Főoldal arrow Hírek arrow Fotópályázatok arrow Debrecen új arca fotópályázat amatőr fotósoknak
Debrecen új arca fotópályázat amatőr fotósoknak
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2009. december 17.

Ha valakinek ismerősen cseng a fenti pályázati cím, nem téved. Nemrég két hírünkben is találkozhattak vele az Agórán. Ha továbblép, segítünk az eligazodásban, és megismerheti ennek a pályázatnak a részletes kiírását is.

November 13-án adtunk hírt arról, hogy a Magyar Kultúra Napját Debrecen Város Önkormányzata  kortárs fotóművészek reprezentatív kiállításával kívánja megünnepelni. A pályázat témájával kapcsolatban egy ajánlást is megfogalmazott a kiíró: „ … szerencsésnek gondolnánk, ha a kollekcióba részben helyet kapna Debrecen város új arcának a fotográfia eszközeivel történő megjelenítése.”

Ezzel a kezdeményezéssel párhuzamosan a Debreceni Fotóklub negyedéves házi pályázatának címe is „Debrecen új arca” volt. Ahogy két nappal ezelőtt hírül adtuk, a Fotóklub kiállítása jelenleg megtekinthető a Méliusz központban.

A legfrissebb kiírás a FÓRUM Debrecen mai keltezéssel megjelent december havi magazinjában jelent meg, alább teljes terjedelmében közöljük. Bár a beadási határidő elég rövid, érdemes megfontolni a pályázást! Diákok/hallgatók részvételére különösen számítanak!

A FÓRUM Debrecen „A Magyar Kultúra Napja” alkalmából pályázatot hirdet amatőr fotósok részére. A fotópályázat célja a fotózás népszerűsítése mellett bemutatkozási lehetőséget biztosítani amatőr fotósok számára. A pályázaton részt vehetnek az Észak-alföldi régióból amatőr fotósok öt darab fekete-fehér vagy színes fotóval - mely egy sorozat is lehet. (A sorozat öt képből állhat, de egy képnek számít.) A képeket digitalizálva kell beküldeni 300 dpi felbontásban - ahol a rövidebbik oldal minimum 15 centiméter legyen -, a www.forumdebrecen.hu weboldalon keresztül vagy elektronikus adathordozón a Fórum Debrecen információs pultjánál leadva. Az alábbi adatok szükségesek a képek beadásához: a képek címe, a Pályázó adatai: név, lakcím, e-mail cím, telefonszám.

Pályázható témák:

  1. „Debrecen új arca”. (E témában olyan alkotásokat várunk, melyek Debrecen megváltozott arcát mutatják be korszerű fotókon.)
  2. "Debrecen a cívis város” (bármilyen, Debrecenhez kapcsolódó szabad téma)

Beadási határidő: 2010. január 10.

Az elfogadott képeket a Fórum Debrecen készíti kiállításra kész állapotra.

Zsűrizés: 2010. jan. 12. A zsűri tagjai: Máthé András fotóművész, a Debreceni Fotóklub vezetője, Kocsis István Tamás fotóművész, Átányi Ajtony center-menedzser.


A kiállítás megnyitója: 2010. január 21. 17.00. Fórum Debrecen földszinti kiállítóhely.

Díjazás: értékes tárgyjutalmak.

Hozzászólások
HozzáadásKeresés
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!
 
< Előző   Következő >
Advertisement
Advertisement
Advertisement