Főoldal
Háztáji
Hírek
Cikkek
Fényképezőgép múzeum
Keresés
Fórum
KépFórum
Adna - Venne
Linkek
Cikkek rovat
Hircsatorna
Kapcsolódó anyagok
Főoldal
Fényképezőgép múzeum indul a FotoAgorán
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2014. február 10.
Régi tervem válik valóra. Szakmámból eredően is (mint tudják, fizikus vagyok) a fényképezés technikai oldala érdekel talán leginkább. A szép, régi készülékek pedig gyönyörködtetnek. Már a FotoAgora elindításakor, amikor a rovatokon tűnődtem, tervbe vettem régi, szép, és különleges fényképezőgépek bemutatását - feltételeztem, hogy mások is szívesen nézegetik az ilyen technikatötréneti dokumentumokat, olvasnak történetükről, konstrukciójuk érdekességeiről. Most érkezett el ennek a tervnek a megvalósítása - fogadják szeretettel, lapozgassák cikkeit érdeklődéssel.
 
 

Tudtam, hogy csak akkor érdemes nyitni egy ilyen témájú rovatot, ha jelentős gyűjtemény(ek)hez férek hozzá, találok olyan gyűjtőt/gyűjtőket, akik szívesen megosztják kincseik látványát az Agóra látogatóival, ismereteik leírására is tudnak időt szakítani. Találtam is Debrecenben ilyen gyűjteményeket, de ilyen-olyan okok miatt nem indult el gyűjteményük bemutatása.

Néhány hete volt kollégám fiával futottam össze az utcán (mindketten szívesen kerékpározunk - már ez is alapot adott a beszélgetésre). Szó szót követett, véletlenül terelődött a szó a fotózásra, fényképezőgépekre. Kiderült, hogy jelentős gyűjteménye van, méghozzá tematikusan gyűjt: kizárólag penta-tetőélprizmás tükörreflexes (SLR) gépeket. Megállapodtunk a múzeum-projektben, én létrehoztam (informatikus-segítséggel) az új kategóriát, al-témaköröket (a folytatásra is gondolva), készítettem egy fénysátort a gépek fotózásához - mostanra minden készen áll a kezdéshez, az első cikkek feltöltéséhez. Szabó Péter már írja bemutatkozó cikkét, válogat gépei között, melyikkel indítsuk a sorozatot.

Kísérjék figyelemmel, hamarosan indulhat a múzeum-látogatás.

Hozzászólások
HozzáadásKeresés
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!
 
< Előző
Advertisement
Advertisement
Advertisement