Főoldal
Háztáji
Hírek
Cikkek
Fényképezőgép múzeum
Keresés
Fórum
KépFórum
Adna - Venne
Linkek
Cikkek rovat
Hircsatorna
Kapcsolódó anyagok
Főoldal
Friss tartalom
NIKON - Az Év Esküvőfotósa 2012 pályázat
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2012. január 19.

Image

Ismét kérés érkezett hozzám egy pályázati felhívás közzétételére. Buknicz Timea a címben szereplő fotópályázatot ajánlotta figyelmembe, örömmel teszek eleget kérésének. A pályázati felhívás a továbblépést követően olvasható.

 

 

Tovább...
 
Fotópályázat: Négy évszak a Balatonon
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2012. január 18.

Bánki Károly, a címben szereplő fotópályázat szervezője a továbblépést követően olvasható információkat juttata el hozzám. Örömmel teszek eleget kérésének, közreadom felhívásukat.

Tovább...
 
Seres Géza Az Isten betűje című fotókiállítása Debrecenben
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2012. január 11.
Csaknem két évvel budapesti bemutatását követően Debrecenben is megtekinthetők Dr. Seres Géza fotóművész "Illusztrációk egy Borges novellához" alcímet viselő, nemes eljárással készült, olajnyomatú fotósorozata. Meghívó és részletek a továbblépést követően.
 
Tovább...
 
Forradalmi változások a digitális fotótechnikában (1) (Kiegészítve 2012. 08. 09.)
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2012. január 09.
Bár a digitális fényképezés előtörténete jó 40 éve kezdődött, az első digitális fényképezőgép mindössze 20 évvel ezelőtt került kereskedelmi forgalomba, széleskörű használata pedig nagyjából egy évtizedes múltat tudhat maga mögött. Tehát, az elektronikai iparág rendkívül gyors fejlődési ütemét figyelembe véve is leszögezhetjük: még csak kialakulásának, magára találásának időszakában van. Talán épp ezekben az években látnak napvilágot olyan újdonságok a digitális fotótechnikában, amelyek – a merőben új technika sajátosságait kihasználva – új irányokat nyitnak meg mind a fejlesztés, mind a mindennapi fotózás vonatkozásában. A jelen cikkben kísérletet teszünk ezeknek az előremutató, gyökeres változásokat sejttető újdonságoknak a számbavételére. Ezek egyik csoportja közvetlenül érinti, érintheti a gyakorló fotósok mindennapjait, míg más részük a fejlesztés kezdeti stádiumában van, egyelőre inkább tudományos érdekesség, és lehet, hogy örökre az is marad – de az sem kizárt, hogy néhány év, vagy évtized múlva megjelenhet a mindennapi gyakorlatban, vagy legalábbis a fényképezés valamelyik szűkebb, speciális alkalmazásaként. A témát többrészes cikksorozatban fejtjük ki. A cikksorozat írása közben további, témakörünkbe illeszkedő újdonságok kerültek látókörünkbe. Kigészítésképpen címsorokban beiktatjuk a jelen cikk végén olvasható újdonságok felsorolásába, részletesebben később fogjuk ismertetni azokat a sorozat 5a részeként.
Tovább...
 
Boldog Karácsonyt, 2011
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2011. december 22.

© Nagy Sándor (NaSa)

Idén úgy gondoltam, szakítok az előző évek hagyományával, és Debrecen ünnepi fényeit mutatom meg az Agóra látogatóinak (talán a debreceniek sem veszik rossz néven). Tehát: Áldott, békés Karácsonyt. és (milyet lehet a jelenlegi körülmények között kívánni?) szép fényekben bővelkedő újesztendőt kívánok a Fotó Agóra minden kedves látogatójának!

Tovább...
 
A Debreceni Fotóklub soron következő kiállítása: Csendélet (kieg. 2011.12.28. és 2012.01.05.)
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2011. december 20.
A Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Művelődési Központ és a Debreceni Fotóklub tisztelettel meghívja Önt és barátait 2011. december 21-én, szerdán 16 órára a Debreceni Fotóklub "Csendélet" című kiállításának megnyitójára. Helyszín: Méliusz Központ, földszinti előadóterem (Debrecen Bem tér 19.).
Varga József fényképes beszámolója bepillantást enged a Fotóklub életébe is.
 
Tovább...
 
Magyar Ádám debreceni születésű fotóművész kiállítása Berlinben
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2011. december 11.
Forrás: http://www.magyaradam.com/
 
 
 
 
 
A helyi napilap, a Hajdú-Bihari Napló szombati (2011. 12. 10.) számának 7. oldalán rövid hír tudatta, hogy pénteken Magyar Ádám debreceni fotográfusnak nyílt kiállítása a Berlini Collegium Hungaricumban. A három bekezdésnyi hír felkeltette az érdeklődésem, kicsit böngésztem. Ennek eredményét osztom meg az Agora látogatóival röviden,  a továbblépést követően. Innen kiindulva ismerkedési lehetőség nyílik Magyar Ádám egyéni látásmódjával, technikájával, nemzetközileg is széleskörű érdeklődésnek örvendő alkotásaival.
 
 
 
 
 
 
Tovább...
 
Karácsonyi ajándék-előzetes, csak holnap délután (FONTOS kieg. 2011.12.11)
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2011. december 10.

Forrás: http://www.serengeti-wildlife.com/wildlife_buch_englisch.php

Nem tőlem! Én csak rábukkantam, továbbadom. Lépjen tovább, megéri!

 

Tovább...
 
HORVÁTH István jubileumi életmű-kiállítása (kiegészítve 2011.12.21. és 2012.01.06.)
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2011. december 08.
Forrás: a kiállítás meghívója
 Horváth István fotó- és képzőművész, a Magyar Fotóművészek Szövetsége tagja nem ismeretlen a Fotó Agóra látogatói előtt, 2009. tavaszán mutattuk be feleségével közös cikkben. A művészházaspár mindkét tagja, sőt lányuk, Bíbor is rendelkezik honlappal, azokon részletesen ismerkedhetünk alkotásaikkal. István éppen ma tölti be 70. életévét, amit Debrecen város az eddigi életművét összefoglaló kiállítással ünnepel. A számos műfajban, sokféle technikával és azok keverékével alkotó művész munkásságának keresztmetszete különleges élményt ígér - aligha fog csalódni, aki felkeresi. Ha továbblép, megtekintheti a kiállítás meghívóját, és később bővülő tartalmat talál.
 
Tovább...
 
Helytörténeti fotókiállítás Debrecenben
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2011. december 06.
Forrás: a kiállítás meghívója
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
"Debreceni családok a 650 éves város XX - XXI. századi történetében" címmel helytörténeti kiállítás nyílik a Debreceni Városi Könyvtár Helytörténeti Fotótárában, 2011. december 7-én, szerdán, 14:30-kor. Meghívó és részletek a továbblépést követően.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tovább...
 
Eredmények 111 - 120 / 352
Advertisement
Advertisement
Advertisement