Főoldal arrow Hírek arrow Újdonságokról
Újdonságokról
Panasonic DMC-G1, a Micro FourThirds első képviselője
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2008. szeptember 14.

Forrás: http://panasonic.net/pavc/lumix/systemcamera/gms/g1/index.html
A Panasonic DMC-G1 három színváltozatban is forgalomba kerül

Alig öt héttel az új, nyitott szabvány bejelentését követően, 2008. szeptember 12-én a Panasonic bejelentette az első gépet (Lumix DMC-G1), amely a nagy érzékelő-mérettel járó előnyöket nem tükörreflexes, de cserélhető objektíves megoldással kombinálja. Egyidejűleg az új rendszerrel kompatíbilis két objektívet is bejelentett, így hamarosan akár 14x zoomtartományt átfogó, kétobjektíves készletet vásárolhatunk.

Tovább...
 
DxO_5/Lightroom_2 és Canon_50D/Új_Nikonok összehasonlítása
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2008. szeptember 01.

Két érdekes, összehasonlításokat tartalmazó cikk jelent meg a napokban a FotoTipp portálon.

Az egyik a korábbi verzióiban elsősorban az optikai tarzulások egészen különleges, más szoftverrel elérhetetlen minőségű korrekcióiról nevezetes DxO új verzióját veti össze a teljes munkafolyamat sokoldalú, hatékony támogatásáról méltán híres Lightroommal, ezúttal a RAW-konverzió során elérhető élesség, színek és dinamika szempontjából. Ebből a szempontból a DxO tűnik nyerőnek, de a munkafolyamat szervezése tekintetében nemigen jeleskedik.

A másik a napokban bejelentett Canon 50D közép-szintű dSLR "újdonságait" veszi szemügyre, nem tévesztve szem elől a közelmúltban piacra dobott, illetve bejelentett Nikon dSLR-eket. Tanulságos olvasmány, különösen a hozzászólásokat (amelyeket, vélhetően, Canon-használók írtak) is hozzáolvasva. A cikk és a hozzászólások tartalmát, azok szóhasználatából is kölcsönözve, szabadon így összegezhetjük: a pesszimista canonosok már (szív- és pénztárca-fájdalommal) temetik a piacvezető dSLR-gyártót, mivel a konkurrencia-harcban évekre lemaradni látszik (ez történt a Nikonnal jó évtizeddel ezelőtt), míg az optimisták még abban reménykednek, hogy a Canon méltó válasza még nem került nyilvánosságra, de hamarosan (pl. a közeli Photokina kiállításon) megismerhetjük ...

 
Micro FourThirds - nagy érzékelős kompaktok, cserélhető optikával
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2008. augusztus 05.

Forrás: http://www.four-thirds.org/en/microft/A NégyHarmados nyitott szabvány két aktív gyártója, az Olypus és a Panasonic ma közös sajtóközleményben jelentette be a szabvány kiterjesztését, közös fejlesztésüket. Az új szabvány (Micro FourThirds) még kisebb méretű és tömegű, és könnyebben kezelhető fényképezőgépek gyártását teszi lehetővé, mint az eddigi, tükörreflexes gépeik, változatlan méretű érzékelővel. A kompaktoknál szokásosnál jóval nagyobb érzékelő jobb képminőséget, alacsonyabb képzajt, nagyobb kontraszttartományt biztosít, ami ez idáig (egyedi kísérletektől eltekintve) csak tükörreflexes gépekkel volt elérhető. Ráadásul cserélhető objektívvel készülnek majd, ami jelentősen növeli használhatóságuk rugalmasságát.

 

Tovább...
 
Hírösszefoglaló
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2008. február 10.

Ez az első hír a Fotó Agórán. A közelmúlt időszak legfontosabb (válogatott) híreinek összefoglalásával azt mutatjuk be, miről szóltak volna híreink, ha félévvel, esetleg egy-két évvel korábban már működtünk volna. Ez egyúttal lehetőséget ad arra is, hogy érzékeljük:  portálunk indulása a digitális fotózás technikai fejlődésének rendkívül érdekes időszakára esik (biztosan van, aki úgy véli, hogy a mögöttünk hagyott évtized szinte folyamatosan ilyen volt), mindenesetre alighanem lesz miről hírt adni a következő hónapokban is.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 Következő > Utolsó >>
Eredmények 41 - 44 / 44
Advertisement
Advertisement
Advertisement