Főoldal
Háztáji
Hírek
Cikkek
Fényképezőgép múzeum
Keresés
Fórum
KépFórum
Adna - Venne
Linkek
Cikkek rovat
Hircsatorna
Kapcsolódó anyagok
Főoldal
Friss tartalom
Tisztelgés a 650 éves Debrecen előtt - Vencsellei István fotóművész kiállítása
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2011. szeptember 13.
Forrás: A kiállítás meghívójáról
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A Debreceni Városi Könyvtár Benedek Elek Könyvtárában (Debrecen, Piac utca 68.) 2011. szeptember 17-én nyílt meg Vencsellei István életműdíjas fotóművész, a Magyr Kultúra Lovagjának "Tisztelgés a 650 éves Debrecen előtt" című fotókiállítása (I. Lajos király 1361-ben mezővárosi kiváltságleveéet adott Debrecennek). A kiállítás október 6-ig tekinthető meg. Nyitvatartás: hétfőn, kedden, szerdán és pénteken 10-18 óráig, szombaton 8-12 óráig, csütörtökön és vasárnap zárva.
 
Képek a megnyitóról a továbblépés után.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tovább...
 
Pillantás a forgalmi adatok mögé
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2011. szeptember 07.
Az e helyen, időről-időre (legutóbb tegnapelőtt) bemutatott portál látogatottsági statisztikák csak a legfontosabb adatok (a látogatók, látogatások és oldalletöltések számának) időbeli alakulását mutatják. A rendelkezésemre álló, statisztikát készítő programok ennél jóval többet elárulnak a portál látogatóiról, látogatási szokásaikról. Ezúttal vessünk egy röpke pillantást a globális statisztikai adatok mögé – hátha mást is érdekel rajtam kívül. Nézzük meg, melyek a portál legnagyobb érdeklődést kiváltott cikkei, és mely országokból kerülnek ki látogatói, hogyan találtak/találnak rá az Agórára.
Tovább...
 
A Fotó Agóra forgalmi statisztikája 2011. augusztusig
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2011. szeptember 05.
A Fotó Agóra forgalmát legutóbb bő egy évvel ezelőtt, 2010 májussal bezárólag mutattuk be, ideje frissíteni a gördülő statisztikát. Az egy évvel ezelőtt megfigyelt friss tendencia tartósnak mutatkozik: 2010. januárjában minden forgalmi mutató szinte ugrásszerűen megnőtt, és a megemelkedett szinten immár 20 hónapja (némi statisztikus ingadozással) stabilnak mondható Az utóbbi 20 hónapban (2010. január óta) az egyedileg azonosítható látogatók száma havonta átlag 2365, naponta 131 volt, a látogatók havonta átlag 7105, naponta átlag 234 látogatást tettek. Az oldalletöltések száma ebben az időszakban  havonta átlag 27001, naponta átlag 888. Végezetül a két szokásos, összesített adat: 2011. augusztus 31-ével bezárólag látogatóink a Fotó Agóra fennállása (2008. február 14.) óta összesen 266.871 látogatás során 894.267 oldalt töltöttek le. Végezetül egy előrejelzés: az egymilliomodik oldalletöltés a 2011. év utolsó, vagy a 2012. év első napjaira várható.  A statisztikai adatok tendenciáját részletesebben megismerheti, ha továbblép.
 
 
Tovább...
 
Fotós-, videóshét Debrecenben
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2011. szeptember 04.
Forrás: a rendezvény honlapja2011 szeptember 7-14. között szokatlan, hasznosnak, szinvonalasnak ígérkező rendezvénysorozat színhelye lesz Debrecenben a TRI LITE STUDIO (Debrecen, Veres Péter u. 67). A nyolc napig tartó esemény részletes programja a továbblépés után tekinthető meg (előadások, studió-wortshopok, fotóklubok és iskolák bemutatkozása, stb.). Fotós versenyre is sor kerül, erre nevezni kell, a bejelentkezett csapatok egy órára megkapják a studiót, lámpákkal! Utána kiállítás Szipál Mártonnal a Debrecen Fórumban (szeptember 13-21. között). Bővebb információ a továbblépés után!
 
Tovább...
 
Csaló fotós vagyok?
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2011. szeptember 04.
© Mark Schacter
Mark Schacter: Hatch Covers (Tolótetők)
Az alábbi cikkben felvetett, és részletes érveléssel megválaszolt kérdés a legutóbb feltöltött cikkünk kapcsán is sokakban felmerülhet: Szabad-e, és ha igen, milyen mértékig szabad a felvétel elkészítését követően, utólag módosítani (a képek komponálásának eszközei közül jó néhány többnyire utófeldolgozás során végrehajtandó képmódosítással operál)? A cikk szerzője egyértelmű igennel válaszol. Egyéb vonatkozásban is jól kapcsolódik a komponálással foglalkozó cikkünkhöz.

