Főoldal arrow Hírek arrow Egyéb hírek arrow Nemzetközi alapítvány fotósoknak és Michael FotóBlogja
Nemzetközi alapítvány fotósoknak és Michael FotóBlogja
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2014. szeptember 13.

Forrás: http://www.luminous-endowment.org/pages/phlog4.html
Sunrise Road (Út napkeltekor)
 A világ egyik legkorábban elindított, és máig egyik legolvasottabb fotós portáljának alapító főszerkesztője jelentős alapítványt indított, amelyen keresztül kevésbé tehetős fotósok álmai megvalósítását kívánja támogatni, pályázati rendszerben. Az alapítvány nemzetközi, Magyarországról is lehet támogatni, és pályázni is. Egy mellékágként saját fotós naplóját (FotóBlogját) is elindította, betekintést nyújtva ezzel saját képi látásmódjába, fotográfiai munkamódszerébe.  Bár ezúttal nem egy cikk teljes fordítását közlöm, de a részletek fordításához és a fotók közléséhez rendelkezem a szerző, a portál főszerkestője szíves engedélyével.

Forrás: red-contemplation.jpg http://www.luminous-endowment.org/pages/phlog9.html
Contemplation in Red (Szemlélődés vörösben)


A 15 évvel ezelőtt (1999. augusztus 28-án) elindított fotós honlap, a Luminous Landscape az egyik kedvencem (de másoknak is, hiszen havonta mintegy 1,2 millió látogatója van), időnkénr egy-egy cikkét le is fordítom. A LuLa alapítója és főszerkesztője, Michael Reichmann egy alapítvány létrehozásával ünnepelte az évfordulót. Az alapítványnak külön honlapja van. Annak egyik rovatában  (Michael's Phlog) az alapító időről időre bemutatja egy-egy friss fotóját – keletkezésének történetével és készítésének technikai adataival – ezzel is kifejezve az alapítvány és a LuLa kapcsolatát.

Az alapítvány (The Luminous Endowment for Photographers)

Az alapítvány hiteles bemutatásaként a honlap nyitó oldalán megjelenő szöveg fontosabb részeinek fordítását közöljük:
„A The Luminous Endowment for Photographers Michael Reichmann által létrehozott jótékony célú alapítvány. Az alapítvány segélyek (grantok) formájában pénzügyi támogatást nyújt arra érdemes fotográfusoknak és projektjeiknek – világszerte. [ … ] A The Luminous Endowment által Michael az adományozásra képesek, és a mások nagylelkűségét hasznosítók globális közösségét hozza létre. Abban reménykedik, hogy a fotográfusok, társaságok, valamint a fényképezés művészetének és mesterségének egyéb támogatói bekapcsolódnak a  The Luminous Endowment for Photographers bőkezű támogatásában és célkitűzései előmozdításában.”

Forrás: http://www.luminous-endowment.org/pages/phlog5.html
Summer Memories (Nyári emlékek)


További információk az alapítvánnyal kapcsolatban itt.

Mire lehet pályázni ?
„ … A támogatából a fotósok specifikus fotográfiai célokat valósíthatnak meg, úgy mint alkotásaikból kiállítás létrehozását, monográfia vagy könyv publikálását, vagy egy speciális téma vagy helyszín fotózását, akár elkezdéseként akár teljessé tételeként egy projektnek.  Fényképező felszerelés vásárlását nem támogatja az alapítvány. … ”

A megpályázható garantokról itt tájékozódhat (a már nyertes pályázatok bemutatása mintául szolgálhat pályázat készítéséhez). A honlapon megismerhető az alapítvány igazgató tanácsa   és a pályázatokat elbíráló nemzetközi zsűri összetétele valamint egyéb részeletek is. Az adományozók – az adomány összegétől függő – ajándékot kapnak, a nagyösszegű adományok szponzorai „nevesített” grantot hozhatnak létre.

Michael's Phlog, „Seeing The World Through Michael's Eyes”

Forrás:  http://www.luminous-endowment.org/pages/phlog12.html
Full Moon Mist (Köd teliholddal)

 

A „Hogyan fest a világ Michael szemével” című FotóBlog bemutatását ismét a honlapról vett idézettel, és bejelentésének szöveg-részletével mutatjuk be:


„Hogyan fest a világ valaki másnak a szemével … mások élményeinek, tehetségének és egyéni nézőpontjának szűrőjén át? Ezzel az új bloggal (vagy phlog-gal, ahogy én nevezem), fotográfiai tevékenységem valós idejű fotós naplóját kezdem el. )”
„Michael Phlogja időről időre bemutat egy-két új képet képet Michael felvételeiből, saját elemzésével, fejtegetésével a helyszínről és az alkalomról, valamint az alkalmazott fényképezési technikáról, utófeldolgozásról. ”
„ … a blog öszzekapcsolja a Luminous Landscape és a  The Luminous Endowment portálokat [ … ] ahol a fotósok megismerhetik azokat a grantokat, és pályázhatnak rájuk, amelyek segtségükre lehetnek fotós álmaik finanszírozásában.”

A Phlog folyamatosan bővül, érdemes rendszeresen felkeresni!

Hozzászólások
HozzáadásKeresés
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!
 
< Előző   Következő >
Advertisement
Advertisement
Advertisement