállítás
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2013. március 14.
Várkonyi Zsolt Attila fotója
 
 
 
 
A Debreceni Fotóklub Szimbolizmus a fotográfiában című kiállításának megnyitója 2013. március 20-án 17 órakor lesz Debrecenben, a Méliusz Juhász Péter Könyvtárban (Debrecen, Bem tér 19 ). A kiállítás 2013. április 16-ig látogatható a könyvtár nyitva tartási idejében (kedd-péntek 10-18 óráig, szombat 9-17 óráig, vasárnap és hétfőn zárva)..

További információ a továbblépést követően.


 
 
Tovább...
 
Eredmények 51 - 60 / 352
Advertisement
Advertisement
Advertisement