Főoldal arrow Hírek arrow Kiállítások arrow SZEM fotókiállítás, Agorás sikerrel (Kiegészítve: 2012.12.09.)
SZEM fotókiállítás, Agorás sikerrel (Kiegészítve: 2012.12.09.)
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2012. december 08.
ˆ Nagy István
 
 
 
 
A Szentesi Fotókör érdekes kezdeményezéssel állt elő 2012. tavaszán, aminek eredménye egy izgalmas fotókiállítás  . A pályázatról és a kiállításróll érdekes információkat tudhat meg, ha továbblép. Már e helyen örömünknek adunk hangot: Varga József, a Debreceni Fotóklub tagja, a FotoAgora "állandó tudósítőja" mindhárom képe a kiállításra kiválogatottak közé került. Gratulálink, Józsi!
 
 
 
 
 
 

Kilenc délkelet-magyarországi fotóklub tagjai egy közös témakörben készült munkáit várták: a szélesen értelmezhető "SZEM" témakörben. Nem csak emberi és állati szemet lehet fényképezni, hanem átvitt értelemben is. Ezzel egy kicsit a művészi képalkotásra is késztették a programban résztvevő alkotókat. A pályázat világhálós honlapjára folyamatosan kerültek feltöltésre a képek, minden pályázó csiszolhatta kreatív elképzeléseit mások képei alapján is, hogy esetleg azoknál jobb alkotásokat hozzanak létre.

ˆ Varga József

A pályázatra 52 szerző 301 képe érkezett. A kiállításra kerülő maximum 60 képet 4 tagú zsűri választotta ki úgy, hogy egymástól függetlenül megjelölték (X), mely képeket fogadják el kiállításra, 2-3 képet mindegyikőjük külön is kiemelhetett (védett). Az eredmény: 4 X szavazatot kapott 6 kép (köztük Varga József: Látomás), 3 X szavazatot 25 kép (köztük V. J.: Fény és vakság, valamint Cím nélkül), 2 X szavazatot pedig 63 kép. Az összesen 31 darab, 4 és 3 szavazatos kép, továbbá a 63 darab 2 szavazatosból a zsüri pontozásos "szétlövésével" kiválasztott 26 legjobb kerül kiállításra. Címlap-képünk (Nagy István: Szkennelődéseim - Arckép) kapta a legtöbb (3 darab) "védett" megjelölést.

ˆ Varga József

A díjazott képeket a kiállítás megnyitóján résztvevők szavazatai alapján fogják kiválasztani (saját képre senki sem szavazhat). Érdemes tehát elmenni a megnyitóra. A kiállítás katalógusaában addig is megtekinthetők a képek. A kiállítást december 14-én, pénteken 18.00 órakor nyitják meg Szentesen, a Művelődési és Ifjúsági Házban (Tóth J. u. 10-14.). A tárlat január 25-ig látogatható.

 ˆ Varga József

Fény és valóság (Lighr and Reality) című képéhez a Facebook-on Juhász Gyula alábbi versét csatolta Varga József (most Advent idején különös aktualitást kap a vers!):

Juhász Gyula - Betlehemi üzenet a vakoknak

Testvéreim, egy látó küldi néktek
...Üdvözletül ma könnyes szavait,
Ki mindig fájón és szédülve nézett
Egy szép pokolt, mely földnek hivatik.
Ő onnan jött, hol a magas mennyeknek
Szférája zeng és csillaga ragyog,
Szemében még e fény árnyéka reszket,
Az édené, mit sírón elhagyott.
Mint nagy elődje, Milton, aki vak volt,
Ő is szeretne látni víg eget,
Túl minden földi harcon és kudarcon
Felé örök világok intenek.

Testvéreim, itt mind vak, aki balgán
Tűnő örömben üdvöket kutat,
Ki istent vár a múló gyönyör arcán:
Mind vak szegény, ki nem talál utat.
És nem vak az és ő meg fogja látni
Istent magát mind, kinek lelke fény,
Minden világi pompák csillogási
Kialszanak, ha Isten fénye kél.
Szeressetek: ezt mondja az Apostol
S ennél különbet nem mond senkise.
A betlehemi békés csillagokból
Üzeni ezt ma a Szivek Szive!

 

Hozzászólások
HozzáadásKeresés
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!
 
< Előző   Következő >
Advertisement
Advertisement
Advertisement