Főoldal arrow Hírek arrow Kiállítások
Kiállítások
Vencsellei István jubileumi kiállítása Debrecenben (kiegészítve 2010. 03. 18.)
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2009. május 23.

© Vencsellei István
Soha többé, 1968
Vencsellei István életműdíjas, Kölcsey-, Csokonai-, Medgyessy Ferenc- és SZOT-díjas fotóművész, a Magyar Fotóművészek Szövetsége, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete tagja, régi ismerőse a Fotó Agóra látogatóinak. A debreceni fotográfusokat bemutató sorozatunkban elsőként foglalkoztunk vele, mint a debreceni fotográfia meghatározó alakjával. 2009. június 17-én ünnepli 75. születésnapját - debrecen művészeti életének szervezői 90 képből álló, életművét átfogó kiállítással köszöntik a jeles jubileum alkalmából. A kiállítás középpontjában a fotográfia eszközeivel megfogalmazott huszadik századi magyar sorskérdések állnak.

A kiállítás a debreceni  Kölcsey Központ földszinti kiállítótermében (Debrecen, Hunyadi u. 1-3.) kerül megrendezésre, és 2009.06.17. - 2009.07.31.-ig, hétfő kivételével, naponta 10.00-19.00 óra között lesz nyitva. Ezúttal jó előre közöljük a hírt (egyúttal mi is - az Agóra látogatóival együtt - köszöntjük, jó egészséget kívánunk Vencsellei Istvánnak), amit majd a későbbiekben  bővebb információkkal  kiegészítünk. 

A kiegészítések olvasásához lépjen tovább!

 

Tovább...
 
Sajtófotók Debrecenben, különlegességekkel
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2009. május 08.

Forrás: http://www.sf2008.hu/A Magyar Nemzeti Múzeum után a debreceni Kölcsey Központ földszinti kiállítótermében (Debrecen, Hunyadi u. 1-3.) tekinthető meg a XXVII. Magyar Sajtófotó kiállítás, melyet május 8-án, 11 órakor nyit meg Kósa Lajos, Debrecen polgármestere (aki siet, még eléri!). A kiállítás június 14-ig marad a cívisvárosban.

A kiállítás ünnepélyes megnyitóján Kósa Lajos, Debrecen polgármestere és Szigeti Tamás, a Figyelő képszerkesztője köszönti a látogatókat. Közreműködik a Sonus Ütőegyüttes.

Ha továbblép, a különleges kísérőrendezvényről is értesülhet!

 

Tovább...
 
"Béres csepp - az év természetfotósa 2008" kiállítás Debrecenben
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2009. április 24.

Forrás: a kiállítás meghívója részletei

 

A méltán világhírű magyar természetfotográfia utolsó éves seregszemléje "termésének" legjavát bemutató vándorkiállítás Debrecenben. Megtekinthető május 7-ig hétköznapokon 12.00 - 17.00 óráig az Újkerti Nevelési Központban (más néven Újkerti Közössági Ház, Debrecen, Jerikó u. 17-19) található Újkerti Galériában. A kiállítás meghívóját megtekintheti itt.

A 2008. Év Természetfotósa: Máté Bence
Az Év Ifjú Természetfotósa: Túrós Balázs
A 2008. Év Termáészetfotója:
                                Selmeczy Dániel: Úszva

Kérem, akik a kiállítás megtekintését tervezik, és a rendezéshez, szervezéshez, lebonyolításhoz közük van, olvassák el a folytatást!

 

Tovább...
 
Nagy Zoltán fotográfus, festő kiállítása (kiegészítve 2009. 04. 23.)
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2009. április 21.
© Nagy Zoltán
A kiállítás meghívójáról
 
 
 
 
 
 
 
 
Nagy Zoltán a Debreceni Fotóklub tagja, fotográfus és festő. Festményei és fotográfiái egyaránt láthatók a Debreceni Egyetem Élettudományi Épületében (Debrecen, Egyetem tér 1, a főépület mögött), az Élettudományi Galériában, 2009. április 18-án megnyílt, és május 8-ig, hétköznap 8-20 óráig megtekinthető kiállításán.

A bemutatott alkotásokon a „festő” ragyogó, tarka színekkel dolgozott (bár néhány portrét fekete-fehérben készített), míg a „fotográfus” az éjszaka fényeit ragadta meg, kizárólag fekete-fehérben. Melyikük látásmódja hatott inkább a másikra? A festőé, vagy a fotográfusé? Aki megnézi a kiállítást, ezen a kérdésen is eltöprenghet! Talán a helyes válasz: a kettő jól kiegészíti egymást, együtt alkot harmonikus egészet.
 
 
 
 
 
 
 
 
Tovább...
 
A HAJDÚSÁG TERMÉSZETI ÉRTÉKEI - fotókiállítás Hajdúböszörményben (Kiegészítve 2009. 04. 23-án)
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2009. április 21.

Ez év február elején adtunk hírt  a Zöld Kör által meghírdetett, "A HAJDÚSÁG TERMÉSZETI ÉRTÉKEI”  című fotópályázatról. A március 10-i határidőig 19 pályázó 124 képet nyújtott be.  Az 5 tagú zsűri értékelte a pályamunkákat, és egy-egy első és második, két harmadik, valamint egy különdíj odaítéléséről döntött. A díjazott képeken kívül további 42 fotót válogatott ki a kiállításra, amelynek megnyitására – a pályázat eredményhírdetésével együtt – 2009. április 22-én (a Föld Napján) 15 órakor kerül sor a hajdúböszörményi Sillye Gábor Művelődési Központban.

