Főoldal arrow Hírek arrow Egyéb hírek arrow A Nikon COOLPIX S220 2009 legnagyobb példányszámban eladott digitális fényképezőgépe Európában
A Nikon COOLPIX S220 2009 legnagyobb példányszámban eladott digitális fényképezőgépe Európában
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2010. március 02.

Forrás: http://europe-nikon.com/hu_HU/products/product_details.page?ParamValue=Digital%20Cameras&Subnav1Param=COOLPIX&Subnav2Param=Style&Subnav3Param=0&RunQuery=l3&ID=1760A németországi központtal műköködő Gfk felmérése szerint a 2009. évben a Nikon COOLPIX S220 volt Európában a legnagyobb példányszámban eladott digitális fényképezőgép. Népszerűségét alighanem az ultrakompakt kategóriában is rendkívüli kis (kisebb zsebben is kényelmesen hordható) méretének, és versenytársaihoz viszonyitva kedvező árszintjének köszönheti , amihez esztétikus megjelenés és kategóriájában elég jó teljesítmény társul.

A COOLPIX S220-al kapcsolatban eltérő vélemények olvashatók a világhálón. Az általam mértékadónak tartott portálon ugyan csak adatlapot találtam, de a gép minőségi megítélése szempontjából utalást elődjének, az S210-nek a tessztelésére, ami a lapos, ultrakompakt gépek 2008. decemberi, összehasonlító tesztelése során meglehetősen jól teljesített, elsősorban kis méretével, és kiváló érték/ár arányával tünt ki.

Sajtóközlemény:

A Nikon COOLPIX S220 az európai értékesítési listák élén

A felmérések szerint a Nikon COOLPIX S220 2009 legnagyobb példányszámban eladott digitális fényképezőgépe Európában 

Amszterdam, 2010. március 1. – A Nikon Europe örömmel jelenti be, hogy a december 31-i adatok szerint a COOLPIX S220 volt Európa legnagyobb példányszámban eladott digitális fényképezőgépe 2009-ben.

A GfK felmérése szerint az európai fogyasztók több mint 740 000 COOLPIX digitális fényképezőgépet vásároltak 2009 folyamán. A COOLPIX S220, a népszerű S sorozat tagja 2009. februárban került piacra. A könnyű, kisméretű gép vázába rejtett számos funkció között megtalálható a 3x optikai zoom, a 10 megapixeles felbontás és az elektronikus rázkódáscsökkentés (VR).

A németországi központtal működő GfK kutatása a digitális fényképezőgépek 2009. január és december közötti eladásait vizsgálta Európa-szerte, az európai kiskereskedőktől származó értékesítési adatok alapján.

Mark Pekelharing, a Nikon fogyasztói termékekért felelős menedzsere a következőket mondta a felmérés eredményéről: „A COOLPIX S220 piacra dobásakor egy olyan egyszerű, mégis sokat tudó digitális fényképezőgéppel szerettünk volna előállni, amelyet bárki könnyen használhat, és bárhová magával vihet. Ezek a számok azt bizonyítják, hogy elértük a célunkat. Általában véve, a fényképezőgép remek ára, kiváló színválasztéka, formatervezése és teljesítménye elnyerte célközönségünk tetszését. Izgatottan várjuk, hogy megismerjék új COOLPIX fényképezőgépeinket is, köztük az S220 utódját, a COOLPIX S3000 típust.” 

Az S3000

Az S220 utódjaként a COOLPIX S3000 még egyszerűbbé és szórakoztatóbbá teszi a fényképezést, bárhol és bármikor. A szuperkarcsú váz, amelynek vastagsága mindössze 19 mm, 12 megapixeles felbontást és nagy látószögű, 4x zoom NIIKOR objektívet rejt – utóbbi jó szolgálatot tesz, amikor minden barátját szeretné egyetlen képen megörökíteni, vagy szeretne közelebb kerülni a témához.

Forrás: Sajtóközlemény, Amszterdam, 2010. március 1.
Nikon COOLPIX S3000

A 6,7 cm-es (2,7 hüvelyk) monitoron a készített képek rendkívül egyszerűen megtekinthetők. Legyen ön a tengerparton, a sílejtőkön vagy kiránduláson, a programválasztó automatikusan alkalmazza a legmegfelelőbb motívumprogramot, hogy ön gyorsabban és egyszerűbben fényképezhessen.
Színek: fekete, ezüst, vörös, kék, narancssárga, bíbor és zöld.

*A  GFK piackutatása szerint (a 2009. január és 2009. december közötti értékesítési adatok alapján).

Ha a Nikon díjnyertes termékeiről bővebb tájékoztatást szeretne kapni, akkor látogasson el az alábbi webhelyre: www.nikon.hu

Hozzászólások
HozzáadásKeresés
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!
 
< Előző   Következő >
Advertisement
Advertisement
Advertisement