Főoldal arrow Hírek arrow Fotópályázatok arrow Fotópályázat kutatásról (KIEGÉSZÍTVE 08.08. 26. 11:30)
Fotópályázat kutatásról (KIEGÉSZÍTVE 08.08. 26. 11:30)
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2008. augusztus 26.

Bár a beadási határidő nagyon közel van (beküldési határidő 2008. szeptember 12.), a folytatásban közreadom a kutatói munka és az egyes tudományágak megismertetése és népszerűsítése érdekében, az Európai Bizottság által kiírt pályázati felhívást. Annak reményében teszem, hátha valakinek alkalmas, kész felvétel(ek)  van(nak) a birtokában, vagy frappáns ötletét a hátralevő rövid idő alatt meg tudja valósítani. A pályamunkákat nem külföldre, hanem a hazai Tempus Közalapítvány címére kell beküldeni. Három korcsoportban (kategóriában) lehet pályázni, 6 éves kortól felnőttekig!

A Tempus Közalapítvány a kutatói munka és az egyes tudományágak megismertetése és népszerűsítése érdekében felhív minden diákot az Európai Bizottság fotópályázatán való részvételre.  

Egész Európában egy napon, szeptember 26-án tartják az Európai Kutatók Éjszakáját. Az egész éjszakás esemény célja a kutatás és tudomány népszerűsítése a "laikusok" körében, illetve, hogy vonzóbbá váljon a kutatói életpálya a fiatalok számára. Ezért olyan fesztiváljellegű, szabadtéri eseményeket, interaktív találkozókat és versenyeket rendeznek, amelyek minden korosztálynak szólnak. Miként 2007-ben, idén is a Tempus Közalapítvány koordinálja a magyarországi rendezvényeket 13 felsőoktatási intézménnyel és kutatóintézettel együttműködve.

Az eseményhez kapcsolódóan a Tempus Közalapítvány meghirdeti fotópályázatát. Olyan 21x30 cm-es méretű fotókat várnak, amelyek kutatót/kutatókat ábrázolnak munka közben (kutatás, kísérletezés, felfedezés, egy új találmány kipróbálása, stb.).

A fotópályázaton három kategóriában lehet pályázni:
I. kategória: 6-12 éves diákok
II. kategória: 13-18 éves diákok
III. kategória: 18 éven felüliek


Egy pályázó csak egy fotóval pályázhat! A fotókat postán, valamint e-mailben juttassák el a következő címre: Tempus Közalapítvány, 1438 Budapest 70, Pf. 508.; illetve Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges . A borítékon, illetve az e-mail tárgymezőjében fel kell tüntetni: "Kutatók Éjszakája - fotópályázat"! Beküldési határidő: szeptember 12. péntek.

A beküldött pályamunkák értékelését a Kutatók Éjszakája szervezésében részt vevő intézmények végzik. Minden kategóriában az első három helyezettet jutalmazzák, díjátadó ünnepség keretében. A legjobb ötven képből kiállítást szerveznek szeptember 26-án, a Kutatók Éjszakáján. A győztes fényképek európai szinten is megmérettetnek: a programsorozat megrendezésében részt vevő országok - köztük Magyarország - elküldik a három kategória első helyezett munkáit az Európai Bizottságnak. A képeket a Bizottság zsűrije értékeli, illetve a győztes értékes jutalomban részesül.

További információ: Kvassay Krisztina (e-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges , tel.: 237-13-00)

FIGYELEM! Kvassay Krisztinától beszerzett, pontosított iformáció:
Szeptember 12. a postára adási határidő (postai bélyegző dátuma). Amennyiben személyesen hozzák be, akkor szeptember 15. hétfő 16:00 óra a végső határidő.

Jó fényeket minden pályázónak!

Hozzászólások
HozzáadásKeresés
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!
 
< Előző   Következő >
Advertisement
Advertisement
Advertisement