Főoldal arrow Hírek arrow Egyéb hírek
Egyéb hírek
Országos roadshowra indul a Nikon
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2010. június 16.

2010. június 22. és 29. között Magyarország nagyvárosaiba látogat a Nikon Kft., ahová szinte a teljes termékpalettáját elviszi, melyeket stúdió körülmények között ki is lehet majd próbálni. Részletek a továbblépés után!

Tovább...
 
Holló László Emlékház avatása Tiszadadán
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2010. március 21.
© Nagy Sándor (NaSa)
 
 
 
 
 
 
Ezúttal is a fotográfiától (majdnem) független eseményről adok hírt. Debrecen egyik legjelentősebb képzőművésze, Holló László (Kiskunfélegyháza, 1887. március 6. – Debrecen, 1976. augusztus 14.) Kossuth-díjas festőművész négy évtizeden át rendszeresen Tiszadadán töltötte a nyarakat. Egész évre itt töltekezett fel lelki és fizikai munícióval, festői témák sokaságával. 2010. március 4-én Holló László Emlékházat és Képzőművészeti Gyűjteményt avattak a tiszaparti községben. Nem tehetem meg, hogy ne adjak tájékoztatót erről az ünnepi eseményről az Agóra látogatóinak, bőséges képanyaggal (amiből a mester munkásságába is nyerhetnek némi betekintést), hiszen jó fél évtizede nekem is második otthonom ez a település, Holló festészete pedig gyermekkorom óta nagyon közel áll hozzám. A bemutatásra kerülő fotók jelentős részét Andics Árpád fotóművész, a Magyar Fotóművészek Szövetsége és a Debreceni Fotóklub tagja bocsátotta rendelkezésünkre.
 
 
 
 
 
 
Tovább...
 
Nikon VAGYOK - európai reklámkampány indul
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2010. március 10.
Forrás: http://www.europe-nikon.com/hu_HU iamnikon
 
 
 
 
 
 

A Nikon Europe amszterdami központja 2010. március 9-én három sajtóközleményt is kiadott Európa-szerte most induló reklámkampányáról. A kampányban kiváló alkotóművészek és amatőrök legkülönbözőbb Nikon-géppel (csúcs-, középkategóriás és belépő szintű dSLR-ekkel, kompaktokkal) készült videóit is fotóit használják fel, az anyagok látványosak és tanulságosak.
 
 
 
 
 

 
Tovább...
 
A Nikon COOLPIX S220 2009 legnagyobb példányszámban eladott digitális fényképezőgépe Európában
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2010. március 02.

Forrás: http://europe-nikon.com/hu_HU/products/product_details.page?ParamValue=Digital%20Cameras&Subnav1Param=COOLPIX&Subnav2Param=Style&Subnav3Param=0&RunQuery=l3&ID=1760A németországi központtal műköködő Gfk felmérése szerint a 2009. évben a Nikon COOLPIX S220 volt Európában a legnagyobb példányszámban eladott digitális fényképezőgép. Népszerűségét alighanem az ultrakompakt kategóriában is rendkívüli kis (kisebb zsebben is kényelmesen hordható) méretének, és versenytársaihoz viszonyitva kedvező árszintjének köszönheti , amihez esztétikus megjelenés és kategóriájában elég jó teljesítmény társul.

Tovább...
 
10 éves az SD Szövetség
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2010. január 06.


Image

2010-ben (a szórakoztató elektronika nagyszabású nemzetközi bemutatóján, a CES-en) ünnepli az innováció 10 évét a legelterjedtebb memóriakártya szabványt bevezető és gondozó SD Szövetség. A digitális fotográfia is sokat köszönhet ennek a szervezetnek, érdemes bepillantani történetébe!

 

Tovább...
 
Örömteli karácsonyt ...
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2009. december 22.

