Főoldal
Háztáji
Hírek
Cikkek
Fényképezőgép múzeum
Keresés
Fórum
KépFórum
Adna - Venne
Linkek
Cikkek rovat
Kapcsolódó anyagok
Főoldal arrow Fórum
Fotó Agóra Fórum
Üdvözöljük, Vendég
Kérjük, hogy jelentkezzen be vagy regisztráljon.    Elfelejtette jelszavát?
Szabályzat

A Fotó Agóra Fórum használatának szabályzata, hasznos tanácsok

A Fórumot bármely látogató olvashatja, de csak regisztrált és aktuálisan bejelentkezett felhasználók nyithatnak új témát, és írhatnak  a megnnyitott témákba. A regisztráció, majd később a bejelentkezés a baloldali hasábban, a Főmenü tételei alatt érhető el. 

A regisztráció folyamatában:

az első rovatban beírandó Név lehetőleg a valódi név legyen (ez a név azonosítja a hozzászólót, fantázianév használata „névtelenséget” biztosít);

a Felhasználónév a bejelentkezéshez szükséges (ha már foglalt felhasználónevet adsz meg, a rendszer az egyértelmű azonosíthatóságra tekintettel azt visszautasítja, újat kell választani – lehetőleg nem nagyon hasonlót a már létező visszautasítotthoz, mivel az alkalmas a megtévesztésre, sérheti a régebbi felhasználó érdekét);

az E-mail  cím létező, valós cím kell legyen, a regisztráció megerősítését – az e-mail cím jogosulatlan használatával történő visszaélés elkerülése érdekében – a rendszer a megadott címre küldött automatikus üzenetben kéri, és csak annak megtörténtét követően aktiválja a regisztrációt;

a Jelszó ugyancsak a bejelentkezéshez szükséges, a gépelési hiba kiszűrése érdekében kell kétszer, azonos módon begépeéni (hossza minimunm 6 karakter, csak kis- és nagybetűket, valamint számjegyek tartalmazhat).

A regisztrált e-mail cím a Portálon sehol nem jelenik meg a nyilvánosság előtt, azt a többi regisztrált felhasználó sem látja, csak annak felhasználásával küldhetnek üzenetet egymásnak. A szerkesztőség az e-mail címeket harmadik személynek – erre irányuló bírósági határozat, vagy azzal egyenértékű törvényi helyzet kivételével – harmadik személynek nem bocsátja rendelkezésére, nem adja át, kizárólag indokolt esetben, szerkesztőségi üzenet küldésére használja fel. 

A Fórum használatához hasznos tanácsok olvashatók a Szabályzat után, azt követően pedig a regisztrált felhasználók közösségének, e közösségen belüli ismerkedésnek, kapcsolatteremtésnek az ismertetése olvasható. 

A regisztrációval és hozzászólások feltöltésével a Fotó Agóra felhasználója elfogadja az alábbi szabályzatot.

A Fórum szabályzata

1.       A felhasználónév és jelszó gondosan megőrzendő, elfelejtéséből, vagy más személy általi felhasználásából származó károkért az azt eredetileg regisztráló felhasználó a felelős. (Elfelejtett jelszó esetén új jelszó a felhasználónév és a korábban regisztrált e-mail cím felhasználásával kérhető, ezért az e-mail cím megváltozása esetén azt azonnal célszerű átírni a bejelentkezést követően megjelenő SZEMÉLYES ADATOK gomb használatával, itt a jelszó is bármikor megváltoztatható. Ha az e-mail cím már nem működik, és a jelszót sem tudja, a regisztráció törlését kell kérni a Portál Szerkesztőjétól, majd újra regisztrálni).

