Főoldal
Háztáji
Hírek
Cikkek
Fényképezőgép múzeum
Keresés
Fórum
KépFórum
Adna - Venne
Linkek
Cikkek rovat
Hircsatorna
Kapcsolódó anyagok
Főoldal
Friss tartalom
III. Országos Fotomarathon
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2010. július 19.

Image

 

Egy különleges fotópályázat, rendkívüli, versenyszerű kihívás, az Országos Fotomarathon kerül megrendezésre 2010 július 24-én. Ezúttal első ízben lesz lehetőség arra, hogy ne csak a budapestiek (vagy odautazók), hanem ki-ki saját lakóhelyén készítse el a kiírás szerint szükséges felvételeket. Részletek a továbblépést követően.

 

 

Tovább...
 
Volt egyszer egy gyár - a Kodaktól a Fortéig
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2010. július 13.
A meghívó részleteCsaknem egy évvel ezelőtt adtuk közre Vác  Város Levéltára igazgatójának kérését, felhívását, amelyben az egykori nagynevű Forte gyár történetével kapcsolatos fényképek rendelkezésre bocsátását kérte mindazoktól, akik szerették ezt a gyárat, őríznek ilyen képet. Ígéretükhöz híven az összegyűlt anyaggal kiegészített saját gyűjteményüket kiállításon mutatják be. A "három színben" megrendezésre kerülő kiállítás 2010. július 22-én 18 órakor nyitja meg kapuit. Meghívóját a továbblépés után tekintheti meg.
 
 
Tovább...
 
Képeivel segítené az árvíz utáni újrakezdést Süli István debreceni fotográfus
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2010. július 07.

Jótékonysági árverésre bocsátja több képét a debreceni Süli István fotóművész, aki a befolyt összeget a borsodi árvíz során súlyosan megrongálódott felsőzsolcai Platthy Ida Napközi Otthonos Óvoda helyreállításához ajánlja fel.

 

Tovább...
 
33. Nikon Nemzetközi Fotóverseny
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2010. július 06.
 
Forrás:  (http://www.nikon-npci.com/
 
Ezévben 33. alkalommal hírdeti meg a Nikon Corporation a Nikon Nemzetközi Fotóversenyt. 1969-es első megrendezése óta a verseny folyamatosan növelte népszerűségét; mára már több mint 320 000 fotós küldött be összesen 1 310 000-nél is több fényképet. Csak a 2008-2009-es évadban a világ 153 országából 18 000-nél is több fotós 51 000 fényképpel nevezett a versenyre.  Ezek a számok rekordnak számítanak a legtöbb országból legtöbb fotós által beküldött legtöbb pályamunka tekintetében, aminek köszönhetőn a Nikon Nemzetközi Fotóverseny a világ legnagyobb ilyen eseményévé lépett elő.
 
 
Tovább...
 
Nikon érzékelő-tisztítás és termékbemutató Debrecenben
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2010. június 30.
A RoadShow alig fejeződött be, ismét Debrecenbe látogatnak a Nikon Kft. munkatársai. Részletek a továbblépés után.
 
 
Tovább...
 
Hazai fotósok sikere kerékpáros fotókkal
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2010. június 30.
© Ng Hum Kean Forrás: http://cog.konaworld.com/archives/4103
Ng Hum Kean, Penang, Malaysia: Nostalgia (1. díj)
 
A Kona kerékpár-világcég ezévben harmadik alkalommal hírdette meg "Shoot the Ride" címmel nemzetközi fotópályázatát. Igaz ugyan, hogy Magyarországon sokan szeretik a kerékpározást, de semmiképpen nem vagyunk kerékpáros nagyhatalom. A kerékpáros infrastruktúra terén pedig eléggé gyengén állunk, bár az utóbbi években mintha jelentősebb, átgondolt fejlesztés indulna – érzékelhető is a hatása, az utakon egyre több túrázó kerékpárossal találkozhatunk. Fotósaink viszont a téma nemzetközi élvonalában vannak, vagy legalábbis jól ráéreztek a cég (a pályázat bírálóinak) ízlésére. A második és harmadik helyezést is magyar fotós nyerte, az utóbbit ráadásul debreceni. Bővebben (a díjnyertes képekkel) a továbblépés után.
 
 
 
Tovább...
 
A Nikon RoadShow-ról
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2010. június 25.

© Nagy Sándor (NaSa)
A kipróbálásra szánt Nikon eszközök kínálata (AF-S DX 10-24 mm f/3.5-4.5G ED objektívvel, 10 mm fókusztáv állásban)


Magam is Nikon-használó vagyok, no meg kíváncsi is voltam, milyen tartalommal tiszteli meg a vidéki nagyvárosokat (a vidéken élő nikonosokat) a fotótechnika egyik óriása. Egy napra hazalátogattam Debrecenbe rendszeres nyári tartózkodási helyemről, Tiszadadáról, hogy résztvegyek a RoadShow első rendezvényén. Megérte!

 

Tovább...
 
Félmilliomodik oldalletöltés!
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2010. június 24.

Ma (2010. június 24-én) hajnalban megtörtént a félmilliomodik oldalletöltés a Fotó Agóráról! Figyelembe véve, hogy a portál címét 2008. február 14-én hoztuk nyilvánosságra, ehhez kevesebb, mint két és fél évre (pontosabban nagyjából 28,5 hónapra) volt szükség. Néhány, ennek kapcsán felvetődő gondolat a továbblépés után.

Tovább...
 
Országos roadshowra indul a Nikon
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2010. június 16.

2010. június 22. és 29. között Magyarország nagyvárosaiba látogat a Nikon Kft., ahová szinte a teljes termékpalettáját elviszi, melyeket stúdió körülmények között ki is lehet majd próbálni. Részletek a továbblépés után!

Tovább...
 
A Fotó Agóra forgalmi statisztikája (frissítve 2010. 06. 03.)
Írta: Nagy Sándor (nasa@http.hu)   
2009. április 04.
A Fotó Agóra forgalmát legutóbb második születésnapját követően mutattuk be. Azóta négy hónap telt el, ideje kiegészíteni a gördülő statisztikát, különösen, mert a forgalmat tükröző adatok a 2010. évben kedvező tendenciát mutatnak. Ebben az évben az egyedileg azonosítható látogatók száma havonta 2500 körül, naponta 150 körül alakult. A látogatások száma az év minden hónapjában meghaladta a hétezret, az oldalletöltések száma pedig a húszezret. Végezetül a két szokásos, összesített adat: 2010. május 31-ével bezárólag látogatóink a Fotó Agóra fennállása (2008. február 14.) óta összesen 164.509 látogatás során 475.619 oldalt töltöttek le.
 
A statisztikai adatok tendenciáját részletesebben megismerheti, ha továbblép.
 

 

Tovább...
 
Eredmények 171 - 180 / 352
Advertisement
Advertisement
Advertisement