Főoldal arrow Hírek arrow Kiállítások arrow Magyar Ádám debreceni születésű fotóművész kiállítása Berlinben
Magyar Ádám debreceni születésű fotóművész kiállítása Berlinben
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2011. december 11.
Forrás: http://www.magyaradam.com/
 
 
 
 
 
A helyi napilap, a Hajdú-Bihari Napló szombati (2011. 12. 10.) számának 7. oldalán rövid hír tudatta, hogy pénteken Magyar Ádám debreceni fotográfusnak nyílt kiállítása a Berlini Collegium Hungaricumban. A három bekezdésnyi hír felkeltette az érdeklődésem, kicsit böngésztem. Ennek eredményét osztom meg az Agora látogatóival röviden,  a továbblépést követően. Innen kiindulva ismerkedési lehetőség nyílik Magyar Ádám egyéni látásmódjával, technikájával, nemzetközileg is széleskörű érdeklődésnek örvendő alkotásaival.
 
 
 
 
 
 
Debrecenben született 1972-ben.  Jelenleg Berlinben lakik.

Önéletrajzában öt egyéni kiállítást sorol fel (2002, 2005 és 2006 Budapest, 2011 Hong Kong és Berlin), továbbá 18 csoportos kiállítást (a legutóbbiak pl. Budapesten, San Franciscoban, Párizsban és New Yorkban). Egyebek mellett 16 róla szóló cikk (6 magyar, 3 Egyesült Államok-beli, 2 Hong Kong-i,  1-1 francia, német,  ukrán, britt és kínai) jelzi a mukássága iránt széles körben  megnyilvánuló érdeklődést. A 2003-as év legjobb képeit bemutató XXII. Magyar Sajtófotó-pályázaton a legjobb emberközpontú dokumentarista fotográiáért André Kertész nagydíjat nyert Mindennapok egy bentlakásos fiúiskolában című sorozatával, amit jeles nemzetközi elismerések követtek.

A legújabb egyéni kiállítása épp  a héten nyílt meg Berlinben, a Collegium Hungaricumban (Berlini Magyar Kulturális Intézet), „Underworld – Fénylépek a 21. századból„ címmel, és 2012. január 22-éig tekinthető meg. Aki netán nem tud ezért ellátogatni Berlinbe, egyelőre Magyar Ádám honlapján ismerkedhet alkotásaival. A honlap egyáltalán nem szokványos, ahogyan fotózási technikái is rendkívül szokatlanok, egyéniek. Ezután nem meglepő, hogy a képeire ugyanezek a jelzők illenek.
 
Magyar Ádámtól ígéretet kapram, hogy néhány nap múlva képeket küld a FotoAgora látogatónak tájékoztatására. Érdemes visszatérni!
 
Talán egyszer Debrecnben is láthatjuk műveit.

Hozzászólások
HozzáadásKeresés
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!
 
< Előző   Következő >
Advertisement
Advertisement
Advertisement