Főoldal arrow Hírek arrow Fotópályázatok arrow Két pályázat: egy nemzetközi és egy debreceni
Két pályázat: egy nemzetközi és egy debreceni
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2009. november 13.

A nemzetközi egy fotós táska tervezését tűzi ki, és a nyeremény igencsak csábító.

A debreceni valójában nem is pályázat, hanem bemutatkozási lehetőség: 2010. január 22-én, a Magyar Kultúra Napját Debrecen Város Önkormányzata (többek között) kortárs fotóművészek reprezentatív kiállításával kívánja megünnepelni. A kiállítás kurátora várja fiatal, a nagyközönség számára még ismeretlen alkotók műveit.

Részletek, ha tovább lép!

A nemzetközi:

Forrás: http://www.dreambagchallenge.com/ A Kata fotó- és video-felszerelések számára speciális táskákat gyártó cég felhívja a világ fotósait, tervezzék meg álmaik táskáját. Az elnyerhető díjak igencsak csábítóak: az első három helyezett jutalma rendre USD 5000, 4000 illetve 3000 értékű fotós felszerelés (az első helyezetté pl. Canon 5D Mark II váz, 2 Canon objektív (24-105 EF L IS USM & 70-200 F/4.0 USM), Gitzo Traveler kit (tripod + fej), és  MICROPRO fénypanell). Ezen kívül az első helyezett lehetőséget kap arra, hogy a cég tervezőivel konkrét kiviteli tervvé fejlessze álmai táskájának elgondolását, amit a cég kézi munkával el is készít a számára. Az elbírálás során legjobb helyezést elért 500 pályázó ajándékban részesül.

A részvételhez regisztrálni kell a verseny honlapján, és feltölteni az álomtáska Forrás: http://www.dreambagchallenge.com/ eredeti ötletét rajzok, fotók, vagy bármi egyéb, annak megjelenítésére alkalmas formában. Csak 18. életévüket betöltött személyek vehetnek részt a versenyben. A verseny 2009. november 1-től 2010. március 1-ig tart.

A versenyről magyar nyelven is olvasható az itteninél részletesebb tájékoztató, a teljes körű tájékoztatás a verseny honlapján érhető el, ennek galériájában folyamatosan megjelennek a már beküldött pályamunkák is. Javaslom, minden érdeklődő olvassa el figyelmesen a pályázati feltételek részletes leírását, ami a lap jobb alsó sarkában található, apró betűs linken („Terms and conditions”) érhető el (pl. a 6. pont értelmében a részvétellel a pályázó a feltöltött anyaggal kapcsolatos valamennyi jogáról lemond a kiíró javára, azok a kiíró tulajdonába mennek át – ez természetesen sokkal részletesebben, precízebben van megfogalmazva). 

A debreceni:

2010. jan. 22.-én, a Magyar Kultúra Napja alkalmából Debrecen Város Önkormányzata felkérésére kortárs fotóművészek reprezentatív kiállítás keretében mutatkoznak be.

"A színvonalas kollekciót szándékunkban áll Debrecenen kívüli településeken bemutatni, egyben felhívni a külföld figyelmét is a debreceni fotóművészet országosan is élenjáró eredményeire. Tekintettel e célra, szerencsésnek gondolnánk, ha a kollekcióba részben helyet kapna Debrecen város új arcának a fotográfia eszközeivel történő megjelenítése. Kérésünk, hogy a kiállításon új, öt évnél nem régebbi alkotások szerepeljenek."

Máthé András fotóművész, a kiállítás felkért kurátora arra kéri fotós kollegáit, hogy ezt a megtisztelő lehetőséget kellő felelősséggel kezeljék. Külön szeretellel várja fiatal, a nagyközönség számára még ismeretlen alkotók műveit.

A kiállításra szánt képanyagot digitalizálva, vagy vázlat formájában 2009. dec.10-ig kell eljuttatni a kurátorhoz (20/9465-230, Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges ). Válogatási elv a magas fotóművészeti, szakmai elvárás.

 

Hozzászólások
HozzáadásKeresés
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!
 
< Előző   Következő >
Advertisement
Advertisement
Advertisement