Főoldal arrow Hírek arrow Kiállítások
Kiállítások
Térélmény, 3 D-s (anaglif) fotókiállítás Debrecenben (Hibaigazítással)
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2009. február 22.

Forrás: a Debreceni Fotóklub tagjától kaptam
A képek térbeli hatását színes szemüveggel élvezhetjük
Ismét egy megkésett, de még aktuális hír: A Debreceni Fotóklub újabb kiállítása a Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Művelődési Központban (Debrecen, Bem tér 19/D - figyelem: a térkép a 18. számot mutatja, a könyvtár 19/D alatt van, a térképen már Simonyi útnak feltüntetett Bem tér másik oldalán, a Hadházi u. sarkon) - ebben az intézményban működik, tartja rendszeres heti összejöveteleit is a klub. Az első emeleti kiállítótérben, még március 5-ig tekinthető meg a térbeli fotózást, az anaglif fotográfiát bemutató kiállítás. A Központ keddtől péntekig 10.00-18.00 óráig, szombaton 9.00-17.00 óráig tart nyitva, vasárnap és hétfőn zárva van.

A kiállítást a debreceni székhelyű TerepSzemle Stúdió (akik a fotózás és a mozgóképalkotás mellet a környezetvédelem elkötelezettjei) a Fotóklubbal  közösen hozta létre, a programot támogatta a Művészeti és Szabadművelődési Alapítvány. A kiállítást Zsolnai-Nagy Imre nyitotta meg, aki a Fotóklub és a TerepSzemle tagjait előzetesen már megismertette a technikával, és aki maga több évtizede foglalkozik ezzel a területtel.

 

Tovább...
 
Fene Kata fotográfus kiállítása Debrecenben
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2009. február 04.

Forrás: http://www.dbfotoklub.extra.hu/klubtagok_uj.html#fenekataFene Kata fotográfus,  a Debreceni Fotóklub tagja fotókiállítása tekinthető meg 2009. február 11-től április 5-ig minden nap 14:00 és 20:00 óra között a Híd Kulturális Központban (Debrecen, Miklós utca 18).  Életrajzában így jellemzi fotós szenvedélyét, tematikáját: "Számomra a fényképezés együtt jár az utazással, az utazás pedig  a fényképezéssel, - ezért sokáig leginkább csak természet és tájképeket készítettem, míg el nem jutottam Indiába (2000- 2001- ben ). Ott kénytelen voltam embereket is lencsevégre kapni, mivel teljesen kikerülhetetlenek voltak. " Mostani kiállításának címe: Békés Világ "Fényképek a világ különböző tájáról", megnyitója február 11-én 18 órakor lesz a Híd Kulturális Központban.

Ha tovább lép, megtekintheti a kiállítás meghívóját, és valamivel többet is megtudhat az alkotóról.

 

Tovább...
 
A Magyar Szürke Fotóprojekt kiállítása Debrecenben (Kiegészítve 2009. 02. 21-én)
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2009. január 31.
 Forrás: a kiállítás meghívója
 
 
Több szempontból is rendkívüli kiállítás tekinthető meg Debrecenben, a Kölcsey Központban 2009. február 4. és március 3. között, hétfő kivételével naponta 10.00-19.00 óráig. A kiállítás megnyitójára február 4-én, szerdán 16 órakor kerül sor, de már 15:30-tól fogadják a vendégeket. Szerintem a kiállítás nem csak a fotográfia kedvelőinek érdeklődésére tarthat számot – hogy miért, megtudja, ha továbblép!
 
 
 
Tovább...
 
A Debreceni Fotóklub tagjainak fotókiállítása (Kiegészítve 2009. 02. 21-én, majd 22-én)
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2009. január 23.
Forrás: http://www.hbmk.hu/default.html
2009. január 13-tól 31-ig a Debreceni Fotóklub tagjainak munkásságából összeállított kiállítást lehet megtekinteni a Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Művelődési Központ (Debrecen, Bem tér 19/D - figyelem: a térkép a 18. számot mutatja, a könyvtár 19/D alatt van, a térképen már Simonyi útnak feltüntetett Bem tér másik oldalán, a Hadházi u. sarkon) első emeletén. A Központ keddtől péntekig 10.00-18.00 óráig, szombaton 9.00-17.00 óráig tart nyitva, vasárnap és hétfőn zárva van. Sajnos, csak most értesültem a kiállításról, de még talán sokan meg tudják nézni a hátralevő egy héten.
 

 
Tovább...
 
Máthé András debreceni fotóművész kiállítása - Debrecenben
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2008. december 11.

A kiállítás meghívója 

Az Agóra látogatóinak régi ismerőse, Máthé András jelentkezik újabb kiállítással - a közelgő ünnepek forgatagában talán sokaknak jelent majd kellemes kikapcsolódást "talált formákról" készült képeinek megtekintése. Ha valaki véletlenül nem tudná hol a Péterfia utca Debrecenben, itt megnézheti.

