Főoldal arrow Hírek arrow Fotópályázatok arrow Ismét debreceni fotósnak gratulálhatunk
Ismét debreceni fotósnak gratulálhatunk
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2011. április 29.
© Varga József
Varga József: Árulkodó szemek
 
 
Varga József, a Debreceni Fotóklub tagja (és a Fotó Agóra számos hírének tudósítója) nyerte a Fiatal Magyar Fotóművészekért Alapítvány "A HÓNAP FOTÓJA" című fotópályázat márciusi fordulóját.  Az aktuális pályázati forduló címe: Manó szemmel. Ha továbblép, többet is megtudhat Varga Józsefről és megismerheti a zsüri véleményét a nyertes képről. Varga Józsefnek szívből gratulálunk.
 
 
 
Varga József első helyezett fotóját Szipál Márton fotóművész és a kuratórium tagjai a következő mondatokkal értékelték: "Ez a portrékép megfelel az aranymetszés szabályainak. Technikailag kifogástalan. Kedves pillanatot ragad meg. A megszokott színes technikával szemben a fekete-fehér különös hangulatot kölcsönöz a képnek."
 
Varga József az alábbi bemutatkozó nyilatkozatot adta nyertes képéhez: "Ipari iskolás koromban ismerkedtem meg a fotózással. 1974-ben vettem meg az első fényképezőgépemet, egy Ljubityel 2 fényképezőgépet, amit három év múlva sikerült lecserélnem egy Praktica Super TL analóg és egy Yashica Mat-124-re. Szakkönyvekből, szaklapokból folyamatosan fejlesztettem a már meglévő ismereteimet. Közel hat éve csatlakoztam a Debreceni Fotóklub munkájához és 2008-ban saját kiállítást szerveztem. Ebben az évben indultam el különböző fotópályázatokon, ahol dobogós helyezéseket értem el. 2004-ben vásároltam meg az első digitális fényképezőgépemet, amely segítségével a környezethez és a fényképezéshez való viszonyom jelentős átalakuláson ment keresztül. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a „Manó szemmel” elnevezésű pályázaton a zsűri első helyen értékelte a beküldött pályaművemet."
 
© Varga József
Varga József: Árulkodó szemek
 
Hozzászólások
HozzáadásKeresés
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!
 
< Előző   Következő >
Advertisement
Advertisement
Advertisement