Főoldal arrow Hírek arrow Kiállítások arrow Műhelytitkok 4. (kiegészítve 20123.01.10.)
Műhelytitkok 4. (kiegészítve 20123.01.10.)
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2013. január 05.

Forrás: http://debrecenplus.hu/esemenyek/mutat/muhelytitkok-4-fotokiallita

 

 

A Debrecení Új Fotóműhely kiállítása.
Helye:
DMK Újkerti Közösségi Háza Előtéri Galéria, Debrecen, Jerikó utca 17-19

Megnyitó: 2013. január 7-én 17:30 órakor. Megnyitja Seres Géza fotóművész
A kiállítás megtekinthető 2013. január 27-ig
Nyitva tartás: h.-cs.: 9-20 óráig, p.: 9-18 óráig

Ha továbblép, megtekintheti a kiállítás meghívóját

 


A kiállítás meghívója

Kiegészítés a megnyitóról

© Nagy Sándor (NaSa)

A megnyitón Seres Géza fotóművész, az Új Debreceni Fotóműhely vezetője elmomndta, hogy a 15 éve alapított csoport névválasztásával a kezdetektől vállalt törekvéseiket kívánták kifejezésre juttatni: az átlagos fotóklub-foglalkozásokhoz képest újat, műhelymunkát igyekeztek kialakítani. Műhelyt, ahol rendszeres (kézműves) munka folyik. Fotós társai felé azt az elvárást fogalmazza meg, hogy tudatosan készítsék el képeiket. Ne „kattingassanak egy-egy fotóséte során, hogy „majd csak lesz egyik-másik felvételből valami”, hanem tervezzék meg előre a képet, a készítés teljes munkafolyamatát: mit akarnak kifejezni a képpel és, hogyan kívánják azt megvalósítani (milyen helyszínen, esetleg milyen modellel, tárgyakkal, milyen technikával, utómunkákkal, stb.). Ebben nem részesítik előnyben egyik, vagy másik fotós technikát – ki-ki saját egyéniségéhez, vagy a konkrét témához választhatja  meg – lehet akár filmes vagy digitális, hagyományos, ezüst-alapú kidolgozás sötétkamrában, esetleg valamilyen nemes eljárás, vagy digitális nyomat.

© Nagy Sándor (NaSa)

A műhelyben negyedévente belső pályázatokat rendeznek, többnyire valamilyen konkrét téma mentén, de néha szabad témaválasztással. A jelen kiállítás témája a megújulás – tágan értelmezve, ahogyan azt a kiállított képek is mutatják. Egyes képeken első látásra, már-már „szájbarágó” módon felfedezhető a megújulás valamilyen formája, mások sokkal áttételesebben, „rejtettebb” üzenet formájában kapcsolódnak hozzá.

© Nagy Sándor (NaSa)

A jelen kép-riport csak nagyon szerény módon szemlélteti a megnyitó hangulatát és a kiállított fotókat – az utóbbiakat mindenképpen eredetiben, a helyszínen érdemes megtekinteni!

© Nagy Sándor (NaSa)

© Nagy Sándor (NaSa)

© Nagy Sándor (NaSa)

© Nagy Sándor (NaSa)

© Nagy Sándor (NaSa)

© Nagy Sándor (NaSa)

© Nagy Sándor (NaSa)

További képek a megnyitóról itt.

 

Hozzászólások
HozzáadásKeresés
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!
 
< Előző   Következő >
Advertisement
Advertisement
Advertisement