Főoldal arrow Hírek arrow Egyéb hírek
Egyéb hírek
Nemzetközi alapítvány fotósoknak és Michael FotóBlogja
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2014. szeptember 13.

Forrás: http://www.luminous-endowment.org/pages/phlog4.html
Sunrise Road (Út napkeltekor)
 A világ egyik legkorábban elindított, és máig egyik legolvasottabb fotós portáljának alapító főszerkesztője jelentős alapítványt indított, amelyen keresztül kevésbé tehetős fotósok álmai megvalósítását kívánja támogatni, pályázati rendszerben. Az alapítvány nemzetközi, Magyarországról is lehet támogatni, és pályázni is. Egy mellékágként saját fotós naplóját (FotóBlogját) is elindította, betekintést nyújtva ezzel saját képi látásmódjába, fotográfiai munkamódszerébe.  Bár ezúttal nem egy cikk teljes fordítását közlöm, de a részletek fordításához és a fotók közléséhez rendelkezem a szerző, a portál főszerkestője szíves engedélyével.

Tovább...
 
Áldott karácsonyt ...
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2013. december 23.

Image

... és  a szép ünnepi fényeket, meghitt hangulatokat rögzítő fotókat kívánok a Fotó Agóra minden kedves látogatójának, barátjának!

Debrecen, 2013. december 23.

Nagy Sándor 

 

 
Kellemes Húsvétot
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2013. március 28.
Image
 
Káprázatos videó az űrből
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2013. március 20.
Forrás: a video
 
Christopher Malin osztrák fotográfus rendkívül tanulságos, és mindenekelőtt látványos videót szerkesztett ('time-lapse' technikával)  Dr. Don Pettit, a NASA űrhajósa, lelkes fotós felvételeiből, amelyet a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén tartózkodása során készített. 
 
A továbblépést követően eljuthat a videó megtekintéséhez, és további információkhoz juthat az alkotókról, a video tartalmáról.
 
 
Tovább...
 
SEE Science Fesztivál 2013. előadásom
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2013. március 03.
Image
A SEE Science fesztiválon 2013. március 22-én (a debreceni rendezvény ismertetése és programja itt) előadást tartok Debrecenben, a MODEM-ben, "A fényképezés háttértudományai" címmel. Az előadás a földszinti Science Cafeban lesz 12:15 és 14:55 kezdéssel, időtartama 40 perc. Bővebben a továbblépés után.
 
 
Tovább...
 
Boldog újévet!
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2012. december 31.

A FotoAgora minden kedves látogatójának, barátaimnak sikeres, eredményekben gazdag, békés, boldog 2013. évet kívánok! No meg, természetesen, szép fényeket (már a ma esti hangulat hiteles megörökítéséhez is azoknak, akik az év utolsó éjszakáján is kezükbe veszik fényképezőgépüket).

© Nagy Sándor (NaSa)

Az elmúlt év számomra (és családomnak) különlegesen boldog volt: áprilisban megszületett legújabb, immár negyedik unokám (talán magyarázat arra, hogy időnként elhanyagoltam az Agorát). A továbblépést követően még néhány fényképet mutatok életének első 8 hónapjáról.


 

Tovább...
 
Meghitt karácsonyt, boldog új évet!
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2012. december 22.

© Nagy Sándor (NaSa)

... és szép ünnepi fényeket!

 

 
Kutatók éjszakája 2012 előadásom
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2012. szeptember 22.
© Nagy Sándor (NaSa)
 
 
 
 
 
A Kutatók Éjszakája rendezvénysorozat keretében 2012. szeptember 28-án este 21:00 órától Debrecenben, a Debreceni Egyetem TTK Kísérleti Fizikai Tanszék (Bem tér 18/a) Szalay Sándor termében népszerűsítő előadást tartok "A fényképezés digitális forradalma – forradalom a digitális fényképezésben"   címmel. Az előadásra minden érdeklődőt szeretettel várok.
 
 
 
 
 
 
 
Tovább...
 
Képek az olimpiáról - nem tükörreflexessel!
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2012. augusztus 03.
© Dan Chung, Forrás: http://www.guardian.co.uk/sport/2012/jul/27/london-olympics-2012-smartphone
Dan Chung fotója ( iPhone 4)
 
 
 
 
 
Az olimpia eseményeiről, természetesen, számos fotó készül. Az utóbbi évek fotótechnikai fejleményei ismeretében várható volt, hogy ezúttal nem csak a csúcstechnika, a professzionális dSLR-ek lesznek jelen a hivatásos fotóriporterek kezében, hanem MILC, vagy akár mobiltelefon.
 
 
 
 
 
 
 
Tovább...
 
Könyvismertető - Houellebecq: A térkép és a táj
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2012. február 17.
Image
 
 
 
 
 
 
 
 
Off topic: nem szakkönyvről, hanem regényről, szépirodalmi alkotásról adok közre néhány figyelemfelkeltő mondatot. Az Agóra azon látogatóinak szánom, akiket érdekelnek a fotózás művészi vonatkozásai – akár mert maguk is gyakorolják, vagy törekszenek arra, hogy esztétikai értéket képviselő fotókat készítsenek, akár csak szeretnék minél jobban megérteni a (fotó)művészeti alkotásokat. No meg, természetesen, a szépirodalom sem áll távol tőlük.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tovább...
 
Eredmények 11 - 20 / 45
Advertisement
Advertisement
Advertisement