Főoldal
Háztáji
Hírek
Cikkek
Fényképezőgép múzeum
Keresés
Fórum
KépFórum
Adna - Venne
Linkek
Cikkek rovat
Hircsatorna
Kapcsolódó anyagok
Főoldal
Friss tartalom
Nokia 808 PurView  nagyágyú a kamerás mobiltelefonok között?
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2012. augusztus 09.

Forrás: http://i.nokia.com/blob/view/-/849564/data/2/-/Download1.pdf

 

 

Néhány éve egyre több szó esik arról, hogy a mobiltelefonok kiszoríthatják az egyszerűbb kompakt fényképezőgépeket. Ezen a portálon, a digitális fotótechnika forradalmi újdonságaival foglalkozó cikksorozatunk 6. részében járjuk körül ezt a kérdést. A jelen cikkben az ott csak röviden említett jelentős újdonságot, a ZeissNokia 808 PureView kombinációt mutatjuk be kissé részletesebben, természetesen a fényképező képességekre koncentrálva.

 

 

 

 

Tovább...
 
Képek az olimpiáról - nem tükörreflexessel!
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2012. augusztus 03.
© Dan Chung, Forrás: http://www.guardian.co.uk/sport/2012/jul/27/london-olympics-2012-smartphone
Dan Chung fotója ( iPhone 4)
 
 
 
 
 
Az olimpia eseményeiről, természetesen, számos fotó készül. Az utóbbi évek fotótechnikai fejleményei ismeretében várható volt, hogy ezúttal nem csak a csúcstechnika, a professzionális dSLR-ek lesznek jelen a hivatásos fotóriporterek kezében, hanem MILC, vagy akár mobiltelefon.
 
 
 
 
 
 
 
Tovább...
 
Magyar modell a Sony legkisebb fényképezőgépének arca
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2012. július 11.
Forrás: PS:PRovocative PR-ügynökség
  
A magyar Keindl Dávid lett a Sony reklámkampányának arca Európa 20 országában. A modell a világ legkisebb 10x-es  optikai zoommal felszerelt fényképezőgépét reklámozza. Ráadásul a gép, amit reklámoz, szintén különleges: A WX100 a Sony és – a termék hivatalos bejelentésekor –  a világ legkisebb, legkönnyebb 10-szeres optikai zoommal felszerelt fényképezőgépe. A magyarországi boltokban már kapható fényképezőgép kampányát a 20 országot irányító budapesti Sony központban dolgozták ki, így kerülhetett sor arra, hogy magyar modellek közül válasszanak főszereplőt.
A fotótechnika PR területén nem mindennapi történet részleteit (és a Sony WX100 jellemzőit is) megismerheti, ha továbblép.
 
 
Tovább...
 
Vencsellei István: Holló László, festőművész című kiállítása
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2012. július 11.
© Varga József
 
 
 
 
 
 
 
Vencsellei István életműdíjas fotóművész, a Magyar Kultúra Lovagjának: Holló László , festőművész című kiállítása nyílt meg a Debreceni Városi Könyvtár Benedek Elek Könyvtárában (Debrecen, Piac utca 68. ). Megtekinthető augusztus 3-ig, a könyvtár nyitvatartási idejében (hétfő, kedd, szerda, péntek 9:00 - 17:00 óráig, csütörtök, szombat, vasárnap zárva). A kiállításin 1967-ben, Holló László 80. születésnapja alkalmából készült felvételek válogatása látható.
A továbblépés után a megnyitón készült fotó, valamint a meghívó (6 oldal, fotókkal és irodalmi idézetekkel).
 
 
 
 
 
 
 
 
Tovább...
 
Fotótábor Bugacon, archaikus eljárások tanulására, tapasztalatcserére
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2012. június 19.
A tábor meghívójának részlete
 
 
 
A Kecskeméti Fotókör tagjaival közösen alapított Bugaci Kontakt Fotográfiai Tábor ezévben, 2012. július 12 - július 23. között immár 13. alkalommal kerül megrendezésre. A tábor kiváló lehetőséget kínál az archaikus fotótechnikák szerelmeseinek tapasztalatcserére, és azoknak is, akik most szeretnék megtanulni egyik-másik technika használatát. A meghívót a továbblépés után tekintheti meg, benne részletes információkat talál az érdeklődő.
 
