Főoldal
Háztáji
Hírek
Cikkek
Fényképezőgép múzeum
Keresés
Fórum
KépFórum
Adna - Venne
Linkek
Cikkek rovat
Hircsatorna
Kapcsolódó anyagok
Főoldal
Friss tartalom
Alkalmazott fotográfus tanulók kiállítása
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2012. május 09.
A debreceni Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola alkalmazott fotográfus tanulóinak kiállítása nyílik meg 2012. május 9-én 17 órakor az iskola aulájában. A további részletek a továbblépés után olvashatók, a meghívóról.
 
 
Tovább...
 
Andics Árpád kiállításai Debrecenben
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2012. május 08.
2012. májusban két kiállítása is nyílik Andics Árpád Holló László-díjas fotóművésznek, a Magyar Fotóművészek Szövetsége és a Debreceni Fotóklub tagjának. Részletek a továbblépést követően.
 
 
Tovább...
 
Asztrofotó kiállítás Debrecenben: Tájak és a csillagos ég
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2012. május 02.
Forrás. a kiállítás meghívója
 
Ladányi Tamás , a The World at Night nemzetközi fotóstársaság tagjának kiállítása tekinthető meg Debrecenben, a Szent József Gimnázium és Kollégium Mensarion Iskolagalériájában (Debrecen, Varga utca 2.), 2012. május 3 – június 2. között, 11-től 18 óráig. A kiállítást az alkotó nyitja meg május 3-án 16 órakor. Előtte „Tájak, csillagok, történetek – szubjektív tárlatvezetés” címmel tart előadást a Szent József-esték keretében, a Szent József Gimnáziumban, a Vasváry József-teremben (Debrecen, Szent Anna utca 17 .) Részletek a továbblépés után.


 
Tovább...
 
Fotográfiai műhely Egerben
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2012. április 18.
Hosszú hétvégét kitöltő fotográfiai műhelyre kerül sor Egerben ("a barokk és a borok városában"), 2012. május 18-20-án. A jó hangulatú, szinvonalas programról tájékozódhat, ha továbblép. Érdemes!
 
Tovább...
 
Endes Mihály fotókiállítása Debrecenben
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2012. március 30.
© Endes Mihály
 
 
 
 
 
Debrecenben, a DOTE Elméleti Galériájában (a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum - a Klinikák - elméleti toronyépületének földszintjén) 2012. április 1-én, vasárnap délelőtt 11 órától Endes Mihály fotográfus munkáiból nyílik tárlat, melyet dr. Endes Mihály nyit meg. Közreműködik: Gyarmati Zoltán szaxofonon és Erdei Kálmán zongorán. A tárlat április 13-ig tekinthető meg. Némi kiegészítés a továbblépést követően.
 
 
 
 
 
Tovább...
 
A Debreceni Új Fotóműhely kiállítása (kiegészítve 2012.04.05.)
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2012. március 29.
 Forrás: a kiállítás meghívójáról
 
 
 
 
 
 
A Debreceni Új Fotóműhely kiállításának megnyitója 2012. április 3-án 17 órakor lesz a Józsai Közösségi Házban (Debrecen-Józsa, Szentgyörgyfalvi u. 9.). A kiállítás április 3 - 25. között, munkanapokon 10 - 19 óráig, szombaton 9-13 óráig tekinthető meg. A meghívó, valamint Varga József felvételei a megnyitóról a továbblépést követően.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tovább...
 
A Fotó Agóra forgalmi statisztikája az első négy évben
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2012. március 09.
Bizony, eltelt négy év, mióta (2008. február 14-én) elindítottuk a Fotó Agórát! Legutóbb 2011. augusztussal bezárólag mutattuk be a forgalom alakulását. Lássuk a négy év alatt elért szokásos összesített adatokat: 2012. február 29-ével bezárólag látogatóink a Fotó Agóra fennállása (2008. február 14.) óta összesen 316.177 látogatás során 1.361.157  oldalt töltöttek le. Az utóbbi hónapokban három rekord is született: 2011. november 10-én lépte túl először az egyedileg azonosítható látogatók száma egyetlen nap során a 200-at, pontosan 207 látogatót regisztráltunk. Egy hónapban az egyedileg azonosítható látogatók száma 2012. januárban először haladta meg a háromezret (3126).  2011. december hónapban pedig összesen 102.852 oldalt töltöttek le látogatóink, első izben túllépve a százezret. Továbbá, mint arról bizonyára az Agóra minden rendszeres látogatója értesült (és a fenti adatból is következik), az egymilliomodik oldalletöltés 2011. 10. 18-án történt meg. Úgy tűnik, a második egymillió oldal letöltéséhez akár 12-13 hónap is elegendő lesz (a második félmillió oldalt 16 hónap alatt töltötték le látogatóink) – azaz a kétmilliomodik oldalletöltést várhatóan még a Fotó Agóra fennállásának ötödik évfordulója előtt, 2012. novemberben ünnepelhetjük.
 
Tanulságos áttekinteni a teljes négy év során megfigyelhető durva tendenciákat. Ezekre is ráirányítjuk a figyelmét, ha továbblép.
 
 
Tovább...
 
Művésztanárok kiállítása Debrecenben
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2012. március 08.
Forrás: a kiállítás meghívójárólA Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola művésztanárainak csoportos kiállítása megnyitójára kerül sor ma, 2012. március 8-án 17:00 órakor a Műterem Galériában (Debrecen, Batthyány u. 24.) Az iskolában alkalmazott fotográfus képzés is folyik, ezen tanítanak Borbély Tamás , Dr. Seres Géza és Timmer László. A meghívó illusztrációja alapján is vélhető, hogy a fotográfia is képviselteti magát. A meghívó és részletek a továbblépést követően.
 
 
Tovább...
 
A Fiatal Magyar Fotóművészetért Alapítvány kiállítása
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2012. március 07.
Forrás: http://www.fmfa.hu/A múlt év januárban kezdte meg működését a Fiatal Magyar Fotóművészetért Alapítvány. Március óta havonta eltérő témában hírdetnek pályázatot, ezek első három helyezettjét elismert fotóművészek választják ki. Mindjárt az első hónapben debreceni fotográfus nyerte „A hónap fotója” első helyezését (természetesen ez a kép is szerepel a kiállításon). Bővebben a továbblépést követően.
 
 
Tovább...
 
Forradalmi változások a digitális fotótechnikában (4)
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2012. február 29.
Forrás: http://sp.sony-europe.com/da/473/165161.jpeg
 
Cikksorozatunk negyedik darabja ismét két fejezetből, a megítélésünk szerint még kialakulási időszakban levő digitális fotótechnológia tényleges magáratalálását sejttető két újdonság rövid bemutatójából áll. Előbb a MILC kategória jelenlegi zászlóshajója nem hivatalos címmel illethető Sony NEX7 gépet ismertetjük, najd egy olyan megoldást (fókusz peaking), ami a manuális élességállítást hatékonyan támogatja, és kizárólag digitális gépben alkalmazható (mellesleg a NEX7-ben is rendelkezésre áll).
 
 
Tovább...
 
Eredmények 91 - 100 / 352
Advertisement
Advertisement
Advertisement