A Luminous Landscape portálon olvasható, frissen megjelent cikk teljes terjedelmű fordítását, annak képanyagával együtt, a portál kiadója/főszerkestrője, Michael H. Reichmann szíves engedélyével közöljük (a szerkesztő).
 
 
Tovább...
 
Képek komponálásának alapfogalmai (kiegészítve 2011.10.23.)
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2011. augusztus 27.
© Nagy Sándor (NaSa)
Kánna falun
A kurzus során eddig elsősorban a fényképezés technikai, technológiai kérdéseivel foglalkoztunk. Némelyik megtárgyalt kérdés (beállítás) ugyan a fotó esztétikai megjelenését (is) befolyásolja, alkalmasint meghatározza (pl. a megvilágítás jellegének megválasztása, a kép szín- és/vagy tónusvilágának kialakítása, a mélységélesség meghatározása, stb.), © Bruce Barnbaumde eddig legfeljebb érintőlegesen foglalkoztunk a kép tartalmával. Pedig a fénykép elkészítése során az első (és legfontosabb) teendő a kép megkomponálása: kiválasztom, mit, milyen formában akarok viszontlátni a képen – itt érvényesül a művészi kreativitás (lásd az 1.2.1 alfejezetben). Ez a cikk egyetemi kurzusom  utolsó (9.) fejezete, és bár a tematikában kezdettől fogva szerepelt, még soha nem került előadásra (nem maradt rá idó).
 
2011. 10. 19-én megérkezett Bruce Barnbaum (illetve kiadója, a Rocky Nook Inc.) hozzájárulása öt fotójának felhasználásához  a jelen cikkben (és előadásom tananyagának megfelelő fejezetében, így azokkal kiegészítem mindkettőt. A szövegbe 2011. 10. 23-án beillesztett kiegészítéseket – azok gyorsabb megtalálása érdekében – kiemelem.
 
 
Tovább...
 
Virágkarnevál 2011 "Fókuszban a virágok" (kiegészítve 2011.08.24.)
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2011. augusztus 20.
© Varga József
 
 
 
 
 
 
A debreceni Virágkarnevál már évek óta nem egynapos rendezvény - kísérő rendzvények egy egész héten át csalogatják, szórakoztatják Debrecen lakosságát, és az ide látogató százezres vendégsereget. A virágfotók kiállítása egy a sok közül.


 
 
Tovább...
 
HD Camcorder, elsősorban sportolóknak (kiegészítve 2011. 07. 06.)
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2011. június 18.
© Nagy Sándor
 
 

 
Fényképezőgépek tesztje, részéletes bemutatása ritkaságnak számít a Foto Agórán. Ilyen jellegű cikkek többnyire valamilyen jelentős újítás kapcsán, annak ismertetését célozzák. Ezúttal egy aprócska készülék keltette fel érdeklődésünket (a pilótafutar.hu webáruház kínálatában akadtunk rá), amely főleg sportolás közben történő (full HD felbontású) videofelvételek és állóképek készítését teszi lehetővé, gazdag kiegészítő választékának köszönhetően a legkülönbözőbb körülmények között, lényegében szabadon biztosítva kezünk használatát az aktuális alaptevékenységhez. Fantázia kérdése, hogy milyen egyéb elfoglaltságok közben használhatjuk még, elsősorban munkánk dokumentálására.
 
 
 
 
 
 
Tovább...
 
Ismét debreceni fotósnak gratulálhatunk
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2011. április 29.
© Varga József
Varga József: Árulkodó szemek
 
 
Varga József, a Debreceni Fotóklub tagja (és a Fotó Agóra számos hírének tudósítója) nyerte a Fiatal Magyar Fotóművészekért Alapítvány "A HÓNAP FOTÓJA" című fotópályázat márciusi fordulóját.  Az aktuális pályázati forduló címe: Manó szemmel. Ha továbblép, többet is megtudhat Varga Józsefről és megismerheti a zsüri véleményét a nyertes képről. Varga Józsefnek szívből gratulálunk.
 
 
 
Tovább...
 
Nyíregyháziak fotókiállítása Debrecenben
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2011. április 19.
© Varga József
 
 
 
A nyíregyházi Helios-Art Fotóklub tagjai – Sikolya Tibor, Horváth Miklós, dr. Kalocsai Gábor, Németh Péter és Koncz András – alkotásai tekinthetők meg a Debreceni Városi Könyvtár Benedek Elek Könyvtárában (Debrecen, Piac utca 68) május 13-áig. A könyvtár hétfőn, kedden, szerdán és pénteken 10:00 – 18:00, szombaton 8:00 – 12:00 óráig tart nyitva, csütörtökön és vasárnap zárva.

Ha továbblép, megtekintheti az április 18-ai megnyitón készült képeket.
 
 
 
 
 
Tovább...
 
Eredmények 141 - 150 / 352
Advertisement
Advertisement
Advertisement