Főoldal
Háztáji
Hírek
Cikkek
Fényképezőgép múzeum
Keresés
Fórum
KépFórum
Adna - Venne
Linkek
Cikkek rovat
Hircsatorna
Kapcsolódó anyagok
Főoldal
Friss tartalom
A képek komponálásának alapfogalmairól írt cikk lényegesen kiegészítésre került
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2011. október 23.
Miközben meglehetős csalódás ért, mivel a meghosszabbított pályázati határidőig sem érkezett pályázat az egymilliomodik oldal letöltójének ajándékára, őrőmteli hírem is volt a héten. Ez utóbbinak köszönhető, hogy lényegesen kiegészíthettem a Képek komponálásának alapfogalmai című cikket. Részletek a továbblépés után.
 
 
Tovább...
 
Mai pályázó nyeri a "milliós" ajándékot!
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2011. október 18.
2011. 10. 18-án 00:00 órakor már csak 1.039 oldalletöltés hiányzott az egymillióhoz! Ideje pályázni (lásd alább), akár  a mai nap során többször is, az ajándékra, ingyenes! Ma, október 18-án minden valőszínűség szerint bekövetkezik az egymilliomodik oldalletöltés! (A pályázat meghírdetése óta, az utóbbi 4 napban a legalacsonyabb és legmagasabb oldalletöltés-szám 2.092 ill. 3.469 volt.) Elárulom: a jelen oldal publikálásának időpontjáig a mai napon még nem érkezett pályázat!
 
 
Tovább...
 
Pályázat nemzetközi fotókiállításra, meg másra
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2011. október 17.
Forrás: http://www.fotogram.in.rs/salon/autumn-en.pdfA FIAP, a PSA és egyéb szervezetek által elismert nemzetközi fotópályázatra (Belgrade Photo Autumn - Belgrádi Fotó Ősz) lehet beküldeni három témakörben, fejenként legfeljebb 3 x 4 fotót 2011. november 5-ig. A zsűri november 26-án ül össze, döntését a 31 magas presztizsű díjról december 6-án hozza nyilvánosságra, a kiállítás december 24-én nyílik. Részletekről, és másik pályázati lehetőségről a továbblépés után tájékozódhat.
 
Tovább...
 
Ajándék az egymilliomodik oldal letöltőjének!
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2011. október 13.
A forgalmi adatok alakulását áttekintve megállapítható, hogy közeledik az egymilliomodik oldalletöltés. Az átlagos napi oldalletöltések száma alapján 2011. október 19-20. környékén várható, hogy valaki letölti az egymilliomodik oldalt a Fotó Agóráról. Ez az esemény azonban több napot is csúszhat bármelyik irányba, tekintve, hogy csak az elmúlt hónap során a legmagasabb és a legalacsonyabb napi oldalletöltés-szám között több, mint ötszörös eltérés volt.

Hálás vagyok a portál látogatóinak folyamatos érdeklődésükért, ezért az egymilliomodik oldal letöltőjének apró ajánékot kívánok eljuttatni. Továbblépés után tájékozódhat az ajándékról, az egymilliomodik oldal letöltőjének meghatározásáról (ezt csak szíves közreműködésükkel áll módomban megtenni), továbbá megismerheti a naponta frissített információt az oldalletöltések számának alakulásáról.
(A 2011. 10. 19-ei frissítés kiemelve!)
 
Az egymilliomodik oldal letöltésére 2011. 10. 18-án 6:35:39 időpontban került sor. A második félmillió oldal letöltéséhez mindössze 15,9 hónapra volt szükség!  (Az első félmillió oldal letöltéséről itt olvashat .)
 
 
Tovább...
 
