Főoldal
Háztáji
Hírek
Cikkek
Fényképezőgép múzeum
Keresés
Fórum
KépFórum
Adna - Venne
Linkek
Cikkek rovat
Hircsatorna
Kapcsolódó anyagok
Főoldal
Friss tartalom
80 éves a Debreceni Fotóklub, rendezvények (kiegészítve 2011.12.20.)
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2011. december 03.
Forrás: a kiállítás meghívója
Készült Aszmann Ferenc Főn szél (1940) című képének felhasználásával
A jeles évfordulót számos rendezvénnyel teszi emlékezetessé Debrecen fotográfus társadalma. A továbblépést követően olvashatja az információkat, hogy semmiről ne maradjon le. Később pedig, egészen december közepéig, ahogyan a rendezvényekre sor kerül, bővül majd a hír tartalma.
 
Tovább...
 
Rózsa Zsuzsanna újabb fotókiállítása
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2011. december 02.
Forrás: a kiállítás meghívója (részlet részlete)
 
 
 
Másfél évvel ezelött adtam hírt Rózsa Zsuzsanna akkori kiállításáról. Most ismét megtisztelte a Fotó Agórát, eljuttatta hozzánk újabb kiállításának meghívóját. Sajnos, a megnyitóhoz képest megkésve adom közre a hírt, de december 28-áig a kiállítást még megtekinthetik. Bővebben a továbblépés után
 
 
 
 
Tovább...
 
Lezárult a Nikon és a The Explorer Magazin közös fotópályázata
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2011. december 01.
Image
 
 
 
 
 
 
Szeptember közepén adtunk hírt a The Explorer Magazin Nikonnal közös fotópályázatáról. A pályázat lezárult, eredményéről részleteket ismerhet meg, és a legszebb pályázati fotókhoz is eljuthat, ha továbblép.
 
 
 
 
 
 
 
Tovább...
 
Tri Lite Stúdió - páratlan lehetőség kelet-magyarországi fotósoknak
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2011. november 17.
© Tri Lite StudióA múlt hónapban két hírben is foglalkoztunk a Tri Lite Stúdió nagyszabású fotós-videós rendezvényével, az Őszi fények fesztivállal. A kép-riport már némi betekintést engedett a Stúdió felszereltségébe. Ezúttal magát a stúdiót és „gazdáit” mutatjuk be. Előzetesként célkitűzéseik: Debrecen és szűkebb-tágabb régiója fotográfusainak minden igényt kielégítő stúdió biztosítása, gyakorló munkahely alkalmazott fotográfus képzésben résztvevőknek, különböző szintű és témájú tanfolyamok szervezése, Debrecenbe hozása.
 
 
Tovább...
 
A gépektől a fotókig - kiállítás Vámospércsen (kiegészítve: 2011.11.29. és 12.01.)
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2011. november 21.
© Nagy Sándor (NaSa)
 
 
 
 
 
 
A Megye Napja alkalmából „A gépektől a fotókig” címmel fényképezőgép- és fotókiállítás nyílik Vámospércsen 2011. november 24-én. A meglehetősen szokatlan kiállítás rendkívül érdekesnek ígérkezik. Sokkal többet megtudhat róla, a meghívót is megtekintheti, ha továbblép – érdemes!
 
 
 
 
 
 
Tovább...
 
Nagy Zoltán kiállítása Debrecenben, a Nagytemplomban (kiegészítve 2011.11.26. és 27. és 30.)
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2011. november 20.
© Nagy Zoltán
 
Nagy Zoltán fotográfus, festő már ismerős lehet a FotoAgóra látogatóinak. 2009. tavaszán több képpel illusztrálva hívtuk fel a figyelmet a Debreceni Egyetem Élettudományi Épületében megrendezett, fotóit és festményeit bemutató kiállítására. 2010-ben a Debrecen új arca pályázaton, amatőr kategóriában 2. díjat nyert, erről a kiállításról virtuális tárlatvezetést is közöltünk. Újabb, hamarosan megnyíló kiállításáról tájékozódhat a továbblépést követően.
 
 
 
Tovább...
 
A vágy képei - a Világhálón
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2011. november 15.
Forrás: Meghívó
Simon Zsuzsa: Részlet az Underwater sorozatból
 
 
 
 
 
Tóth Zoltán János, a SZTE - BTK tudományos segédmunkatársa tartja fenti című előadását 2011. november 16-án, szerdán 19 órakor az ArtBázison (1085 Budapest, Horánszky utca 25). Az előadást közvetítik a Világhálón , a Fotoklikk konferenciaszobájában.
 
Részletek a továbblépés után.
 
 
 
 
 
 
 
Tovább...
 
Kiváló fotótanfolyamok Debrecenben
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2011. november 04.
© Tri Lite StudióA közelmúltban két hírben is foglalkoztunk a TriLite Stúdió szervezésében "Őszi fények" címmel megrendezett fotós fesztivállal. A fesztivál kiváló rendezvénynek bizonyult, a Stúdió pedig Kelet-Magyarországon egyedülálló, rendkívül szinvonalas kezdeményezés, vállalkozás. A napokban a Stúdió e-mailben értesítette mindazokat, akikkel eddig kapcsolatba került, a 2011. novemberben és decemberben tartandó fotós tanfolyamaikról. Amit eddig megismertem a TriLite tevékenységéből, megalapozza azon véleményem, hogy bizonnyal ezek a tanfolyamok is szinvonalasak, hasznosak lesznek. Ha továbblép, olvashatja a Studió körlevelét.
 
 
Tovább...
 
Hosszú távú digitális adattárolásra mikrofilm?
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2011. november 03.
Míg a fotózásból kezd kiveszni a filmes technológia, egy német kutatócsoport szerint a 100 éven túli biztonságos, digitális adattárolásnak ez lehet a jövője.
 
Néhány órával ezelőtt jeleztem, hogy Tomán Jánossal még valószínűleg találkoznak az Agóra látogatói. Máris felajánlotta számunkra egy eredetileg máshova szánt írását. Örömmel publikáljuk, hiszen a digitális adattárolás széleskörű, sokoldalú terjedése korában váratlan megállapítást tartalmaz, és ráadásul a hagyományos filmes fotóra alapozott, sok évtizede létező megoldást javasol a hosszú- (de legalábbis közép-) távú, megbízható szöveges adattárolásra.
 
 
Tovább...
 
Gazdára talált a "milliós" ajándék
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2011. november 03.
Végül mégis gazdája van az egymilliomodik oldal letöltőjének szánt ajándéknak. Ha tovább lép, megismerheti a pályázót, söt egyik fotóját is. Érdemes!
 
 
Tovább...
 
Eredmények 121 - 130 / 352
Advertisement
Advertisement
Advertisement