Tovább...
 
Magyar Táj - Magyar Tárgy, avagy népi mesterségek a Hortobágyon
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2009. április 18.
Forrás: a kiállítás meghívójárólJobb későn ..., de még nem teljesen későn! A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete Fotóművészeti alkotótáborának kiállítása tekinthető meg a Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Közösségi Házában  (Debrecen, Kossuth utca 1.) április 21-ig hétköznapokon 11-18 óra, szombaton 10-13 óra között. A kiállításon Balla András, Dömötör Mihály, Fekete István, Gránitz Miklós, Herbst Rudolf, Hupján Attila, Kresz Albert, Máthé András, Módos Gábor, Németh Andrea, Patyi Árpád, S. Faragó Gyöngyi, Siklós Péter, Süli István, Szentiványi János, Tóth József és Vencsellei István képei szerepelnek.
 
 
A Debreceni Fotóklub és a Megyei Könyvtár fotókiállítása
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2009. április 03.

A Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Művelődési Központ és a Debreceni Fotóklub 2009-ben újra meghirdette negyedéves fotópályázatát.
A pályázat célja egyrészt a Fotóklub tagjainak aktív alkotásra serkentése, másrészt új tehetségek felkutatása.
A pályázaton részt vehettek a Fotóklub tagjai mellett az Észak-alföldi régió minden hivatásos és amatőr fotósa öt darab fekete-fehér vagy színes fotóval, melyből egy sorozat is lehet. A sorozat egy képnek számít.

A pályázatra beérkezett, zsűrizett képekből rendezett kiállítás megtekinthető 2009. április 18-ig a Méliusz Központ (Debrecen, Bem tér 19/D) I. emeleti kerengőjében. Nyitvatartás: keddtől péntekig naponta 10-18 óra, szombaton 9-17 óra, vasárnsao és hétfőn zárva.

Tovább...
 
Csehország magyar [debreceni] szemmel
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2009. április 03.

© Varga József
Varga József első díjas képével
A Millenáris, a Cseh Centrum és a Czech Tourism közös fotópályázatot hirdetett "Csehország magyar szemmel" címmel.

A nyílt pályázaton amatőr és profi fotósok egyaránt részt vehettek. Az ünnepélyes eredményhirdetésre és díjkiosztóra 2009. március 27-én, 17.00 órakor került sor Jaromír Plísek cseh nagykövet részvételével. A szakmai zsűri a pályázat első díját Varga Józsefnek, a Debreceni Fotóklub tagjának ítélte. A második díjat Kovács Attila (Szlovákia) kapta.

A zsűri által kiválasztott és díjazott legjobb képek április 7-ig láthatóak a Millenáris kültéri installációján (naponta 6.00 – 23.00 óra között), a Budapesti Tavaszi Fesztivál Vendégünk Csehország programsorozatának keretében.

Tovább...
 
Dr. Seres Géza fotóművész kiállítása
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2009. március 27.

A kiállítás meghívójának részlete

 

Debrecenből a Hortobágyra és vissza címmel mutatja be debreceni létesítményekről, valamint hortobágyi épületekről, építményekről és romokról készített felvételeit Dr. Seres Géza debreceni fotóművész Debrecenben, a Mű-Term Galériában (Batthyány u. 24.). A felvételek nagyrészének elkészítéséhez nem fényképezőgépet, hanem sörös (seres) dobozból kialakított lyukkamerát (camera obscurát) használt, míg a hortobágyi dokumentumok egyrészének rögzítésénél hagyományos fekete-fehér 6x9 cm-es negatívot. A kiállításra kerülő másolatokat archaikus eljárásokkal, régi kézműves fényképkészítési módszerekkel készítette. A kiállítűás látogatói argentotipiákban és olajnyomatokban gyönyörködhetnek.

A kiállítás megtekinthető 2009. április 2-24-ig, keddtől péntekig naponta 10-18 óráig, szombaton 9-13 óráig. Vasárnap és hétfő szünnap.

A kiállítás megnyitójára 2009. április 2-án, csütörtökön 17 órakor kerül sor.

 

 

Tovább...
 
Parnasszus - Filmgyári Capriccio: B. Müller Magda képei Debrecenben
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2009. március 19.

Forrás: http://www.fonixinfo.hu/?menu=402&id=449 B. Müller Magda a magyar standfotó és werkfotó kiemelkedő művésze . Negyvenéves pályafutása alatt hatvan filmben dolgozott. Az idősebb generációk képviselőinek emlékezetében számos fontos magyar film az ő fotóinak lenyomataiként őrződött meg. A kiállítás nézői a forgatások élményeit, feszült pillanatait, emberi viszonyait is átélhetik képei által. Megtekinthető 2009. március 25. - április 26. között, hétfő kivételével, naponta 10.00-19.00 óra között Debrecenben, a Kölcsey Központ földszinti kiállítótermében. A kiállítás megnyitójára 2009. március 26-án 17:30-kor kerül sor.

Ha továbblép, többet is megtudhat a kiállító fotóművészről.

Tovább...
 
Eredmények 91 - 100 / 120
Advertisement
Advertisement
Advertisement