 
 
 
 
Tovább...
 
Fotópályázat és kiállítás a szentléleki pálos kolostorért 2012
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2012. június 07.
Forrás: http://www.csatarlanc.com/fotopalyazat/Egy nemes ügyet támogató pályázati felhívást juttatott el hozzám a FotoAgora régi barátja, talán az is helytálló, hogy rendszeres látogatóinak jó ismerőse, Murvai Ervin. Örömmel teszek eleget kérésének, amikor felhívom olvasóink figyelmét a pályázati lehetőségre.
 
 
Tovább...
 
Erdély fotókon és viseleteken címmel nyílik kiállítás Debrecenben
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2012. június 07.
Részlet a kiállítás meghívójáról
 
A kiállítás megnyitására 2012. június 8-án, pénteken 17 órakor kerül sor, a Debreceni Művelődési Központ Tímárház - Kézművesek Háza kiállítóhelyen (Debrecen, Nagy Gál I. u. 6). A kiállítás megtekinthető 2012. június 8 - augusztus 31-ig, kedd - péntek 10 - 17 óráig, szombaton 10 - 14 óráig, vasárnap és hétfő szünnap. Ha továbblép, megtekintheti a kiállítás meghívóját, amelyről további információkat szerezhet a kiállításról.
 
 
Tovább...
 
Szilágyi László kiállítása Debrecenben
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2012. május 31.
Szilágyi László, a Debreceni Egyetem professzor emeritusza (Szerves Kémiai Tanszék) gyűjteményes kiállítása nyílik Debrecenben, az egyetemi főépület III. emeletén, 2012. június 5-én 15 órakor "Látószög" címmel. A meghívót a továbblépést követően tekintheti meg.
 
 
Tovább...
 
Forradalmi változások a digitális fotótechnikában (5)
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2012. május 30.
Forrás: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Lytro_light_field_camera_-_front_and_back.jpg
Az első Lytro fény-tér fényképezőgép (elől- és hátulnézet)
 
 
 
 
 
Cikksorozatunk ötödik folytatásával elérkeztünk azokhoz az újdonságokhoz, amelyekről elképzelhető, hogy nem egyhamar befolyásolják jelentős mértékben az átlagos fotósok eszözkészletét, ha egyáltalán ez valaha bekövetkezik. Erre leginkább a Light Field Photography eljárásnak van bizonyos esélye (de alighanem csak több év múlva, bár már megjelentek az első, kereskedelmi forgalomra szánt modellek – furcsaságok iránt érdeklődők próbálgatják). Az MIT gyorsfényképezőgépe, és esetleges hozzá hasonló konstrukciók csak a tudományos, és műszaki fényképezésben számíthatnak felhasználásra (bár a kifejlesztett technológia – szerényebb paraméterekkel – hosszabb távon átszivároghat a „hétköznapi” fotótechnikába. Az Egypixeles kamera pedig még a tudományos fényképezésben történő alkalmazástól is távol van (valószínűleg), és lehet, hogy csak szélesebb értelemben vett alapelve kerül konkrét (tudományos) felhasználásra. Kuriózumként viszont mindhárom rendkívül érdekes, és szigorúan kötődik a digitális technikához, annak teljesen újszerű alkalmazását jelenti.
 
 
 
 
 
 
Tovább...
 
A Debreceni Fotóklub fotogram-kiállítása
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2012. május 09.
2012.május10-én 17 órakor nyit a Debreceni Fotóklub "Fotogram - régen és most" című kiállítása. Részletek a meghívón, a továbblépést követően.
 
 
Tovább...
 
Eredmények 81 - 90 / 352
Advertisement
Advertisement
Advertisement