Főoldal arrow Hírek arrow Egyéb hírek
Egyéb hírek
Horváth és Szabó honlapok
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2009. június 04.

Jó negyedévvel ezelőtt publikáltuk cikkünket a debreceni fotóművészet jelentős személyiségeit bemutató sorozatunkban Horváth István és Szabó Antónia fotó- és képzőművész házaspárról. Örömmel adok hírt: Bíbor lányuk jóvoltából immár önálló honlapok kínálnak betekintést alkotásaik gazdag tárházába - talán a Fotó Agóra látogatói között is vannak, akiknek érdeklődését felkeltette cikkünk, és szívesen folytatják az ismerkedést átlagosnak aligha mondható művészi pályájukkal, fotó- és képzőművészeti alkotásaikkal.

Ajánlom szíves figyelmükbe István, Antónia és lányuk, Bíbor  (a Fényrajzok menüpont alatt nála is bőségesen találunk fotókat) honlapját.

 
Obama Canon EOS 5D Mark II. dSLR-el
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2009. január 16.

Forrás: http://change.gov/newsroom/entry/new_official_portrait_released/

 

 

 

Az USA megválasztott, és néhány nap múlva hivatalát elfoglaló elnökének új kormányzati honlapja nyilvánosságra hozta Barack Obama január 13-án 17:38:39-kor készült hivatalos portréját. A közlemény felhívja a figyelmet, hogy ez az első alkalom, amikor digitális géppel készült  hivatalos elnöki portré (a felvételt a Fehér Ház frissen bejelentett hivatalos fotográfusa, Pete Souza készítette, Canon EOS Mark II-vel).

 

 

 

 

Tovább...
 
Áldott, békés karácsonyt ...
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2008. december 24.

© Nagy Sándor (NaSa)

 

 

 

 

Áldott, békés karácsonyt, és sikerekben gazdag újévet kíván a Fotó Agóra minden kedves látogatójának: 

a Szerkesztő

 

 

 

 

 

Tovább...
 
Szilveszteri kabaré-előzetes
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2008. december 13.

Fergeteges rövidfilm-szatíra tekinthető meg a YouTube-on: "Hitler rants about D3x" (talán: "Hitler a D3x-ről handabandázik", vagy "Hitler kirohanása/őrjöngése a D3x-re"). Németül beszél, angol felirattal.

Tovább...
 
Camera obscura performansz, Fotó Agóra baráti találkozó
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2008. május 04.

Mint arról korábban hírt adtunk, Debrecenben, a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központban jelenleg megtekinthető  "A fény művészete - Kepes György" című kiállítás egyik kísérő rendezvényeként  május 24-én 10 órától, egész nap,     fotográfiai kísérletekre és camera obscura performanszra  kerül sor, Bölcskey Miklós képzőművész vezetésével (múzeumpedagógia+). A szokatlan rendezvény érdekesnek ígérkezik, aki teheti, látogasson el a Baltazár Dezső térre (a Déri múzeum, a MODEM és a Kölcsey Központ határolta tér). Ha már egy ilyen, a fotózással kapcsolatos, a fotósok érdeklődésére számot tartó, rendkívüli rendezvényre kerül sor, úgy gondoltam, két másik, régebben érlelődő tervem is megvalósulhatna. Egyrészt személyes találkozóra hívom a Fotó Agóra látogatóit, barátait. Egyidejűleg pályázatot hírdetek a portál új fejléc-képének elkészítésére , amely a jelenlegi, a dalmáciai tengerparton készült panorámakép helyére kerülne. Elképzelésem, elvárásom: a kép utaljon a Fotó Agóra célkitűzéseire, és lehetőleg debreceni kötődése is felismerhető legyen!

Részletek a továbblépést követően ...

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 Következő > Utolsó >>
Eredmények 41 - 45 / 45
Advertisement
Advertisement
Advertisement