2.       Tilos olyan hozzászólások beírása, amely személyeskedő, zavarja a kulturált eszmecserét, obszcén vagy vulgáris szavakat használ. A szerkesztő, moderátor az ilyen megjegyzéseket törli. Szigorúan tilos a Magyar Köztársaság Büntető Törvénykönyvének hatálya alá eső illegális tevékenység, törvénysértés elkövetésére bujtó megjegyzések beírása, vagy ilyen tartalommal rendelkező képek, weboldalak linkelése, vagy arra hivatkozás. Ilyen esetben a felhasználó azonnali hatállyal kitiltásra, regisztrációja törlésre kerül. A Fórum moderálatlan, ezért kérjük valamennyi látogatóját, hogy amennyiben az itt felsorolt, tiltott tartalmak bármelyikét észleli, szíveskedjen arról értesíteni a Szerkesztőt.

3.       A portál szerkesztője, a Fórum Moderátora egyéb vonatkozásban is fenntartja a jogot a Portál célkitűzéseivel nem összhangban levő, azokat nem szolgáló, a fórum megjelenését vagy használhatóságát rontó, a rendeltetésszerű eszmecserét megzavaró hozzászólások, vagy azok egyes részeinek törlésére. Az ilyen törléseket, hacsak lehet, megelőzi a hozzászólás feltöltőjének küldött szerkesztőségi e-mail, amelyben tőle kéri a szerkesztő/moderátor a törlést.  A szerkesztő/moderátora fenntartja a jogot továbbá a téma címének megváltoztatására, ha az – megítélése szerint – nem tükrözi a tényleges tartalmat, segítendő ezáltal a látogatók könnyebb, pontosabb eligazodását a Fórumon. Az egyes témákhoz érdemben nem kapcsolódó („off-topic”) hozzászólások a Fórum más területére áthelyezésre kerülhetnek.

4.       A regisztrált felhasználók által feltöltött hozzászólások tartalmáért, hitelességéért annak feltöltője, a hozzászólást jegyző Felhasználónév regisztrálója felelős, azokért, beleértve a hozzászólások tartalmával elkövetett esetleges szerzői jog-sértésekért a Fotó Agóra szerkesztősége semmilyen felelősséget nem vállal. 

5.       Tilos a feltöltött hozzászólások, vagy azok bármely részének bármilyen formában történő, engedély nélküli utánközlése. Erre a Szerzői jogokra vonatkozó általános szabályok érvényesek, lásd a Háztáji rovat Impresszum c. cikkében a szerzői jogi nyilatkozatot.

6.       A Fotó Agóra üzemeltetője fenntartja a jogot a fórum működésének – akár előzetes bejelentés nélküli – ideiglenes szüneteltetésére, vagy végleges megszüntetésére, az ebből eredő esetleges károkért semmilyen felelősséget nem vállal.

7.       A regisztrált felhasználók által, a Fotó Agóra portál bármely más részén feltöltésre kerülő hozzászólásokra vagy egyéb tartalmakra is a fenti szabályok vonatkoznak (értelemszerű módosításokkal).

8.       A Fotó Agóra üzemeltetője bármikor megváltoztathatja a fenti szabályokat, amelyekről jelen szabályzat megváltoztatásával tájékoztatja a felhasználókat.

Hasznos tanácsok a Fórum használatához   

 

 

a)       A Fotó Agóra Fórum hierarchikus felépítésű. A különböző témakörök Kategóriákba, azokon belül különböző Fórumokba csoportosítva jelennek meg (ezeket a Szerkesztő nyithatja meg, a felhasználók javaslattal élhetnek, e-mailben). A regisztrált felhasználók bármely Fórumban, tartalmában oda illő új Témát nyithatnak, vagy hozzászólhatnak már megnyitott Témához. Új Téma nyitása előtt tekintsük át, nincs-e már alkalmas megnyitott téma közlendőnk számára. Új Téma címének megfogalmazása legyen tömör, de minél informatívabb, egyértelműbb a megcélzott tartalmat illetően.

