Főoldal arrow Hírek arrow Kiállítások arrow Lévai Antal fotókiállítása Hajdúnánáson
Lévai Antal fotókiállítása Hajdúnánáson
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2009. június 23.

© Lévai Antal
Égi fények

 

 

Hajdúböszörményi amatőr fotós első önálló kiállítása (Szívemnek kedves tájakon), immár harmadik helyszínen: a hajdúnánási Kéky Lajos Városi Művelődési Központban (június 10. – június 30.) Bízom benne, az alkotó megbocsátja jószándékú képlopásom kiállításáról tudósító weblapjáról. Ha továbblép, még néhány információhoz jut!

 

 

 

A kiállítás nyitvatartási ideje, a Művelődési Központtól kapott információ szerint:  "A Lévai Antal féle fotókiállítás általában 17 óráig van nyitva, de ügyeletünk hétköznapokon kb. 20 óráig van, tehát az információs fülkében lévő kollegám ki tudja nyitni. Vasárnap nem vagyunk nyitva, szombaton a rendezvényünk miatt a késő délutáni órákban kb. 16-21-ig tudjuk kinyitni a kiállítótermet."

A kiállítás eddigi helyszínei (Lesz több is, máshol?):
Csekő Kávéház, Nyírbátor, 2008. november 14. - 2008. december 31.
Karácsony Sándor Általános Művelődési Központ, Földes, 2009. március 16. - 2009. március 29.
Kéky Lajos Városi Művelődési Központ, Hajdúnánás, 2009. június 10. - 2009. június 30.

A tájképek és városképek többnyire szokatlan fényviszonyok mellett (esőben, ködben, hóesésben, éjszaka) készültek, a helyszínek pedig többségében a Hajdúságról (Hajdúböszörmény, Hortobágy, Zelemér, Bagota vagy a Puszta más része) kerültek ki, de vannak Erdélyben született alkotások is.

Aki nem tudja meglátogatni a kiállítást, ízelítőt kaphat anyagából a Világhálón is, elolvashatja a jelenlegi kiállítást beharangozó cikket , vagy Csiha László ny. gimnáziumi tanár írását a kiállítás első, nyírbátori bemutatásáról (Szabadhajdú, 2008. december 19.). Végezetül, ez utóbbi forrásból vett rövid idézettel kíséreljük meg jellemezni mi is Lévai Antal "Szívemnek kedves tájakon" c. tárlatának anyagát: ""Az épített és természeti környezet szeretete, a tehetség és a szorgalommal párosult mûvészi alázat adja meg a kiállításnak az értékét, ..."

Hozzászólások
HozzáadásKeresés
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!
 
< Előző   Következő >
Advertisement
Advertisement
Advertisement