Főoldal arrow Hírek arrow Fotópályázatok arrow Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa fotópályázati felhívása
Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa fotópályázati felhívása
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2008. július 24.

ImageKedves, személyes hangvételű mailt kaptam az Állampolgári Jogok Országgyűlési Biztosa Hivatalától. Örömmel teszek eleget a Hivatal munkatársa kérésének dr. Szabó Máté országgyűlési biztos úr felhívásának alábbi közzétételével. – (a szerkesztő).

A pályázat beadásának határideje 2008. október 15. Továbblépve olvashatja a részletes pályázati felhívást .

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa 2008-ban kiemelt figyelmet kíván fordítani az emberi méltóság és az abból fakadó alapvető jogok érvényesülésére, és e körben különösen is a gyermeki jogokra, a gyülekezési jogra, valamint a hajléktalanok problémáira.
Az országgyűlési biztos munkája során nem csak egyes konkrét esetek vizsgálatára kíván koncentrálni, hanem fontosnak tartja, hogy az általa az alapvető jogok érvényesülésével kapcsolatban feltárt problémák, visszásságok minél szélesebb körben ismertté váljanak, és a társadalom minél szélesebb rétegei érezzenek felelősséget e problémák, visszásságok megoldása iránt.


Ennek érdekében
az állampolgári jogok országgyűlési biztosa fotó pályázatot ír ki a téma iránt fogékony, elsősorban amatőr fotósok részére.

A pályázat során a pályázók egyedi fényképekkel, vagy legfeljebb 3 darabos fotósorozatokkal mutathatják be az országgyűlési biztos által 2008-ban kiemelten kezelt
1. gyermeki jogokkal,
2. gyülekezési joggal
3. és a hajléktalanok helyzetével
kapcsolatos problémákat.

Díjazás
1. helyezett: 60 000 forint
2. helyezett: 40 000 forint
3. helyezett: 20 000 forint*
Mindhárom témakörben a díjazott fotókat az országgyűlési biztos által párhuzamosan kiírt esszé-pályázat kiadványában illusztrációként szerepeltetni kívánjuk. A beküldött képekből az Országgyűlési Biztos Hivatalában kiállítást rendezünk. A fotópályázaton résztvevők hozzájárulnak ahhoz, hogy munkáikat az állampolgári jogok országgyűlési biztosának honlapján (www.obh.hu) közzétegyük. A beküldött műveket nem küldjük vissza. A kiállításra nem kerülő alkotások 2008. november 28-ig, míg a kiállított képek 2009. januárjában vehetők át.

Részvételi tudnivalók
A képek beküldési határideje: 2008. október 15.
Postacím: Országgyűlési Biztos Hivatala
1051 Budapest, Nádor u. 22.
A képek hátoldalán fel kell tüntetni az alkotás címét, a szerző nevét, valamint elérhetőségeit (cím, telefonszám, e-mail).
A zsűri által díjazott munkák szerzői 2008. november 21-ig írásban kapnak tájékoztatást az értékelés eredményéről. Eredményhirdetésre és a kiállítás megnyitására 2008. december 10-én, az Emberi Jogok Napján kerül sor.

A pályázat formai követelményei
A pályázatra kizárólag papíralapú fekete-fehér vagy színes képeket fogadunk el, amelyeknek mérete nem lehet kisebb mint 20*30 cm. A képeken be kell mutatni az adott területen felmerülő problémákat, visszásságokat, valamint az adott területen a problémák megoldására felmerülő lehetőségeket.

További információk: Heizerné Hegedűs Éva, telefon: 475-72-53, e-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges


  *A pályázat díjai adó- és járulék-köteles jövedelemnek számítanak

Hozzászólások
HozzáadásKeresés
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!
 
< Előző
Advertisement
Advertisement
Advertisement