Főoldal
Háztáji
Hírek
Cikkek
Fényképezőgép múzeum
Keresés
Fórum
KépFórum
Adna - Venne
Linkek
Cikkek rovat
Hircsatorna
Kapcsolódó anyagok
Főoldal
A képek komponálásának alapfogalmairól írt cikk lényegesen kiegészítésre került
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2011. október 23.
Miközben meglehetős csalódás ért, mivel a meghosszabbított pályázati határidőig sem érkezett pályázat az egymilliomodik oldal letöltójének ajándékára, őrőmteli hírem is volt a héten. Ez utóbbinak köszönhető, hogy lényegesen kiegészíthettem a Képek komponálásának alapfogalmai című cikket. Részletek a továbblépés után.
 
 
A cikk első változatában is terveztem a mondandóm illusztrálásához felhasználni - egyéb fotók mellett - Bruce Barnbaumnak a cikkben is említett kiváló könyvéből öt fotót. Ahogy illik, az összes felhasználni kívánt kép alkotójától engedélyt kértem. Postafordultával meg is jöttek a pozitív válaszok - az egyetlen Barnbaum kivételével. Vártam két hetet, majd átírtam a cikket, azt az öt képet kihagytam, részben helyettesítettem. A két legfontosabbról a szövegben meghagytam a leírást. 
 
Eltelt csaknem két hónap, október 19-én ez a pozitív válasz is megérkezett. Türelem rózsát terem. A válasz-mailből az is kiderült, miért tartott ilyen sokáig. Barnbaum engedélykérő mailemet továbbította könyve kiadójához, tőlük kaptam meg a hozzájárulást az öt kép felhasználásához (mind az Agóra-cikkben, mind egyetemi előadásom tananyagában.
 
A mai napon kiegészítettem a cikket, természetesen nem csak az öt képpel, hanem értelemszerűen a szövegben is elvégeztem a megfelelő bővítéseket. Érdemes újra átlapozni, szerintem ezek a képek (is) fontos illusztrációi a mondandónak.
 
Ami a pályázat iránti érdektelenséget illeti, a legérdekesebb az, hogy maga az egymilliomodik oldal letöltésével kapcsolatos lapot 10 nap alatt, október 23-án 23 óráig 2191 alkalommal nyitották meg. Az oldal-letöltések számának sorrendjében jelenleg a 24. helyen áll. Előtte 19 olyan oldal van, amelyet még 2008-ban töltöttem fel, a többi 4-et 2009-ben (közülük a legfrissebb 2009 májusi).
 
Hozzászólások
HozzáadásKeresés
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!
 
< Előző   Következő >
Advertisement
Advertisement
Advertisement