Főoldal
Háztáji
Hírek
Cikkek
Fényképezőgép múzeum
Keresés
Fórum
KépFórum
Adna - Venne
Linkek
Cikkek rovat
Hircsatorna
Kapcsolódó anyagok
Főoldal
Profi motoros kameramozgató: Cinetics Axis360
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2014. február 27.

Forrás: http://kck.st/1c3X7aL

A motoros kamera mozgatás sokféle feladat megoldását könnyíti meg. A több felvételből összeillesztendő panoráma- vagy rendkívül nagy felbontású (pixelszámú) fotókhoz nagyszámú felvétel készítését támogató készülék (GigaPan) mintegy öt évvel ezelőtt keltette fel figyelmünket. Ezúttal egy annál sokoldalúbb készülék (inkább rendszer) került bejelentésre: a Cinetics Axis360 elsősorban time-lapse felvételsorozatok és videofelvételek professzionális segédeszköze lehet. A neve is utal rá: akár 360 fokban körbe forgatható a segítségével a fényképezőgép, de a tér mindhárom tengelye körüli forgatáson kívül a gép billentése és elcsúsztatása is megoldható - ezekhez több kiegészítő mechanika, és három motor beszerzése szükséges. A profi videósok ismerik ezeket a megoldásokat, számos gyártó kínál hasonló felszerelést. A Cinetics újdonsága, hogy amazoknál 2-3-szor olcsóbban fogja forgalmazni (várhatóan 2014 közepétől).

 

 

Forrás: http://kck.st/1c3X7aL

A GigaPan alkalmazásáról az évek során több cikkben is beszámoltunk. Bár a videózás újdonságait csak érintőlegesen követjük, az Axis360 lehetőségeit bemutató híradások arra indítottak, hogy felhívjuk rá a FotoAgora látogatóinak figyelmét - bennünket lenyűgöztek.

A Cinetics egy, a videózáshoz könnyen hordozható kamera mozgató készülékek fejlesztésére létrehozott kisvállalkozás (Austin, TX, USA). Mint korábbi projektjeiket, az Axis360 fejlesztését is a Kickstarter támogatja (kreatív projektek finanszírozását, megvalósítását, piacra segítését előmozdító vállalkozás - a fejlesztők és szponzorok egymásra találását szervezi).

A time-lapse és panoráma sorozatfelvételek készítéséhez "Shoot-Move-Shoot" (exponál-mozgat-exponál) üzemmód alkalmazható, míg a vdeózáshoz folyamatos síma kamera-mozgatásokat lehet programozni.

Az alábbi képek az Axis360 összetettebb alkkalmazását, valamint tényleges megjelenését szemléltetik:

Forrás: http://kck.st/1c3X7aL

Forrás: http://kck.st/1c3X7aL

Forrás: http://kck.st/1c3X7aL

Ide kattintva megtekinthet egy 2:44 időtartamú videót, amely sokoldalúan mutatja be az Axis360  teljesítő képességét.

Hozzászólások
HozzáadásKeresés
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!
 
< Előző   Következő >
Advertisement
Advertisement
Advertisement