Főoldal arrow Hírek arrow Fotópályázatok arrow Pályázati felhívás Nagyváradról
Pályázati felhívás Nagyváradról
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2008. november 04.

ImageTekintettel arra, hogy a Fotó Agóra szerkesztősége a keleti országhatár közelében, Debrecenben működik, kötelességünknek érezzük az alábbi hír, és a hozzá kapcsolódó pályázati felhívás közreadását:

A nagyváradi Fotográfusok Tavirózsa Klubja (CFNO) a nagyváradi Euro Foto-Art Szövetséggel (AEFAO), megszervezi a Világban Élő Román és Magyar Fotóművészek Nemzetközi Szalonját (2009), melynek kitüntetett védnökei: Traian Băsescu, Románia elnöke és Sólyom László Magyar Köztársasági elnök.

Ha továbblép, többet is megtudhat a Román Kultúra Hete és a Magyar Kultúra Hete keretében megrendezésre kerülő  Nemzetközözi Fotószalonról, megismerheti a részvétel pályázati feltételeit és letöltheti a pályázati adatlapot.

A Nemzetközi Fotószalon a Romániai Fotóművészek Szövetsége (AAFR), a Magyar Fotóművészek Szövetsége (MFSZ), illetve  a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal védnökségével kerül megrendezésre, partnerségben a budapesti Román Kultúralis Intézettel  és a bukaresti Magyar Köztársaság Kultúrális Központjával. 
A világban elő román és magyar fotóművészek méltósággal és kölcsönös tisztelettel kivánják megünnepelni a Román Kultúra (Január 15)  és a Magyar Kultúra (Január 22) Napját, az előljároságokkal és tárlatlátogatókkal közösen.

A Szalon témája: Az ”ESŐ”.

Minden résztvevő fotóművész korlátlan számú, bármely technikával készült fekete-fehér, vagy szines alkotással vehet részt a pályázaton.
A pályaművek JPG formátumban, 150 dpi, RGB, 10 cm magas méretben, (a szélességet a választott kép magasság-szélesség aránya határozza meg) kell elküldeni, a kitöltött adatlappal együtt, e-mailben a   Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges   címre.  A pályázaton a részvétel részvételi díj befizetéséhez kötött, a résztvevők megkapják a Nemzertözi Fotószalon katalógusát (alkotásaik elfogadásától függetlenül).

Nemzetközi zsűri tagjai válogatják ki a legszínvonalasabb pályaműveket, amelyeket a megnevezett kiállitótermekben mutatnak be (a megfelelő méretű nagyításokat a szerzőknek kell elkészíteni),  illetve jutalmazzák a legjobbakat az AAFR és az MFSZ arany, ezüst és bronz érmeivel, valamint a CFNO és AEFAO érmeivel.

 A NEMZETKÖZI ZSŰRI TAGJAI:

- Tóth Ştefan (István) A.FIAP, a CFNO és az AAFR elnöke, a zsűri elnöke (RO).
- Mihai Moiceanu E.FIAP, az AAFR alelnöke (RO)
- Dr. Ramona Novicov, műkritikus (RO),
- Szamódi Zsolt, a MFSZ elnöke (H),
- Haris László fotóművész (H)

KIÁLLITÁSI NAPTÁR:

 - Bekűldési határidő : 2008 november 15,
 - Zsűrizés : 2008 november 21,
 - Eredményhírdetés : 2008 november 24,
 - Megnyitó : 2009 január 15 (Budapest),
                   : 2009 január 16 (Nagyváradi Foto Art Galéria)
                   : 2009 január 15 (Bukarest)
 - A munkák visszakűldése : 2009 február 28.

Az érdeklődők letölthetik a Nemzetközi Fotószalon részletes ismertetését és pályázati adatlapját (kattintás bal-egérgombbal - megnyitás olvasásra/mentésre új ablakban, kattintás jobb-egérgombbal - letöltés).

 

Hozzászólások
HozzáadásKeresés
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!
 
< Előző   Következő >
Advertisement
Advertisement
Advertisement