 

b)       A kérdéseket, válaszokat, megjegyzéseket fogalmazzuk átgondoltan, világosan, közérthetően (természetesen a témától függően esetleg a felkészültebb célközönségtől remélhető háttérismeretek feltételezésével). A világosan, érthetően megfogalmazott kérdésre nagyobb valószínűséggel érkezik (érdemi tájékoztatást nyújtó) válasz. Kerüljük a túlzottan tömör (nehezen érthető) és a túlzottan hosszú (feleslegesen bőbeszédű – azokat kevesen olvassák végig) megfogalmazásokat mind a kérdésekben, mind a válaszokban/megjegyzésekben.

 

c)   Egy-egy téma megvitatása során kerüljük a fölösleges ismétléseket (rontják a Fórum olvashatóságát), és maradjunk a témánál. Az adott témához túlzottan lazán kapcsolódó megjegyzés számára érdemes inkább új témát nyitni, akár másik Kategóriában/Fórumban, esetleg az előző témában arra irányuló utalással.

 

A regisztrált felhasználók közössége

 

A Fotó Agóra regiszrált felhasználóinak közössége a portál aktív látogatóiból áll. A regisztrált felhasználók, bejelentkezést követően, jogosultak tartalmak feltöltésére a portál meghatározott területeire. Ilyen területek a szerkesztett tartalmakhoz (a  Háztáji, Hírek és Cikkek rovatokban) fűzött hozzászólások, továbbá a Fórum, Adna-venne, később a Galéria rovatok teljes tartalma. Minden feltöltött tartalom szerzőjét a regisztrációkor megadott Név (nem a Felhasználónév – az a bejelentkezésre szolgál) azonosítja, így az aktív hozzászólókat a többiek bizonyos mértékig megismerhetik hozzászólásaik tartalmából. Természetesen a közösség tagjai szeretnék egymást jobban megismerni, kisebb csoportokat alkotni közös érdeklődési kör szerint, vagy üzenni egymásnak személyesen, a nyilvánosság kizárásával. Ezeket a lehetőségeket a portál alábbi funkciói biztosítják:

 

A feltöltött tartalom szerzőjét azonosító név egyben egy link, rákattintva személyes (e-mail) üzenet küldhető a szerzőnek. A mail küldését a portál úgy szervezi, hogy az üzenet küldője nem ismeri meg a szerző címét, de a címzett szerző az üzenet küldőjének címére válaszolni tud.

 

A Fórum rovat további szolgáltatásokat kínál a regisztrált felhasználók közötti ismerkedéshez. A Profil a regisztráció során rögzített személyes adatokat továbbiakkal bővíti, de ezek csak a Fórumon belül érhetők el. A bejelentkezett felhasználó neve alatti Profil szóra kattintva tekinthetjük meg saját magunkról rögzített adatainkat, míg az adatoktól balra található néhány további parancs, közülük a Profiladataim alkalmas a saját személyes adatok módosítására, a hiányzók (önkéntes) pótlására. A Fotós felszerelés, valamint a Bemutatkozás ... mezők (az utóbbi egyúttala Fórum hozzászólások aláírása) tartalmazzák a portál fotós jellegéből következően legfontosabb információkat a közösség többi tagja számára, lehetőség szerint minden regisztrált felhasználó töltse ki ezeket önmagáról. Ugyanitt található az Avatár parancs, ezt követve egy képet, pl. önarcképet, vagy egyéb fotót tölthetünk fel (maximális szélessége 130 pixel), ami megjelenik a profilunkkal (Új avatár feltöltése > Tallózás > Feltöltés), vagy választhatunk az avatárgalériából.

 

A Fórum lap alján, a fórumstatisztika végén a Felhasználók névsora linkre kattintva kapjuk a regisztrált felhasználók közül azoknak a felsorolását, akik már legalább egyszer beléptek a Fórum rovatba. Minden felsorolt felhasználóról megtudhatjuk többek között, hogy jelenleg kik vannak bejelentkezve (elérhetők). Valamelyik Névre kattintva megtekinthetjük az adott felhasználó személyes adatait, profilját.

 
 

 

Támogatja a FireBoardRSS - egyenesen az asztalra hozza a legújabb hozzászólásokat
Advertisement
Advertisement
Advertisement