Főoldal
Háztáji
Hírek
Cikkek
Fényképezőgép múzeum
Keresés
Fórum
KépFórum
Adna - Venne
Linkek
Cikkek rovat
Kapcsolódó anyagok
KépFórum Szabályzat
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2008. március 10.

A Fotó Agóra KépFórum használatának szabályzata

A KépFórumon a képeket bármely látogató megtekintheti, de csak regisztrált és aktuálisan bejelentkezett felhasználók nyithatnak saját albumot, tölthetnek fel képeket az albumukba, és írhatnak hozzászólásokat mások és saját képeikhez. A regisztráció, majd később a bejelentkezés a baloldali hasábban, a Főmenü tételei alatt érhető el. 

A regisztráció folyamatában:

az első rovatban beírandó Név lehetőleg a valódi név legyen (ez a név azonosítja a hozzászólót, fantázianév használata „névtelenséget” biztosít);

a Felhasználónév a bejelentkezéshez szükséges (ha már foglalt felhasználónevet adsz meg, a rendszer az egyértelmű azonosíthatóságra tekintettel azt visszautasítja, újat kell választani – lehetőleg nem nagyon hasonlót a már létező visszautasítotthoz, mivel az alkalmas a megtévesztésre, sérheti a régebbi felhasználó érdekét);

az E-mail  cím létező, valós cím kell legyen, a regisztráció megerősítését – az e-mail cím jogosulatlan használatával történő visszaélés elkerülése érdekében – a rendszer a megadott címre küldött automatikus üzenetben kéri, és csak annak megtörténtét követően aktiválja a regisztrációt;

a Jelszó ugyancsak a bejelentkezéshez szükséges, a gépelési hiba kiszűrése érdekében kell kétszer, azonos módon begépeéni (hossza minimunm 6 karakter, csak kis- és nagybetűket, valamint számjegyek tartalmazhat).

A regisztrált e-mail cím a Portálon sehol nem jelenik meg a nyilvánosság előtt, azt a többi regisztrált felhasználó sem látja, csak annak felhasználásával küldhetnek üzenetet egymásnak. A szerkesztőség az e-mail címeket harmadik személynek – erre irányuló bírósági határozat, vagy azzal egyenértékű törvényi helyzet kivételével – harmadik személynek nem bocsátja rendelkezésére, nem adja át, kizárólag indokolt esetben, szerkesztőségi üzenet küldésére használja fel. 

A KépFórum használatához hasznos tanácsok olvashatók a Szabályzat után.

A regisztrációval és képek,  hozzászólások feltöltésével a Fotó Agóra felhasználója elfogadja az alábbi szabályzatot.

A KépFórum szabályzata

1.       A felhasználónév és jelszó gondosan megőrzendő, elfelejtéséből, vagy más személy általi felhasználásából származó károkért az azt eredetileg regisztráló felhasználó a felelős. (Elfelejtett jelszó esetén új jelszó a felhasználónév és a korábban regisztrált e-mail cím felhasználásával kérhető, ezért az e-mail cím megváltozása esetén azt azonnal célszerű átírni a bejelentkezést követően megjelenő SZEMÉLYES ADATOK gomb használatával, itt a jelszó is bármikor megváltoztatható. Ha az e-mail cím már nem működik, és a jelszót sem tudja, a regisztráció törlését kell kérni a Portál Szerkesztőjétól, majd újra regisztrálni).

2.      A KépFórumba csak olyan kép tölthető fel, amelynek szerzői jogával a feltöltő rendelkezik, és a kép nyilvános elhelyezésével nem sérti a rajta szereplő személy(ek) személyiségi jogait. A KépFórumba nem tölthetők fel olyan képek, amelyek tartalma vagy szellemisége a Magyar Köztársaság törvényeibe, az általános internetes etikába vagy a jó ízlésbe ütközik. Ez elsősorban a pornográf, vagy az emberi méltóságot, illetve a köznyugalmat sértő tartalmakra vonatkozik.

3.       Tilos olyan hozzászólások beírása, amely személyeskedő, zavarja a kulturált eszmecserét, obszcén vagy vulgáris szavakat használ. A szerkesztő, moderátor az ilyen megjegyzéseket törli. Szigorúan tilos a Magyar Köztársaság Büntető Törvénykönyvének hatálya alá eső illegális tevékenység, törvénysértés elkövetésére bujtó megjegyzések beírása, vagy ilyen tartalommal rendelkező képek, weboldalak linkelése, vagy arra hivatkozás. Ilyen esetben a felhasználó azonnali hatállyal kitiltásra, regisztrációja törlésre kerül. A KépFórum moderálatlan, ezért kérjük valamennyi látogatóját, hogy amennyiben az itt felsorolt, tiltott tartalmak bármelyikét észleli, szíveskedjen arról értesíteni a Szerkesztőt.

4.       A portál szerkesztője, a KépFórum Moderátora egyéb vonatkozásban is fenntartja a jogot a Portál célkitűzéseivel nem összhangban levő, azokat nem szolgáló, a KépFórum megjelenését vagy használhatóságát rontó, a rendeltetésszerű eszmecserét megzavaró képek, hozzászólások, vagy azok egyes részeinek törlésére. Az ilyen törléseket, hacsak lehet, megelőzi a feltöltőjének küldött szerkesztőségi e-mail, amelyben tőle kéri a szerkesztő/moderátor a törlést.

5.       A regisztrált felhasználók által feltöltött képek és hozzászólások tartalmáért, hitelességéért annak feltöltője, a hozzászólást jegyző Felhasználónév regisztrálója felelős, azokért, beleértve a képek és hozzászólások tartalmával elkövetett esetleges szerzői jog-sértésekért a Fotó Agóra szerkesztősége semmilyen felelősséget nem vállal. 

6.       Tilos a feltöltött képek, vagy hozzászólások, vagy azok bármely részének bármilyen formában történő, engedély nélküli utánközlése. Erre a Szerzői jogokra vonatkozó általános szabályok érvényesek, lásd a Háztáji rovat Impresszum c. cikkében a szerzői jogi nyilatkozatot.

7.       A Fotó Agóra üzemeltetője fenntartja a jogot a KépFórum működésének – akár előzetes bejelentés nélküli – ideiglenes szüneteltetésére, vagy végleges megszüntetésére, az ebből eredő esetleges károkért semmilyen felelősséget nem vállal.

8.       A Fotó Agóra üzemeltetője bármikor megváltoztathatja a fenti szabályokat, amelyekről jelen szabályzat megváltoztatásával tájékoztatja a felhasználókat.

 

 
Advertisement
Advertisement
Advertisement