Főoldal arrow Hírek arrow Kiállítások arrow Megnyílt a Sportélmény Fotókiállítás
Megnyílt a Sportélmény Fotókiállítás
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2010. augusztus 05.

Forrás: Sajtóközlemény 2010. augusztus 4-én ünnepélyes keretek között nyitották meg a Sportélmény Fotókiállítást a Magyar Sport Házában, melyen a VI. Budapesti Nagy Sportágválasztó által meghirdetett fotópályázat nyertes és kiemelkedő munkáit mutatják be. A kiállítás augusztus 31-ig látható a Magyar Sport Házában, ezt követően pedig 2010. szeptember 17-18-án a VII. Budapesti Nagy Sportágválasztón tekintheti meg a közönség.

Ha továbblép, olvashatja a sajtóközleményt, és megtekintheti a díjnyertes fotókat is.

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A májusi VI. Budapesti Nagy Sportágválasztó apropóján a szervezők „SPORTÉLMÉNY” címmel fotópályázatot hirdettek meg.  A pályázaton a rendezvényen készített fotókkal lehetett résztvenni, hivatásos és amatőr fotósoknak egyaránt. A fotók lehetséges témája: a VI. Budapesti Nagy Sportágválasztó rendezvény – a helyszíni események megörökítése, olyan pillanatok megragadása, melyek visszaadják a rendezvény szellemiségét (pl. sport és ember kapcsolata, sportág kipróbálása, élsportoló-gyerek kapcsolata, sport szépsége stb.), egyszóval tükrözik, hogy a sport élményt ad!
A pályázati kiírásra 351 kép érkezett be.
A pályázatokat elbíráló zsűri tagjai: Kozmann György, olimpiai bronzérmes kenus, Csabai Edvin tizenhétszeres világbajnok maratoni kenus, Kovács Gergely, a Képes Sport újságíró-szerkesztője és Tasnádi Dávid, a Képes Sport képszerkesztője, valamint a Nagy Sportágválasztó szervezőbizottsága.

A kiállítást augusztus 3-án ünnepélyes díjátadóval nyitották meg a Magyar Sport Házában.
A díjakat Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, Lukács Zsuzsanna, a Sportért Felelős Államtitkárság kabinetfőnöke, Dragóner Ildikó, a Nemzeti Sportszövetség marketing tanácsosa, valamint a Képes Sport képviseletében Berta Mihály adta át.

A díjazottak:

Forrás: Sajtóközlemény
I. helyezett: Korecz Márk (Fót). Kép címe: Csak egy pici kell. Díj: 150 000

Forrás: Sajtóközlemény
II. helyezett: Doba István (Solymár). Kép címe: Szinkronban. Díj: 60 000 Ft

Forrás: Sajtóközlemény
III. helyezett: Szilvás Zoltán (Budapest). Kép címe: Jobb csapott. Díj: 40 000 Ft

 

Forrás: Sajtóközlemény
Képes Sport által odaítélt "Művészi különdíj": Doba István (Solymár). Kép címe: Mirror horror. Díj: egy éves Képes Sport előfizetés és ajándékcsomag

Sportágválasztó különdíj:

Forrás: Sajtóközlemény
Tóth Imre (Mezőtúr). Díj: INTERSPORT ajándékutalvány 30 000 Ft értékben

Forrás: Sajtóközlemény
Bartók Andrásné (Leányfalu) Díj: INTERSPORT ajándékutalvány 20 000 Ft értékben

A kiállításon 105 fotót tekinthet meg a közönség. A díjazott képeken túl, a következő pályázók képeiből látható válogatás: Cseh Norbert, Dobrovits Ádám, Forgó Béla, Hajas József, Kovács József, Kürti János, Marton Bea,  Molnár Szabó Beáta, Oroszi Beáta, R. Kóródi Zsuzsa, Szabó Viktor, Újvári Gábor.

A kiállítás augusztus 31-ig látogatható a Magyar Sport Házában, hétköznaponként 8.30 és 16.30 óra között. (Cím: 1143 Budapest, Istvánmezei út 1-3. – AULA)

A kiállítás megjelenését a Magyar Sport Házában a BMSK Zrt. támogatta.
A fotókiállítás anyaga ezt követően a VII. Budapesti Nagy Sportágválasztón, 2010. szeptember 17-18-án lesz megtekinthető, 9 és 17 óra között. (Cím: Merkapt Maraton Sportközpont, 1106 Budapest, Maglódi út 12/A).

További információ: www.sportagvalaszto.hu

A rendezvényről

A Nagy Sportágválasztó – A SPORT NAPJAI rendezvény egy abszolút civil, „alulról jövő”, non-profit kezdeményezésként indult útjára 2007. szeptemberében és fejlődéstörténetének sarkalatos pontjához ért idén, hiszen a nagy sikerrel működő, több mint 80 sportágat bemutató és alkalmanként több mint 15 000 embert megmozgató budapesti két (májusi és szeptemberi) eseményen túl, 2010-ben a Nagy Sportágválasztó 18 (!) vidéki városban is megjelent, illetve megjelenik.
Májusi Nagy Sportágválasztó városok: Budapest, Békés, Dunaújváros, Hódmezővásárhely, Kecskemét, Pécs, Szeged. Szeptemberi Nagy Sportágválasztó városok: Budapest, Békéscsaba, Debrecen, Hódmezővásárhely, Miskolc, Nyíregyháza, Orosháza, Paks, Székesfehérvár, Szekszárd, Szentes, Szombathely, Tatabánya, Veszprém. 

A rendezvény céljai, szándékai ugyanazok, mint a kezdeteknél, minél több emberhez eljuttatni a sport pozitív üzeneteit, nem elméleti síkon, hanem a gyakorlatban. Tapasztalatunk szerint a legkönnyebben úgy lehet megszerettetni a sportot, ha közel hozzuk a gyerekekhez (de akár a felnőttekhez is) a lehetőséget, így saját maguk ébrednek rá, hogy mozogni jó! – belülről jövő késztetésnek és nem kívülről jövő kényszernek tekintik azt. A gyakorlatban – edzők, élsportolók, olimpikonok instruálása mellett – kipróbálható sportágak, aktív tapasztalást, igazi sportélményt adnak, s ezáltal pozitív irányba tudják befolyásolni a sporthoz való hozzáállást, viszonyulást. Külön ereje a rendezvénynek, hogy felvonultatja szinte a teljes sportági palettát, felkínálva a megismerés és a választás lehetőségét..., hiszen mindenki tehetséges valamiben, csak a megfelelő mozgásformát kell megtalálni. Nem feltétlenül azért, hogy élsportoló, olimpikon legyen belőlük, hanem hogy sikerélménnyel, örömmel gyakorolják a kiválasztott sportágat.


VII. Budapesti Nagy Sportágválasztó időpontja: 2010. szeptember 17-18.
Helyszín: Merkapt Maraton Sportközpont  - 1106 Budapest, Maglódi út 12/A

További információ: www.sportagvalaszto.hu


 

Hozzászólások
HozzáadásKeresés
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!
 
< Előző   Következő >
Advertisement
Advertisement
Advertisement