Főoldal arrow Hírek arrow Kiállítások
Kiállítások
'Debreceni képek - az új sorozat' Szipál Márton fotóművész kiállítása
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2010. január 15.
Forrás: http://www.fonixinfo.hu/?menu=601&id=583
 
A művész a debreceni önkormányzat megbízásából 2009-ben több napon át járta Debrecen utcáit és készített igazi "Szipál-fotókat" a városról, az épületeiről, emberekről, hangulatról, érzésekről. Az ebből összeállított anyag a 2010-es év első kiállítása a debreceni Kölcsey Központban.
 
 
 
Tovább...
 
Egy XIX. századi fényképészeti műintézet Debrecenben
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2010. január 14.
A meghívó felső része
Tovább...
 
Fotókiállítás Debrecen új arca címmel
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2009. december 15.

A Debreceni Fotóklub által meghírdetett  "Debrecen új arca" negyedéves fotópályázat erdményhírdetése és a kiállítás megnyitója 2009. dec. 16.-án 17.00-kor lesz a Méliusz Központban (Debrecen, Bem tér 19.).

 
Fotókiállítás oktatók, hallgatók, dolgozók munkáiból
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2009. november 04.

A Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola (Debrecen, Péterfia u. 1-7) Bakoss Galériájában ma, 2009. november 4-én  17 órakor fotókiállítás nyílik hallgatói, oktatói, dolgozói munkákból,  Máthé András fotóművész tárlatvezetésével. A kiállítás a tudománynapi rendezvénysorozat része.

 
A Forte-gyárral kapcsolatos fotó-dokumentumok kerestetnek!
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2009. október 20.

Forrás: http://vacarchivum.hu/inx_news.php?pageID=news&lang=1#42 Vác Város Levéltára fotódokumentációs kiállítást tervez 2010-ben, mely az egykori Kodak/Forte-gyár történetét kívánja bemutatni fényképek segítségével. A Levéltár a birtokában levő fényképanyag kiegészítése érdekében felhívást tett közzé, amelyben kérik a gyárral, dolgozóival, az ott folyó termeléssel, termékeivel kapcsolatos bármilyen témájú fénykép rendelkezésre bocsátását (akár rövid lejáratú kölcsönzés formájában).

A felhívás teljes szövegét, és néhány érdekes linket talál, ha továbblép.

 

Tovább...
 
Virágok fotókon, Debrecenben, újra
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2009. október 06.

A kiállítás meghívójának első oldala

 

 

 

 

 

Aki netán elmulasztotta megnézni a Debreceni Fotóklub Virágok fotókon című kiállítását a nyáron, a Méliusz központban, most pótolhatja. Újra a közönség elé kerülnek a szebbnél szebb képek. Ha továbblép, megtudhatja, hol és mikor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Tovább...
 
Kiegészítés a Messiásokról
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2009. szeptember 04.

A debreceni Messiások kiállításról közölt hírünket kiegészítettük a kiállítást ismertető, független, érdemi értékeléssel. Itt közvetlenül a kiegészítést olvashatja.

 

 
Jazzfotó-kiállítás Debrecenben
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2009. szeptember 03.
Máthé András fotóművész, a Debreceni Fotóklub művészeti vezetője "Egy másodperc jazz" c. jazzfotó-kiállításának megnyitójára kerül sor ma, 2009. szeptember 3-án 17 órakor a Kölcsey Központ földszintjén (Debrecen, Hunyadi u. 1-3.). A kiállítás a 38. Debreceni Jazznapok részeként kerül megrendezésre. Ha továbblép, megtekintheti a rendezvény meghívóját.
 
Tovább...
 
Szabó Antónia kiállítása Debrecenben
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2009. augusztus 27.

© Szabó Antónia (a kiállítás meghívójáról)

 

 

Szabó Antónia fotó- és képzőművészt csaknem fél éve mutattuk be az Agóra látogatóinak. Azóta saját honlapjára is felhívtuk olvasóink figyelmét. Akik ezek alapján megkedvelték az utóbbi időben készített képzőművészeti alkotásait - textil- és tűzzománc-képeit - a 2009. szeptember 3-án, 17 órakor megnyíló kiállításán eredetiben is megcsodálhatják számos alkotását. Szabó Antónia Holló László-díjas képzőművész "Idéző" c. kiállítása a debreceni MŰ-Terem Galériában (Debrecen, Batthyány u. 24) szeptember 25-éig (naponta 10-18 óráig, szombaton 9-13 óráig, vasárnap és hétfő szünnap) tekinthető meg. 

A kiállítást Pap Gábor művészettörténész nyitja meg, közreműködik Pál Eszter (ének). A kiállítást Makoldi Sándor festőművész rendezte.

Ha az Agóra rendszeres látogatói ismerősnek találják a baloldalon látható képet, nem véletlen. Korábbi cikkünkben, a cikk 5. lapján az utolsó kép ugyanezt a címet viseli, de az az itt (és a kiállítás meghívóján) szereplő textilkáp tűzzománc változata. Érdemes összehasonlítani a kettőt, tanulmányozni a két technika sajátosságaiból eredő különbségeket.

 

 

Tovább...
 
A Messiások a MODEM-ben (kiegészítve 2009. 09. 04.)
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2009. augusztus 13.

Forrás: http://www.modemart.hu/sajtoszoba
VáclavChochola fotója: Salvador Dali A.Gaudi keresztre feszített csontvázával (Párizs, 1969)

 

Általában fotókiállításokról adok hírt az Agórán (vagy legalábbis olyanokról, amelyeken a kiállított anyag jelentős részét fényképek teszik ki), de néha kivételt teszek. A MODEM (Modern és Kortárs Művészeti Központ) ma este nyíló nagyszabású kiállítása minden, a képzőművészetet kedvelő (és a fotósok bizonnyal közéjük tartoznak) érdeklődésére  méltán számíthat. Ráadásul a kiállított anyagban fotók is vannak (legalábbis egyet találtam a rendelkezésemre álló előzetes anyagban, lásd a cikk baloldalon levő nyitó képét). A kiállítás 2009. december 31-ig látható, érdemes Debrecenbe látogatni! A mintegy három évvel ezelőtt megnyílt művészeti központ eddig is szolgált nemzetközi érdeklődést kiváltó szenzációkkal (emlékezzünk csak az Az igazi da Vinci, és az Aba-Novák kiállításokra). A mostani, jelentős nemzetközi összefogással megvalósuló kiállítás (Messiások) két éves előkészítő munka eredménye, a szervezők a MODEM eddigi legnagyobb és  legizgalmasabb vállalkozásaként népszerűsítik határokon innen és határokon túl (pl. egy több mint tíz négyzetméteres, kereszt alakú installációval, amely hét városban adott ízelítőt a tárlat anyagából). További információkért lépjen tovább, és kövesse a linkeket!


 

Tovább...
 
Eredmények 71 - 80 / 120
Advertisement
Advertisement
Advertisement