 
Miszkuly Emese fotókiállítása Debrecenben
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2008. december 09.

A kiállítás meghívója

Miszkuly Emese debreceni alkalmazott fotográfus, a Debreceni Új Fotóműhely tagja. Képeiből a Világhálón is található ízelítő. A kiállítás helyszíne a vasútállomás közelében van (ha valaki vonattal jön megtekinteni). FIGYELEM: A térképen az Utcakereső a 31 számot jelöli, de a kiállítás helyszíne a Miklós utca 18. alatti Híd Kulturális Központ!

 
Az év természetfotósa 2007 vándorkiállítás Debrecenben
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2008. október 09.
Forrás: http://debrecenimuvkozpont.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=948&Itemid=74
 
 
 
 
Október 8-án 15.00 órakor nyitotta meg Dr. Aradi Csaba ökológus, a Hortobágyi Nemzeti Park nyugalmazott igazgatója a „BÉRES CSEPP – AZ ÉV TERMÉSZETFOTÓSA 2007” országos vándorkiállítást Debrecenben.  Magyarország legnagyobb természetfotó pályázatának díjazott alkotásaiból (köztük a 2007-es Év Természetfotósáé, Karai Csabáé és az Év Ifjú Természetfotósáé, Nagy Gergelyé) rendezett kiállítás az Újkerti közösségi Ház (Debrecen, Jerikó u. 17-19) kiállítótermében tekinthető meg október 30-ig hétköznapokon 12.00-17.00 óra között.
 
 
 
 
 
 
A Debreceni Nemzetközi Művésztelep 2008 kiállítása
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2008. augusztus 28.

Image

 

 

 A Debreceni Nemzerközi Művésztelepet 2006-ban, hagyományteremtő szándékkal rendezték meg első ízben. Azóta minden évben megrendezésre került. Tudatosan fogalmazza meg programját, építi kapcsolatait, évente egy-egy meghatározott téma feldolgozására hív meg alkotókat.  A 2008. évi, III. Művésztelep munkacíme: "Beszélő állatok". Restellem, hogy csak most adok hírt a kiállításról, de talán 'jobb későn, mint soha' (mentségemül szolgáljon: a nyarat Debrecenen kívül töltöm, csak ritkán látogatok haza, mint a napokban, és valahogy elkerülte a figyelmem). Már csak azért is, mert még szeptember 1-ig megtekinthető a debreceni Kölcsey központ földszinti kiállítótermében, naponta este 7-ig tart nyitva. Számos képzőművészeti kifejező forma képviselteti magát, gyakran fény és szöveg együtt, videoklippek és többprojektoros vetítések is. A fotográfiát is több kiállító alkotó használta, akár önmagában, akár más technikákkal közösen.

 

 

Tovább...
 
Augusztus 29 - A Magyar Fotográfia Napja
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2008. augusztus 27.

Forrás: A MFN programfüzete, reprodukálta a szerzőA Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége (MAFOSZ) 108 szakmai, társadalmi szervezet (a fotográfiai közélet kétezer aktív szereplője) választotta ki a magyar fotográfia történetéből ezt a jeles napot, amely 2003 óta minden esztendőben a fotókulturális nemzeti örökség és a kortárs fotóművészet értékeire irányítja a társadalom figyelmét.

Az országos programsorozat rendezvényei bemutatását megtekintheti időrendben, illetve települések szerint. Budapesten 2008. augusztus 29-én kerül sor a XXV. MAFOSZ Szalon című kiállítás megnyitására. A központi ünnepségre ugyancsak Budapesten, augusztus 30-án kerül sor.

Ha továbblép, megtudhatja, miért éppen ez a nap a Magyar Fotográfia Napja. A két fő rendezvényről is részletes információtókat talál.

 

Tovább...
 
Három jeles debreceni fotográfus képei két kiállításon
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2008. augusztus 08.

© Nagy Sándor (NaSa) © Nagy Sándor (NaSa)

 

A Debreceni Művelődési Központ Mű-Terem Galériájában  (Debrecen, Batthyányi u. 24. sz.) tegnap nyílt, és augusztus 27-ig, naponta naponta 10-18 óráig, szombaton 9-13 óráig (vasárnap, hétfő szünnap) látogatható Süli István és Varga Tamás A foci, a tánc és az ember című közös tárlata.  H. Csongrádi Márta néprajzi fotókiállítása már korábban (június 23-án) nyílt meg a debreceni Tímár házban (Debrecen, Nagy Gál István u. 26.), és augusztus 29-ig látogatható hétköznapokon 8-16 óráig. Varga Tamás a Magyar Fotóművészek szövetsége, H. Csongrádi Márta  és Süli István  a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete tagja.

 

 

 

Tovább...
 
Eredmények 101 - 110 / 120
Advertisement
Advertisement
Advertisement