Főoldal arrow Hírek arrow Kiállítások arrow Sajtófotók Debrecenben, különlegességekkel
Sajtófotók Debrecenben, különlegességekkel
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2009. május 08.

Forrás: http://www.sf2008.hu/A Magyar Nemzeti Múzeum után a debreceni Kölcsey Központ földszinti kiállítótermében (Debrecen, Hunyadi u. 1-3.) tekinthető meg a XXVII. Magyar Sajtófotó kiállítás, melyet május 8-án, 11 órakor nyit meg Kósa Lajos, Debrecen polgármestere (aki siet, még eléri!). A kiállítás június 14-ig marad a cívisvárosban.

A kiállítás ünnepélyes megnyitóján Kósa Lajos, Debrecen polgármestere és Szigeti Tamás, a Figyelő képszerkesztője köszönti a látogatókat. Közreműködik a Sonus Ütőegyüttes.

Ha továbblép, a különleges kísérőrendezvényről is értesülhet!

 

A XXVII. Magyar Sajtófotó kiállítás a tavalyi év drámai (pl. a dunaszerdahelyi futballmérkőzés máig tisztázatlan történéseit) és örömteli élethelyzeteit, kivételes művészeti és sportteljesítményeit idézi fel, természeti csodákat (pl. az egerészölyvek párviadalát) elevenít meg. (A kiállítás feltehetőleg hétfő kivételével naponta 10 - 19 óráig látogatható.)

A Sajtófotó Kiállítás kísérőrendezvénye a Határnyitás 20 éve című tárlat. Ennek aktualitását az adja, hogy 1989. szeptember 11-én nyílt meg Magyarország nyugati határa. Ez az esemény nem csupán Magyarország, de Európa jövője szempontjából is meghatározó volt, az egységes és szabad Európa megszületésének pillanatát jelentette. A húszéves évforduló lehetőséget kínál arra, hogy felidézzük az akkori eseményeket, ismert és eddig még soha nem látott fényképek, dokumentumok felhasználásával. És ne feledjük, a határnyitásra alkalmat adó Páneurópai Piknik megrendezésének gondolata Debrecenben vetődött fel (1989. június 20-án), tervei is itt körvonalazódtak, megrendezésében is jelentős szerepet vállíltal debreceni polgárok.

Hozzászólások
HozzáadásKeresés
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!
 
< Előző   Következő >
Advertisement
Advertisement
Advertisement