Főoldal
Háztáji
Hírek
Cikkek
Fényképezőgép múzeum
Keresés
Fórum
KépFórum
Adna - Venne
Linkek
Cikkek rovat
Hircsatorna
Kapcsolódó anyagok
Főoldal
Sárkány égi tavon (Széman Richárd tündérvilága)
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2011. október 06.
Forrás: a kiállítás szórólapja
 
 
 
 
 
 
 
 
Fotókiállítás a debreceni Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Művelődési Központban (Debrecen, Bem tér 19.) Továbblépés után megtekintheti a kiállítás szórólapját, és olvashatja a háztoldalán levő ismertetést a kiállításról.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A kiállítást Kémeri Attila kultúrkubikos nyitja meg 2011. október 7-én, pénteken délután ötkor.
A tárlatnyitón Jager Éva énekel, Tokodi Gábor lanton játszik.
Széman Richárd tündérvilága a Factory Creative Studio (Szeged), az
Ördögszekér Vásárok és Fesztiválok (Szeged) és a
Szárnyas Sárkány Kulturális állakozás (Nyírbátor) jóvoltából kerül falra és vándorol.

A kiállítás szórólapja

Széman Richárd a kezdetektől a fotózza az idén tizenkilencedik lkalommal megrendezett nyírbátori Szárnyas Sárkány Hete utcaszínházi fesztivál történéseit. A most bemutatott válogatás ennek az évről évre égbe szálló három napos tündérvilágnak, tünékeny nyírségi manószigetnek pixelbe mártott lenyomata.

"És közben kerestem, hol ágálnak a csepűrágók, az utcaszínházasok, a pillanatnak élő furcsa, szeretnivaló különcök, a kultúra peremén élő zsenik, akik egy jobb korban királyok kegyeltjei lennének... Csepűrágó barátaimat kiemelem saját idejükből, próbálom beemelni őket valamilyen meseidőbe"
(Széman Richárd)

A Széman-féle egyedi tecnhika hasonlatos  annak a folyamatnak az eredményéhez, mint amit a  könnyűzenében figyelhettünk meg az elmúlt két évtizedben: ahol autentikus vagy retro alapokat öltöztetnek modern köntösbe.
Széman mesternél is a régi analóg technika keveredik a digitálissal. A régi, nagyméretű, használt, analóg negatívokat (üveg, vagy celluloid) beszkenneli. Ezeket néha digitálisan átszínezi, miközben megtartja az alapanyag textúráját, sérüléseit, képmaradványait - ezt használja a kép hordozójaként, erre kerül az új digitális anyag.

A tárlat 2011. október 7-15. között, keddtől péntekig 10 és 18 óra között, szombaton 9 és 17 óra között látogatható (a művelődési központ és a kiállítóhely hétfőn zárva tart).
 
A kiállításra Seres Géza hívta fel a figyelmem. Köszönet érte!

Hozzászólások
HozzáadásKeresés
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!
 
< Előző   Következő >
Advertisement
Advertisement
Advertisement