Természet közelben - balatonfüredi festőművész, fotográfus és textilművész közös kiállítása Debrece
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2011. október 10.
© Varga József
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gaál Ágnes festőművész, Fritz Béla fotográfus és Monika Fritz textilművész, hímző mester (balatonfüredi alkotóművészek) kiállítása látható a debreceni Mű-Terem galériában (Batthyány u. 24. ) A továbblépés után olvashatja a meghívót (az alkotók életrajzával), és néhány képben ízelítőt kap a kiállításból.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tovább...
 
Sárkány égi tavon (Széman Richárd tündérvilága)
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2011. október 06.
Forrás: a kiállítás szórólapja
 
 
 
 
 
 
 
 
Fotókiállítás a debreceni Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Művelődési Központban (Debrecen, Bem tér 19.) Továbblépés után megtekintheti a kiállítás szórólapját, és olvashatja a háztoldalán levő ismertetést a kiállításról.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tovább...
 
Steve Jobs emléke a fotósok szemszögéből
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2011. október 06.
Forrás: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Steve_Jobs_with_the_Apple_iPad_no_logo_%28cropped%29.jpg
Bemutatja az i-Padet
 
 
 
 
 
 
 
 
2011. szeptember 5-én elhunyt Steve Jobs, az Apple társalapítója, elnöke, korábbi vezérigazgatója. A világ az informatikai- és a szórakoztató-ipar kiemelkedő személyiségét tiszteli benne, de a fotós társadalom is több alapvet újítást, eszközt köszönhet neki. Ezeket mutatjuk be néhány mondatban, emléke előtt tisztelgés gyanánt. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tovább...
 
Képriport a debreceni Fotós fesztiválról (Őszi fények)
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2011. szeptember 29.
© TriLite Stúdió
Autófotózás előkészületei a stúdióban
 
 
 
Korábban hírt adtunk a TriLite Stúdió által szervezett, 8 napig tartó fotós- és videós hétről. Ahogyan az a meghírdetett program alapján várható volt, rendkívüli eseménysorozat résztvevői lehettek, akik ellátogattak a TriLite ugyancsak rendkívüli méretű és -felszereltságű stúdiójába a fesztivál idején. Azok kedvéért, akik nem voltak jelen, képes-videós riportban számolunk be röviden a fesztiválról (a résztvevők pedig felidézhetik élményeiket).
 
 
 
 
Tovább...
 
Kelen Ferenc fotóművész, Arad
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2011. szeptember 27.
© Kelen Ferenc
Bécs, Kärtner Strasse
 
 
 
 
 
 
 
Indulása óta több-szerzősként szeretném működtetni az Agorát. Eddig nem sikerült rávennem senkit, hogy önálló cikkel tisztelje meg a portált. Most viszont egy interjút ajánlott fel közlésre egy volt tanítványom, amit nagy örömmel és köszönettel fogadok. Talán megtörik a jég, és más szerzők írásaiból is épülhetünk a FotóAgórán. Tisztelettel ajánlom az Agora látogatói figyelmébe a Kelen Ferenc (EFIAP, AFIAP) nemzetközi hírű fotóművészt, a erdélyi, jelesül aradi fotós társadalom kiemelkedő egyéniségét bemutató írást.

Egyelőre nem nyitok új al-témakört, talán Kelen Ferencet sem sérti, hogy a debreceni fotográfusok között mutatjuk be (hiszen Arad és Debrecen viszonylag közel esnek egymáshoz)

 
 
 
 
 
 
 
Tovább...
 
Nikon-Explorer fotópályázat
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2011. szeptember 14.
Image
 
 
 
 
 
A The Explorer magazin a Nikonnal közösen fotópályázatot hírdet a sokszínű kultúra bemutatásának témakörében, amatőr- és hobbifotósoknak. Jelentős pályadíj a közönségszavazatok alapján, publikálási lehetőség illusztris tagokból álló zsüri döntése szerint. A szavazók között is díjat sorsolnak.

Részletek a továbblépést követően.
 
 
 
 
 
 
Tovább...
 
Eredmények 131 - 140 / 352
Advertisement
Advertisement
Advertisement