© Nagy Sándor (NaSa)
Karácsonyi kaktusz

 

 

 

 

 

 

Az évvége közeledtével, megköszönve hűséges látogatóinknak folyamatos érdeklődését, mindnyájuknak – és a ritkábban idetévedőknek is – örömökkel teli, áldott karácsonyt, és boldog, szerencsés újévet kíván:

NaSa

 

 

 

 

 

 

 

Tovább...
 
Seres Géza honlapja
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2009. december 13.

Mintegy másfél évvel ezelőtt ismerkedhettek meg látogatóink (közül azok, akik addig nem ismerték) a debreceni fotóművészet jelentős személyiségeit bemutató sorozatunkban Seres Gézával. A jeles debreceni fotóművész azóta is többször „szóba” került az Agórán, pl. önálló vagy csoportos kiállítása kapcsán. Ezúttal örömmel tájékoztatjuk mindazokat, akik érdeklődését sikerült felkeltenünk sajátos látásmódot tükröző, különleges műgonddal készített fotói iránt: önálló honlappal jelent meg a Világhálón.

A honlapon gazdag képanyag tájékoztat törekvéseiről, képi világáról.

 

 
Megjelent a Természetfotó Magazin harmadik száma
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2009. november 25.

Nagyjából három hónappal ezelőtt adtam hírül nem kis lelekesedéssel a FotoAgora látogatóinak, hogy rendkívül szinvonalas on-line kiadvánnyal gazdagodott a hazai és nemzetközi fotós sajtó (angol nyelvű változata is van). Nagyon remélem, azóta olvasóink közül sokan megnézték, megszerették. Nos: megjelent a harmadik szám! A tartalom ezúttal is gazdag (a két korábbi számnál is terjedelmesebb a harmadik, 155 oldalas), a szinvonal változatlanul kimagasló! Aki még nem tette meg, érdemes felkeresni a lap (szerkesztőség) honlapját is. Minden Agóra-látogatónak kívánok hozzá esztétikai élményekben gazdag, tartalmas szórakozást!

 

 
Az első digitális fényképezőgép megalkotójának kitüntetései
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2009. október 28.

Forrás: http://rochester.edu/news/show.php?id=3475

 

2009 októbere a digitális fényképezést megalapozó kutatók kitüntetésének csúcsidőszaka. A hónap elején ítélték oda a fizikai Nobel-díjat a CCD megalkotóinak, a hónap végén pedig Steven J. Sasson, az első digitális fényképezőgép elkészítője kapott két magas kitüntetést: a Rochesteri Egyetem (University of Rochester)  fogadta tiszteletbeli doktorai közé, és megkapta a The Economist magazin  Innovációs Díját.


Tovább...
 
Online Természetfotó Magazin
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2009. augusztus 19.

Forrás: http://www.termeszetfotomagazin.hu/press-room.aspx

 

 

A hazai, és egyúttal a nemzetközi fotográfiai sajtó érdekes, újszerű, és rendkívül színvonalas termékkel gazdagodott: 2009. május 17-én a Thomas Picture Kiadó Kft bejelentette a forradalmian új, digitális, ingyenes, online Természetfotó Magazin-t. A sajtóközlemény szerint műfajában világelső kezdeményezésről van szó. A 80-100 oldalas magazin a tervek szerint évente négy alkalommal, egyidejűleg magyar és angol nyelvű változatban kínál igényes képanyagot és olvasnivalót – szó szerint – mindenkinek, hiszen a Világhálón bárki számára ingyenesen elérhető. És hogy mindezt a készítők, elsősorban Imre Tamás hivatásos természetfotós, a kiadó tulajdonosa és a magazin főszerkesztője komolyan gondolták,  bizonyítja, hogy már a második szám is elérhető! A legkisebb túlzás nélkül felsőfokon kell értékelni a magazin tartalmát, a benne megjelenő képanyag minőségét, valamint külalakját és informatikai hátterét.

 

 

Tovább...
 
Eredmények 31 - 40 / 45
Advertisement
Advertisement
Advertisement